Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εμπλοκή της Τουρκίας στον Καύκασο αμφισβητεί τον παραδοσιακό ρόλο της Ρωσίας


Η εμπλοκή της Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ περιπλέκει την κατάσταση την ώρα που οι εκκλήσεις της Ρωσίας για αποκλιμάκωση της έντασης πέφτουν στο κενό σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα κάθε φορά που Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία συγκρούονταν για την αμφισβητούμενη περιοχή, η παρέμβαση της Μόσχας ανάγκαζε τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση οι εκκλήσεις της Ρωσίας για αποκλιμάκωση δεν αποδίδουν, κυρίως γιατί η Τουρκία απειλεί τις ευαίσθητες ισορροπίες στον Καύκασο.

Η υποστήριξη της Άγκυρας προς το Αζερμπαϊτζάν, πυροδότησε τις βιαιότερες συγκρούσεις εδώ και αρκετά χρόνια, προκαλώντας πρόβλημα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος βλέπει να αμφισβητείται η παραδοσιακή ηγεμονία του στην περιοχή.

«Τα ρωσικά και τα τουρκικά συμφέροντα συγκρούονται εδώ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού», σχολιάζει ο Ντμίτρι Τρένιν, επικεφαλής του think tank Carnegie Moscow Center, προσθέτοντας: «Πούτιν και Ερντογάν δεν ήταν ποτέ αληθινοί σύμμαχοι και ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]