Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαχτσελί κατά Τούρκων γιατρών


Διαλύστε την Ιατρική Ένωση Τουρκίας, είναι συνωμότες

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και πολιτικός σύντροφος του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αποφάσισε να στοχοποιήσει την Τουρκική Ιατρική Ένωση (TTB), η οποία έχει αποκαλέσει την εβδομάδα 14-18 Σεπτεμβρίου, ως εβδομάδα "Δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, εξαντλούμαστε" για να ευαισθητοποιήσει το κοινό το κοινό σχετικά με το μέγεθος της πανδημίας αλλά και να πιέσει για πιο πιεστικά μέτρα.

Ο αρχηγός του MHP, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να διαλύσουν την Ιατρική Ένωση της Τουρκίας και να αναλάβουν νομική δράση εναντίον των στελεχών της.

Σε δήλωση της TTB στις 14 Σεπτεμβρίου, οι γιατροί είπαν: "Κάθε μέρα, θα συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε στα υπεύθυνα μέρη την ιστορική τους ευθύνη, κόντρα στη στάση την οποία τηρούν, κατηγορώντας τους πολίτες και αφήνοντας το βάρος εξ ολοκλήρου στους ώμους των ιατρών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας".


Η Ένωση ανακοίνωσε επίσης ότι "σε μια προσπάθεια να στείλουμε το μήνυμα σε όσο περισσότερους γίνεται, αναφορικά με τους θανάτους από Covid-19, αλλά και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ασθενών, μαύρες κορδέλες θα φορεθούν σε όλα τα νοσοκομεία και τα ιατρεία και τους χώρους διαβίωσης".

Ανεβάζοντας μια σειρά μηνυμάτων στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της MHP είπε:

"Μια κακόβουλη εκστρατεία με στόχο να υπονομεύσει τον αγώνα της χώρας μας ενάντια στο νέο ξέσπασμα κορωναϊού και να οδηγήσει τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην υγεία, σε άγχος και πανικό κερδίζει συνεχώς έδαφος. Το βλέπουμε αυτό, γνωρίζουμε ποιοι έχουν σκοτεινές προθέσεις.

Η οντότητα της προδοσίας που ονομάζεται Τουρκική Ιατρική Ένωση, θα φορέσει προφανώς μαύρες κορδέλες σε όλα τα ιατρικά ιδρύματα για υποτιθέμενη ανησυχία για τους νεκρούς μας και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Αυτή η απόπειρα είναι μια δηλητηριώδης και κακή συνωμοσία.

Τι θα συμβεί όταν φορεθεί μια μαύρη κορδέλα; Τι θα λένε στους ανθρώπους μας που έχουν υποστεί θεραπεία για νόσο COVID-19; Τι θα λένε στις οικογένειες των αδελφών μας που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό; Τι σκοπεύουν να επιτύχουν, αυτοί που είναι ντροπή για το επάγγελμα των ιατρών και που έχουν γίνει ασθένεια και όχι ένωση;

Εάν θα υπάρξει διαφοροποίηση μεταξύ εκείνων που φορούν μαύρες κορδέλες και εκείνων που δεν φορούν στα νοσοκομεία, υπάρχει κάποιος που έχει ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί; Η Τουρκική Ιατρική Ένωση είναι τόσο επικίνδυνη όσο ο κορωναϊός, διαχέει απειλές. Πάνω από όλα, λέγοντας στην κυβέρνηση "Δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, πεθαίνουμε, εξαντλούμαστε" είναι μια ύπουλη συνωμοσία.

Το κάλεσμά μου είναι αυτό: Η Τουρκική Ιατρική Ένωση τροφοδοτεί αβάσιμες υποψίες για την ανθρώπινη και τη δημόσια υγεία σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο όπως αυτή. Για το λόγο αυτό, η Ιατρική Ένωση που έχει τη λέξη Τουρκία μόνο στο όνομά της πρέπει να κλείσει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση. Πρέπει να αναληφθεί νομική ενέργεια εναντίον των στελεχών του.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό συμβούλιο αποτελούμενο από πατριώτες επιστήμονες που αγωνίζονται ενάντια στον ιό χωρίς να κάνουν υπολογισμούς ή να έχουν κακόβουλες προθέσεις και πρέπει να κλείσει η μαύρη σελίδα του σκανδάλου, της προδοσίας και της εχθρότητας προς την Τουρκία. Είναι πλέον αδύνατο να δείξουμε υπομονή ή ανοχή στην Τουρκική Ιατρική Ένωση".

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΤΤΒ με μία σειρά ανακοινώσεων έχει αρχίσει να αποκαλύπτει το μέγεθος της πανδημίας, φέρνοντας στο φως στοιχεία που δείχνουν ότι πολλά νοσοκομεία στα ανατολικά της χώρας είναι υπερπλήρη, γιατροί πεθαίνουν και από κορωναϊό και από εξάντληση, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε πάνω από 1.000 ημερησίως μόνο σε Σμύρνη και Άγκυρα, την ώρα που υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα ανακοινώνει ίδια νούμερα για όλη την επικράτεια, χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία.

Πέτρος Κράνιας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]