Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Άνω των 35.000 άνθρωποι αντιμετώποι με τη Δικαιοσύνη


Ο αριθμός των πολιτών που διώκονται στην Τουρκία επειδή προσβάλουν… τον Ταγίπ Ερντογάν, κάθε χρόνο αυξάνεται, με 36.066 ανθρώπους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις το 2019, σύμφωνα με την εφημερίδα Birgün το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης και η ιστοσελίδα hellasjournal.com.

Απ’ όταν ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Ερντογάν (πρωθυπουργός της Τουρκίας από το 2003), το 2014, χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για προσβολή του – 2.046 το 2018 και 3.831 το 2019.

Το άρθρο  299 του τουρκικού ποινικού κώδικα ορίζει ότι όποιος προσβάλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης άνω των τεσσάρων ετών.

Η καταδίκη αυτή μπορεί να αυξηθεί κατά ένα έκτο ενώ εάν αφορά τα ΜΜΕ κατά ένα τρίτο.

Συνολικά,  9,554 άτομα έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για προσβολή του Προέδρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 318 ανήλικοι ηλικίας 12 έως 17 ετών διώχθηκαν στη διάρκεια της προεδρία του Ερντογάν για προσβολή του αρχηγού του κράτους, ενώ 30 καταδικάστηκαν σε φυλάκιση που είτε ανεστάλησαν είτε προσβλήθηκαν με έφεση.

Τέσσερις ανήλικοι στάλθηκαν σε ιδρύματα κράτησης ανηλίκων.

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]