Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όσοι δεν μπορείτε κάντε στην άκρη


Δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση στη χώρα

Όταν βλέπεις τα στίφη των βαρβάρων να συνωστίζονται μπροστά στα τείχη, όταν βλέπεις τα πλοία τους στον ορίζοντα και ακούς τον αρχιληστή της Άγκυρας να αλυχτάει τις απειλές κατά της Πατρίδας, κατά ενός εκάστου εξ ημών, του όλου Έθνους, δεν χωράνε μιζέρια και μικροκομματισμός.

Ο πρωθυπουργός, το έγραψα επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, έκανε άριστες επιλογές για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες μάλιστα με εξέπληξαν, διότι ήταν φανερό πως επικράτησαν κριτήρια αξιοσύνης και αποτελεσματικότητας.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο Α/ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο Α/ΓΕΝ κ. Πετράκης και ο Α/ΓΕΑ κ. Μπλιούμης είναι ένας κι ένας. Από τη φύση των γεγονότων που διαδραματίζονται στο Λύκιο Πέλαγος και στην ευρύτερη περιοχή, το βάρος φέρουν φυσικά ο Α/ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, αφού σε αυτή τη φάση οι Τούρκοι με το Πολεμικό Ναυτικό τους υλοποιούν την απειλή και παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας.

Όμως, η εγρήγορση διαπερνά όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, σε γη, θάλασσα και αέρα. Μια τεράστια προσπάθεια, υπό τον συντονισμό του Α/ΓΕΕΘΑ και την εργώδη προσπάθεια των Αρχηγών και όλων των στελεχών, έφερε τρία σοβαρά αποτελέσματα: απόλυτη αποτρεπτική ετοιμότητα, υψηλό ηθικό, αλλά και ένα σοβαρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού: πως έχει πίσω του πανέτοιμες τις Ένοπλες Δυνάμεις του έθνους.


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση για την ειρήνη από αυτό. Αποφασιστικοί και ψύχραιμοι άνδρες σαν τον Φλώρο κρατούν αλώβητη την ειρήνη – οι διστακτικοί πουρκουάδες είναι που θα έφερναν τον πόλεμο. Οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι ίδιοι οι Τούρκοι, νομίζετε, δεν ξέρουν πως επισκευές που θα έπαιρναν μήνες τελείωσαν σε μέρες ή και ώρες; Πως τα μαχητικά μας περίμεναν φορτωμένα, πάνοπλα, όπως και ο Στρατός μας σε Έβρο και νησιά; Οι σιγουρατζήδες Τούρκοι τα υπολόγισαν όλα αυτά. Οι Τούρκοι νόμιζαν πως θα κοπιάσουμε να βγάλουμε μερικά πλοία στο Αιγαίο και είδαν έκπληκτοι και με δέος τον Λυμπέρη να βγάζει έξω όλον μας τον Στόλο, να αποπλέει και να φτάνει η ισχύς μας στις εσχατιές της επικράτειάς μας.

Και το θάρρος, την ψυχραιμία, αλλά και τη ναυτοσύνη μας 2.500 ετών πιστοποίησαν ο αντιπλοίαρχος Ιωάννης Πετράκης Π.Ν. και όλο το πλήρωμα του «ΛΗΜΝΟΣ», που έστειλε τη φρεγάτα «KEMΑL REIS» στο… φαναρτζίδικο και το ηθικό των Τούρκων στα Τάρταρα, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Αυτό, αδέρφια, σημαίνει πως υπάρχουν ηγεσία, εκπαίδευση, ικανότητα. Και αυτά δεν τα φέρνει η τύχη. Ο κ. Λυμπέρης εμπνέει τα πληρώματά του και προκαλεί ευγενή άμιλλα πειθαρχίας, θάρρους και αποτελεσματικότητας. Ο Α/ΓΕΕΘΑ όλες αυτές τις μέρες στα υπόγεια, μαζί με τους συνεργάτες του, βγήκε μόνο για να πάει στο Ισραήλ -δεν χρειάζεται να εξηγήσω τη σημασία του, να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και να επισκεφθεί την αίθουσα επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου. Άλλοι θυμιατίζονταν σε λιτανείες, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε -και σωστά- τους πιλότους των μαχητικών μας.

