Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ο Μακρόν δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική


 

Διφορούμενα μηνύματα εκπέμπει η Άγκυρα ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, υπογράμμισε πως η Τουρκία "δεν εκφοβίζεται με απειλές ή κυρώσεις", απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν που υποστήριξε ότι η Αγκυρα "έχει λάβει το μήνυμα".

Συνεχίζοντας, ο Καλίν ανέφερε: "Θα πρέπει να δούμε το νόημα (των όσων είπε) και σε ποιο στρατηγικό πλαίσιο εντάσσονται. Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Μακρόν δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική. Η γλώσσα των κυρώσεων, των εκβιασμών και των απειλών δεν έχει αποτέλεσμα απέναντι στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να το κατανοήσουν".

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, απαντώντας στο μήνυμα του Μακρόν για διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε τονίσει πως τον λόγο τώρα έχει η διπλωματία. 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]