Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σύνδρομο του Ίκαρου


Η θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε προεκλογικό πρόγραμμα κοινοβουλευτικού κόμματος από το Ίδρυμα Κοινωνικής Μηχανικής & Ανάπτυξης το 2012. Έγινε πράξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη 7 χρόνια αργότερα.

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος ήταν ένας εξαιρετικός αξιωματικός και ο καλύτερος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας που θα μπορούσε να επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνη τη χρονική στιγμή. Σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις κατά συρροή λανθασμένες δηλώσεις του. Τί μεσολάβησε και στράβωσε το κλήμα τόσο ώστε να το φάει ο γάιδαρος;

Είναι, δυστυχώς, πολύ απλό: το σύνδρομο του Ίκαρου.

Ο Διακόπουλος έκανε τη συνειδητή επιλογή να ξεχάσει ποιός έφτιαξε την καρέκλα στην οποία εκείνος έκατσε και μετά έκανε τη συνειδητή επιλογή να σταματήσει να ακούει τις συμβουλές του. Άλλαξε παρέες.

Αυτοί που δεν ήθελαν να υπάρχει θέση ΣΕΑ, έστω και με τις περιορισμένες αρμοδιότητες που του έδωσε από φόβο η πολιτική ηγεσία, έγιναν ξαφνικά οι συνομιλητές του και εντός ολίγου τον έκαψαν.


Έσβησε τον λογαριασμό του στο Twitter και έγινε αρθρογράφος της Καθημερινής. Αμέσως μετά άρχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση. Ο... ξυλουργός της καρέκλας του έσπευσε να τον μαζέψει, να του συστήσει να μη μιλάει διότι ο ρόλος του ΣΕΑ δεν είναι συνομιλητής της Κατερίνας Καινούργιου. Μάταια. Άκουσε τους φαινομενικά ισχυρούς συνομιλητές του. Τα φαινόμενα όμως απατούν και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Οι ανώριμες επιλογές του Διακόπουλου στέρησαν από την πατρίδα τις υπηρεσίες ενός άξιου ΣΕΑ - γιατί θα ήταν άτιμο να ξεστομίσει κανείς ότι δεν ήταν άξιος ή ότι δεν τίμησε την καρέκλα που κάθισε και όποιον τον πρότεινε. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τα ελληνοτουρκικά, ήταν τεράστιο λάθος η ψευδαίσθηση που απέκτησε, ότι κάποιοι συνομιλητές του θα κάνουν το κερί που συγκρατούσε τα φτερά του... ψαρόκολλα και δεν θα ξεκολλήσουν. Έτσι κάνουν διαχρονικά αυτοί οι τύποι: «προχώρα, σε καλύπτω» και, μετά το φιάσκο, δεν απαντούν στα τηλέφωνα.

Καλό θα ήταν αυτό το σύνδρομο να γίνει αντιληπτό και από όλους τους υπόλοιπους καθήμενους σε εθνικά. κρίσιμη καρέκλα.

Καλό θα ήταν να ακούν προσεκτικά τα πνεύματα του βουνού που τους συμβουλεύουν με αγάπη και εθνική αφοσίωση, που ήταν εκεί δίπλα τους, πριν κάτσουν στην καρέκλα και αφού στρογγυλοκάθισαν, παρά τους κάθε λογής Αβράκωτους που θα αφήσουν αυτούς ξεβράκωτους και την πατρίδα εκτεθειμένη.

Anaconda


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]