Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρόμος από την τουρκική κατοχή στη Βόρεια Συρία


«Στραγγαλισμός» των κουρδικών περιοχών 

Το δημοσίευμα, που προβάλλεται μάλιστα πρωτοσέλιδα, της εφημερίδας Le Monde (κείμενο του Allan Kaval) αναφέρεται σε έκθεση Ερευνητών της Διεθνούς Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Συρία, στην οποία περιγράφουν μια στρατιωτική κατοχή στις κουρδικές περιοχές, που χαρακτηρίζεται από οργανωμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκθεση ασχολείται με παραβιάσεις που τεκμηριώθηκαν από όλους τους παράγοντες της Συριακής σύγκρουσης και περιγράφει σε βάθος τον τρόμο που επέβαλε η Τουρκία σε δύο κουρδικές περιοχές της Συρίας, η οποία δείχνει την ευθύνη της Άγκυρας σε αυτές τις φρικαλεότητες. Ο τουρκικός «στραγγαλισμός» σε αυτά τα εδάφη έγινε εδώ και μήνες, μακριά από τα βλέμματα των διεθνών παρατηρητών.

Οι τεκμηριωμένες παραβιάσεις διαπράχθηκαν σε δύο περιοχές, που απέχουν περίπου 300 χιλιόμετρα, την Afrin και Ras Al-Ain, θύλακες που ελέγχονται από την Τουρκία και υπέστησαν παρόμοιες καταχρήσεις, οι οποίες δείχνουν συστηματικές πρακτικές, για τις οποίες οι υπεύθυνοι βρίσκονται στην Άγκυρα.


Για πρώτη φορά, η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών δεν αρκείται σε μεμονωμένες πράξεις, αλλά σε μια αιτιολογημένη πολιτική, στο πλαίσιο της οποίας οργανώθηκαν, συντονίστηκαν και προγραμματίστηκαν οι φρικαλεότητες στους κουρδικούς πληθυσμούς.

«Τα τηλεφωνικά δίκτυα της Συρίας αντικαταστάθηκαν από το τουρκικό δίκτυο. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτύξει κάμερες παρακολούθησης, πραγματοποιούν κοινές συλλήψεις … Η εμπλοκή τους είναι ολοκληρωτική», δήλωσε ειδικός στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Monde, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην έκθεση, η τουρκική χωροφυλακή, καθώς και οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας καταλαμβάνουν μόνιμα δύο παλιά σχολεία στο Afrin και κουρδικές δυνάμεις, αντιμέτωπες με αυτήν την παρουσία, διεξάγουν επιχειρήσεις, προκαλώντας πολλές απώλειες πολιτών.

Ο πραγματικός στόχος των νομικών συμπερασμάτων του τμήματος της έκθεσης, που αφορά στις περιοχές υπό τουρκική επιρροή, είναι να επισημάνει, ότι η Τουρκία ασκεί ρόλο κατοχικής δύναμης εκεί και, συνεπώς, να θέσει την Άγκυρα ενώπιον των ευθυνών της, βάσει του διεθνούς δικαίου.

Από νομικής άποψης, η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι η Τουρκία έχει «αποτελεσματικό έλεγχο» αυτών των εδαφών.

Syrie : la terreur sous occupation turque
HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]