Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Economist: Νταής και αυταρχικός o Ερντογάν σακάτεψε τη Δημοκρατία


Δεν σταματάει να εισπράττει τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που του αρμόζουν ο Ερντογάν, μέσα από τα πλέον έγκυρα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης.

Λίγες ημέρες μετά (και) τον Guardian που προέβη σε ανάλογες κρίσεις, τούτη τη φορά σειρά παίρνει ο Economist που χαρακτηρίζει νταή και αυταρχικό/απολυταρχικό ηγέτη (an autocrat and a bully) τον Ερντογάν.

Το άρθρο του περιοδικού δεν αφορά κατά κύριο λόγο τον Τούρκο ηγέτη αλλά τον Γκιουλέν.

Ωστόσο μέσα από τις ευθύνες που επιρρίπτει και στον αυτοεξόριστο κληρικό για τη σημερινή Τουρκία δίνει άλλη μία εικόνα και για την κατάσταση της Δημοκρατίας στην γείτονα.

«Θα έλεγε κανείς ότι η Τουρκία έχει στερέψει από χειροπέδες (…) περίπου 600.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι ως ύποπτοι Γκιουλενιστές έχουν ανακριθεί ύστερα από το πραξικόπημα και περίπου 100.000 έχουν φυλακισθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Βάζοντας στο στόχαστρό του τον Γκιουλέν, πάλαι ποτέ σύμμαχο του Ερντογάν για να μην ξεχνάμε, o Economist σημειώνει: Ο κ. Ερντογάν είναι νταής και αυταρχικός. Όμως κανείς δεν τον βοήθησε περισσότερο να σακατέψει την τουρκική Δημοκρατία από όσο ο Γκιουλέν και η σέχτα του».


Ο Economist φιλοξενεί και την άποψη του Μπαϊράμ Μπαλτσί, του επικεφαλής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών στην Κωνσταντινούπολη.

«Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο κόσμος νομίζει ότι επειδή ο Ερντογάν είναι δικτάτορας, όποιος είναι αντίθετος σε αυτόν είναι και Δημοκράτης». Μια τέτοια λογική είναι που εκμεταλλεύεται ο Γκiουλέν και του επιτρέπει να μασκαρεύεται σε αντιφρονούντα», σχολιάζει ο Economist.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]