Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς ένα ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του Oruc Reis!


Ιστοσελίδα- διαδικτυακή πύλη της Ρωσίας στην Αθήνα (ο μεγαλύτερος ιστότοπος ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα), κάνει λόγο για ένα άγνωστο περιστατικό στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει λοιπόν το rua.gr, ένα ελληνικό υποβρύχιο (πιθανόν το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ) έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis, αναγκάζοντάς το να επιστρέψει στο λιμάνι της Αττάλειας!

Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από πουθενά, το μόνο βέβαιο είναι ότι κάτι έχει γίνει, πέραν της επακούμβησης ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική φρεγάτα, αλλά το πότε και αν θα το μάθουμε επισήμως, είναι ένα άλλο θέμα.


Αναλυτικά το δημοσίευμα του rua.gr:

Οι λεπτομέρειες μιας ειδικής επιχείρησης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που έχουν γίνει γνωστές, είχαν ως αποτέλεσμα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis να διακόψει τη δουλειά του και να επιστρέψει στο λιμάνι της Αττάλειας.

Στις 13 Αυγούστου, η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος» μπήκε σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα «KemalReis», η οποία φρουρούσε το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο εκείνη την εποχή διεξήγαγε έρευνα στην ελληνική ΑΟΖ κοντά στο Καστελόριζο.

Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμούς γύρω από το Oruc Reis, ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Οι ακριβείς πληροφορίες για το περιστατικό δεν έχουν αναφερθεί, αλλά, προφανώς, το ελληνικό υποβρύχιο έκοψε καλώδια ή κατέστρεψε εξοπλισμό για υποβρύχια εργασία.

Το Oruc Reis φέρεται να διέκοψε την έρευνα και να επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

Η Ελλάδα είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα παρέμβει σε τέτοιες εργασίες, υπαινισσόμενη κόψιμο καλωδίων ή ζημιά στον εξοπλισμό. Τώρα, προφανώς, έχει αρχίσει να εκπληρώνει τις απειλές της.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι «η Ελλάδα επιτέθηκε στο τουρκικό πλοίο» και προειδοποίησε ότι αν το ξανακάνει στο μέλλον, η Τουρκία θα προβεί σε αντίποινα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]