Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η Ελλάδα προκαλεί


Οι εκβιασμοί δεν πιάνουν σε εμάς

Χωρίς να έχει σταματήσει να εκβιάζει την Ελλάδα για το θέμα του φυσικού αερίου και της ΑΟΖ σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο εδώ και πάνω από δύο μήνες, με συνεχείς βόλτες και απόπειρες προβοκάτσιας από το τουρκικό ναυτικό, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα περίτρανα ότι η Τουρκία δεν εκβιάζεται, κάνοντας για άλλη μια φορά το άσπρο μαύρο, στην προσπάθειά του να πείσει τους ψηφοφόρους του εντός των συνόρων και ταυτόχρονα να πιέσει εκτός συνόρων για να πάρει κάτι από αυτά που αποζητά.

Μιλώντας σε μία εκδήλωση απονομής βραβείων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν υποστήριξε: 
"Υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια δικαιώματα της χώρας μας και της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο" 
και προσέθεσε στη συνέχεια: 
"Η γλώσσα των απειλών και οι εκβιασμοί δεν δουλεύουν σε εμάς. Το γεγονός πως τα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να λυθούν μέσω διπλωματίας και με διάλογο, οφείλεται στην αποφασιστικότητά μας. Τα θέματα αυτά πρέπει να λυθούν με διάλογο και διαπραγματεύσεις με τους γείτονες, πάντα μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών".


Φυσικά δεν παρέλειψε να κάνει και την καθημερινή του επίθεση στην Ελλάδα για να δείξει ότι έχει το "πάνω χέρι" και να πείσει τους υποψήφιους ψηφοφόρους του: 
"Η Ελλάδα προκαλεί και δείχνει παιδιάστικη συμπεριφορά, ενώ οι πολιτικοί της δείχνουν έλλειψη αξιοπρέπειας απέναντι στο δίκιο μας. Η Τουρκία έχει βρεθεί με σύνεση σε αυτή τη φάση, η οποία είναι αδιανόητη για εμάς, ωστόσο ο ρόλος μας είναι πολύ σημαντικός και κινούμαστε έξυπνα. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ιδιαίτερη ωριμότητα, η οποία απαιτείται στη συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις χώρες της περιφέρειας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Θα ενεργούμε πάντα με καλή πίστη. Ωστόσο, αν συνεχίσουν να δοκιμάζουν την υπομονή και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]