Την επιλογή τέτοιων Αρχηγών την πιστώνεται ο πρωθυπουργός, διότι ό,τι γίνεται υλοποιείται με απόλυτη συνεργασία και ενημέρωση. Αυτή η εμπιστοσύνη έφερε τη νικηφόρα αντιμετώπιση της τουρκικής ιταμότητας στον Εβρο, που έφερε ένα εθνικό και ένα πολιτικό αποτέλεσμα: ανάσχεση των εισβολέων με εξευτελισμό των τουρκικών σχεδίων και 92% (!) αποδοχή των πολιτών στην πολιτική της κυβέρνησης, με ένα ποσοστό να απαιτεί ακόμη πιο σκληρή πολιτική.

Άραγε, ποιος υπουργός έφερε ποτέ τέτοιο πολιτικό αποτέλεσμα στον Πρωθυπουργό και όφελος στην Πατρίδα;

Η τουρκική πρόκληση δεν τελείωσε – άλλωστε, δεν είναι χθεσινή. Σιγούν οι ανόητοι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» μπροστά στην απροκάλυπτη θρασύτητα και επιθετικότητα της Αγκυρας. Έχουμε όμως άλλους ανόητους, που αρχίζουν να ψιθυρίζουν πως ο Α/ΓΕΕΘΑ… στρατιωτικοποιεί την κρίση, πως είναι -λέει- επιθετικός! Οι Τούρκοι είναι μέσα στην υφαλοκρηπίδα με έξι πολεμικά, μείον ένα από την αρβανιτομυτιληνέικη σφαλιάρα του Σαλιάρη, και υπάρχει άνθρωπος που την κρίση τη θεωρεί… διπλωματική; Έχει μπει ο ληστής, βιαστής και φονιάς μέσα στην αυλή σου, δεν υπάρχει διεθνής αστυνομία να φωνάξεις να τον συλλάβει, και εσύ τι θα κάνεις; Τουμπεκί ψιλοκομμένο; Θα περιμένεις μπας και, όταν μπει στην κρεβατοκάμαρα της κόρης σου, πλευριτωθεί από το air condition, πάθει πνευμονία και πεθάνει σε τρεις μήνες;

Οι πιο επικίνδυνοι βλάκες είναι αυτοί που υπεραπλουστεύουν τα προβλήματα για ιδιοτελείς λόγους. Εάν είναι θεσμικοί αυτοί που με τέτοιους άνανδρους ψιθύρους υπονομεύουν το εσωτερικό μέτωπο, επιτιθέμενοι στη στρατιωτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός πρέπει να τους στείλει σπίτι τους, να κόβουν βόλτες μόνο σε λιτανείες, όταν οι Φύλακες αγρυπνούν στην Αίθουσα Επιχειρήσεων.

Ο Τούρκος είναι εδώ, πάνοπλος. Σήμερα απειλεί στο Λύκιο Πέλαγος, αύριο στον Εβρο, μεθαύριο στη Μυτιλήνη ή στην Κύπρο. Ο πρωθυπουργός, όταν απευθύνεται σε εταίρους και εχθρούς, όταν επιδιώκει να συνάψει συμμαχία με τη Γαλλία, το Ισραήλ -να το σκεφτούν δύο φορές οι Τούρκοι πριν τολμήσουν-, πρέπει να έχει πίσω του άνδρες με ικανότητα και ψυχραιμία, σαν τον Φλώρο και τον Λυμπέρη, μια κραταιά πολεμική ισχύ, δέλεαρ για νέους συμμάχους και φόβητρο για προαιώνιους εχθρούς.

Αυτοί που δεν μπορούν να ηγηθούν ή να ακολουθήσουν τους αληθινούς Ηγήτορες ας κάνουν στην άκρη, ας μην εμποδίζουν τον πρωθυπουργό, την από αυτόν επιλεγμένη και ήδη δοκιμασμένη στρατιωτική ηγεσία. Πάντα στην εθνική γραμμή της αντίστασης και της υπεράσπισης της Ελευθερίας του Εθνους.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Newsbreak



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]