Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικοινωνία Ερντογάν – Κόντε για Ανατολική Μεσόγειο


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις διμερείς τους σχέσεις, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο Ερντογάν και ο Κόντε συζήτησαν για μια λύση που θα διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των χωρών και θα αποφέρει κέρδη για όλες τις πλευρές, μεταδίδει το Anadolu.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, συζήτησαν επίσης τα βήματα για την ενίσχυση των σχέσεων των χωρών τους και συμφώνησαν να διατηρήσουν τη συνεργασία και τον διάλογο.


Οι δύο άντρες συμφώνησαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους και τον διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει από την πλευρά της η Daily Sabah.

Επιβεβαίωσαν επίσης την ανάγκη να βρεθεί μια λύση που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των χωρών στην περιοχή.

Στο δημοσίευμα της Sabah σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να αντιδράσει στην παραμικρή προσπάθεια παρενόχλησης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Επισημαίνεται επίσης ότι το τουρκικό ναυτικό εξέδωσε νέα Navtex για το Yavuz έως τις 15 Σεπτεμβρίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]