Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πού είναι ο Καραμανλής;


Δέχθηκα πλήθος μομφών όταν (10 Μαρτίου τρέχοντος) έγραφα «Η ομάδα που αποφάσιζε από πριν το 2000 μέχρι χθες στο ΥΠΕΞ αποτελούνταν (με αύξουσα σειρά σημαντικότητας) από την Μάνια Τελαλιάν, τον Γεώργιο Κατρούγκαλο, τον Μιχαήλ-Κωνσταντίνο Σταθόπουλο, τον Χάρη Παμπούκη και τον Νικόλαο Αλιβιζάτο. Από μπροστινούς αυτού που κυβερνά τον τόπο.».

«Δεν κυβερνά ο Σημίτης. Είναι καιρός να το πάρεις χαμπάρι. Η κυβέρνηση είναι πατριωτική», μου έλεγαν οι «θεσμικοί» με στόμφο αυταρέσκειας.

Όταν τηλεφώνησα να ρωτήσω (όχι για να μάθω, αλλά για το... γλέντι) για το περιεχόμενο των... επιτυχημένων μυστικών διαπραγματεύσεων που διέρρευσαν, δεν κατάφερα να βρω κάποιον. Ήταν όλοι busy και δεν απαντούσαν. Ένα πουλάκι είπε ότι ήταν στο πλαίσιο στρατηγικής τύπου «Καραμανλή στο Βουκουρέστι». Θα το άκουγα ως ενδεχόμενο, έτσι, για την τιμή των όπλων, αν δεν υπήρχε ένα άλλο... κερασάκι.

Η Μάνια της καρδιάς μας, η Μάνια του κονκλαβίου του «ευρωπατριωτισμός ή εθνοκεντρισμοί» του Δημητρίου Τσιόδρα, η Μάνια του Αλιβιζάτου/Σημίτη, προστέθηκε καλοκαιριάτικα στο διπλωματικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Η επικεφαλής -επί σειρά απείρων ετών- της ειδικής νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, που γνωμοδοτούσε πως Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΑΟΖ και, αντιθέτως, πρέπει ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ που προωθεί η Τουρκία, υιοθετώντας την στρατηγική «οριοθέτησης με βάση αμοιβαία μη γκρίζες ζώνες» (https://kostasxan.blogspot.com/2020/09/iq.html), αναβαθμίστηκε στο δημιουργούμενο «Οβάλ Γραφείο» της κυβέρνησης της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας.

Αγαπώ τον Μητσοτάκη γιατί ρίχνει και τα τελευταία κάστρα των ψευδαισθήσεων.

Το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης έκανε πολιτειακό πραξικόπημα το 1973 για να μην εφαρμοστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δηλαδή για να μην υπάρχει λαϊκή κυριαρχία.

Ο Ζυρίχη-Λονδίνο μας έβαλε χωρίς δημοψήφισμα στην ΕΟΚ, ακριβώς όπως ο Ίμια μας έβαλε χωρίς δημοψήφισμα στο ευρώ.

Το πολιτικό προσωπικό του 2015 έκανε πολιτειακό πραξικόπημα ψηφίζοντας ΝΑΙ για να μην εφαρμοστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δηλαδή για να μην υπάρχει λαϊκή κυριαρχία.

Για την αναγνώριση της Βόρεια της Μακεδονίας απαγόρευσαν το δημοψήφισμα.

Τώρα ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε on-camera το στημένο θέατρο που έπαιξε η Νέα Δημοκρατία για να διασφαλίσει την υπερψήφιση της συμφωνίας Κοτζιά. Η σοσιαλιστική περηφάνια ήταν τόσο μεγάλη, που άκουσε χαμογελώντας σαρδόνια τον Ζάεφ να λέει (σε ερώτηση δημοσιογράφου για την Τουρκία) ότι «είναι ο Ζάεφ της συμφωνίας των Πρεσπών», δηλαδή του «we are the world» διεθνούς σοσιαλιστικής εγκληματικής οργάνωσης Κοτζιά-Τσαβούσογλου.


Μέχρι και «άτυπο, εκτός Συντάγματος, χρήσιμο μόνο για επικύρωση ήδη ειλημμένων αποφάσεων» χαρακτήρισε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο σύντροφος Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον φόβο μην εμφανιστεί πάλι κανένα non-paper εθνικής στρατηγικής και αντιμετωπίσει πρόβλημα, ακριβώς όπως όταν το Πεντάγωνο του είπε ότι σε περίπτωση παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας δεν θα γίνουμε χαμστεράκια, όπως ήθελε, αλλά θα τους ισοπεδώσουμε.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα «πού είναι ο Καραμανλής» είναι εύλογη.

Εδώ είναι και παίζει τον ρόλο του.

Βάζει πλάτη με τη συμπεριφορά του, ακριβώς όπως τότε που προτίμησε να μην αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των νοθευμένων εκλογών του Σημίτη για να μπει η χώρα στο καταστροφικό ευρώ, για να γίνει το πλιάτσικο των ολυμπιακών και των εξοπλισμών, και για να τους καλύψει αμέσως μετά ως πρωθυπουργός.

Στημένο θέατρο για να στηριχθεί η υλοποίηση του ίδιου σοσιαλιστικού εθνομηδενιστικού σχεδίου.

Η Γιάννα του ιδρύματος Κλίντον, του Σημίτη, του Τσίπρα (δηλαδή των Καραμανλικών Παυλόπουλου-Καμμένου), του Μητσοτάκη, αποτελεί το εθνικό σημείο αναφοράς τους.

Όπου «εθνικό», σημαίνει σοσιαλιστικά διεθνιστικό.

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής προπαγάνδας επί Τσίπρα, ο Γκέμπελς του Κοτζιά, ο ΑΠΕ/ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλλος, αρχι-αρθρογράφος της πατριωτικής Καραμανλικής εφημερίδας «Δημοκρατία», αποτελεί ζωντανή απόδειξη της γνωστής λαϊκής ρήσης «...το ίδιο μαγαζί».

Όπως είχα δηλώσει και προεκλογικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εθνικός ευεργέτης: κλείνει τη βαλβίδα της χύτρας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]