Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μηδενική εμπιστοσύνη στην "καλή θέληση" Ερντογάν


Θα σταματήσει όλες τις έκνομες ενέργειες η Άγκυρα ή θα πάμε σ’ έναν διάλογο με παραβιάσεις;

Οι αναφορές του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις από την μία κι από την άλλη οι απειλές από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει για να “τελειώσει” τη δουλειά που έχει ξεκινήσει σε Αιγαίο και Μεσόγειο, συνθέτουν το πραγματικό πεδίο της τουρκικής παραβατικότητας.

Μια ακόμη παράμετρος είναι η Αίγυπτος που έρχεται να καταγγείλει τη νευρική Τουρκία για τις παρανομίες της στην Αν. Μεσόγειο.
Μια βεντάλια εξελίξεων στη σκακιέρα της ευρύτερης γειτονιάς μας που σίγουρα δεν αφήνουν αδιάφορες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Βέβαια, εκτός των αναλύσεων που γίνονται για όλα αυτά, η ηγεσία ζητά προς τους σχηματισμούς να διατηρηθεί η απαραίτητη επαγρύπνηση σε όλο το μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων.

“Εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε για τίποτα και σε κανέναν, η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας είναι ο δικός μας μονόδρομος”, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές οι οποίες απέδειξαν περίτρανα την αξία τους όλο αυτό το διάστημα.


Τερματισμός των έκνομων ενεργειών και μετά διάλογος διαμηνύει η Αθήνα…

Ο κος. Ακάρ δείχνει …συγκαταβατικός σ ότι αφορά τον διάλογο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι διάλογος υπό καθεστώς απειλών και παραβιάσεων δεν μπορεί να σταθεί ή να ξεκινήσει.
Και από το Ελληνικό Επιτελείο σημειώνουν ότι αυτό το διάστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Μουσουλμανική θρησκευτική εορτή, το Μπαϊράμι, μπορεί να πέφτει η ένταση των προκλητικών ενεργειών στο Αιγαίο, αλλά το αληθινό πρόσωπο της γείτονος και οι προθέσεις θα φανούν αμέσως μετά.

Ήδη πληροφορίες που επεξεργάζονται στο Επιτελείο κάνουν λόγο για επαναφορά της έντασης πριν την αυλαία του καλοκαιριού.
Κατά συνέπεια η Ελληνική πλευρά επειδή έχει “πάθει” κι έχει μάθει, δεν έχει πειστεί για τις προθέσεις διαλόγου και πτώσης της έντασης των έκνομων ενεργειών.

Άλλωστε οι αριθμοί των πράξεων αμφισβήτησης κυριαρχίας, οι υπερπτησεις δηλαδή, για πρώτη φορά έχουν φτάσει με δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας τις 350.

Παράλληλα, οι ευθείες απειλές του Τούρκου προέδρου για τα σχέδια της Άγκυρας να φτάσει έως τέλους την πολιτική των κανονιοφόρων έχουν ενεργοποιήσει τους αισθητήρες του Ελληνικού Επιτελείου.

Γι’ αυτό ο στόλος παραμένει φρουρός του Αιγαίου…

Και εδώ Επιτελείς σημείωναν ότι και πάλι δικαιώνονται για την επιλογή τους να παραμείνουν ενισχυμένες σε αριθμούς οι μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο, με κύρια αποστολή την επιτήρηση για το μεταναστευτικό.

Άλλωστε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι Αμφίβιες δυνάμεις μόλις έπεσε το επίπεδο του συναγερμού μετά την πρόσφατη κρίση, έλαβαν εντολή όλη τους η προσοχή και οι επιφυλακές τους, να στραφούν και πάλι στις περιπολίες αποτροπής κατά της ασύμμετρης απειλής που διατηρεί η Άγκυρα στα Μικρασιατικά παράλια.

Ωστόσο ο ρόλος των Φρεγατών, Πυραυλακάτων, Κανονιοφόρων και υποβρυχίων του ΠΝ είναι πάντοτε διπλός σ ότι αφορά την παρουσία τους στο Αιγαίο.

Εκτός των υποβρυχίων κυνηγών που είναι οι φρουροί των κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι μονάδες επιφάνειας έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο μεταναστευτικό αλλά και στις παραβατικές πράξεις ή σε κάτι έκτακτο, όπως οι ξαφνικές “ορέξεις” για την κορύφωση της έντασης από την Τουρκική πλευρά.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]