Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αίγυπτος: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα


Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τον προηγούμενο μήνα Ελλάδα και Αίγυπτος για τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων συνόρων και τη δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Η Συνταγματική και Νομοθετική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει, προσθέτοντας ότι ορίζει μερικώς τις οικονομικές ζώνες των δύο χωρών, σύμφωνα με το Arab News.

Στην Ελλάδα, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου ουσιαστικά ακυρώνει τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι δήλωσε πριν την επικύρωση της συμφωνίας ότι η περιοχή περιλαμβάνει πολλά υποσχόμενα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

"Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στις δύο χώρες να προχωρήσουν και να μεγιστοποιήσουν την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, ιδίως των πολλά υποσχόμενων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου”, δήλωσε νωρίτερα ο Σούκρι.


Την επόμενη εβδομάδα η κύρωση από την Αθήνα

Εν τω μεταξύ, η Αθήνα έχει διαμηνύσει σε εταίρους ότι προτίθεται να κυρώσει άμεσα τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, μόλις ανοίξει η Βουλή, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ 24-28 Αυγούστου.

Στην δε Γερμανία, η οποία τις τελευταίες ημέρες στέλνει παγίως "σινιάλα" για απευθείας διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας, η κυβέρνηση απαντά: Διάλογος ναι, αλλά υπό κανόνες και προϋποθέσεις, με πρώτη, την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή για την οποία είναι απολύτως υπεύθυνη η τουρκική προκλητικότητα.

Αυτό διαμήνυσε πεντακάθαρα στο πρόσφατο "διάγγελμά" του ο πρωθυπουργός, στέλνοντας επαναλαμβανόμενο μήνυμα διαλόγου με την Τουρκία, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμών και απειλών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]