Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην ΕΥΠ έχουν αντιληφθεί, που και τι υπηρετούν;


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η κρατούσα κατάσταση στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών απασχόλησε την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, δυστυχώς όχι για τους σωστούς λόγους. Μεσούσης της επιδιωκόμενης από την Άγκυρα έντασης και στον απόηχο της θλιβερής και επονείδιστης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πρωτοσέλιδα, δημοσιεύματα και σχόλια - κυρίως σε αντιπολιτευτικά μέσα - κάνουν λόγο για ένα εκρηκτικό, σχεδόν εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Κατεχάκη, συνεπεία αφενός, των επιλογών της Διοίκησης σε επίπεδο στελεχών και αφετέρου, της πρόσφατης αιφνίδιας υπαγωγής μίας ολόκληρης διεύθυνσης της ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ.

Στα κάγκελα οι Νεοδημοκράτες στην ΕΥΠ…

Είναι γνωστό και έχει ήδη καταγραφεί αρκετές φορές πως η Διοίκηση του κ. Π. Κοντολέοντα, έναν χρόνο μετά τον διορισμό της, έχει επιλέξει να προχωρήσει στο έργο της με τα προϊσταμενικά στελέχη που ήταν – στην πλειονότητά τους - επιλογές του προκατόχου του, κ. Ρουμπάτη ή άλλων παλαιότερων εποχών που τριγύρναγαν στα κομματικά γραφεία υπουργών του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και ξανάγιναν προϊστάμενοι τώρα επί ΝΔ. Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη επιλογή έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους κύκλους των ψηφοφόρων της Ν.Δ. εντός ΕΥΠ, αλλά και σε μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, κυρίως διότι, τα προαναφερόμενα στελέχη σύμφωνα πάντα με τους διαμαρτυρόμενους δεν φημίζονται ούτε για τις ικανότητες, ούτε για την ενδοϋπηρεσιακή συμπεριφορά τους.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι, το τελευταίο διάστημα, η υπομονή των Νεοδημοκρατών έχει εξαντληθεί, καθώς η θεωρία που ήθελε τη Διοίκηση να προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές, ολοένα και ξεμακραίνει. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και τα πολιτικά γραφεία που έχουν δεχθεί σωρεία παραπόνων, μόνον που, όπως οι ίδιοι οι πολιτευτές της Ν.Δ ισχυρίζονται, η πόρτα και τα αυτιά του Μαξίμου παραμένουν ερμητικά κλειστά ακόμη και για τους ίδιους.

Αλλά επί τούτου θα επανέλθουμε λίαν συντόμως σε επόμενη ανάλυσή μας…


Αλαλούμ με την μεταφορά της ΔΗΠ/ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ…

Έτσι, για να έρθουμε στο φλέγον θέμα των ημερών με την μεταφορά της ΔΗΠ/ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ, στην Κατεχάκη γράφονται ιστορίες καθημερινής τρέλας, με πρόσφατο δείγμα την πρωτοφανή στα χρονικά επιστολή ενός εκ των δύο Συλλόγων των Υπαλλήλων της ΕΥΠ του ΣΥΚΕΥΠ προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία έχουν αιτηθεί την απαλλαγή του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα από τα καθήκοντα του Διοικητή, ως ανεπαρκούς, ενέργεια που επανέφερε δυναμικά στο προσκήνιο την επιχειρηματολογία της Αντιπολίτευσης αναφορικά με την απουσία τυπικών προσόντων και τον φωτογραφικό - κατ αυτήν- διορισμό του νυν Διοικητή.

Ωστόσο, η χρονική συγκυρία που η συγκεκριμένη επιστολή - ανακοίνωση δημοσιεύθηκε, δεν ήταν η σχεδόν βίαιη υπαγωγή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ, όπως και θα ήταν αναμενόμενο, αλλά η εκ των υστέρων και δικαίως - κατά πολλούς - συμπερίληψη του ονόματος του Θεόδωρου Σπατιώτη, προέδρου του ΣΥΚΕΥΠ, στον κατάλογο των υπαλλήλων που ως δυναμικό της ΔΗΠ, μετατάσσονται στο ΓΕΕΘΑ!

Όπως πληροφορούμαστε, ο εν λόγω εργατοπατέρας, πριν μεταβεί στον Γιάννη Ραγκούση για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις, ζητώντας του την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, είχε φροντίσει να διασφαλίσει για τον εαυτό του εσωτερική μετακίνηση ώστε να εξαιρεθεί των μετατάξεων, αφήνοντας τους συναδέλφους του, που τον είχαν εμπιστευθεί, στο σκοτάδι και στην τύχη τους. Έτσι τουλάχιστον μας είπαν…

Βέβαια υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο, διότι, μόλις η Διοίκηση της υπηρεσίας πληροφορήθηκε τα καμώματά του, λέγεται ότι αποφάσισε να τον στείλει από εκεί που ήρθε αφού πρώτα του έκανε το… χατίρι να τον μετακινήσει για 2-3 μέρες στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας, εκθέτοντάς τον έτσι στα μάτια των συναδέλφων του… Μάλιστα φημολογείται ότι ο κ. Σπατιώτης ζήτησε να μετακινηθεί σε κάποια καλύτερη θέση, αλλά όταν του είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί λόγω τυπικών προσόντων, τότε…

Ο Βαξεβάνης πανταχού παρών…

Πάντως, εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι, στο πλαίσιο της αντίδρασης για την υπαγωγή της ΔΗΠ στο ΓΕΕΘΑ, εμφανίσθηκε και ένα σχόλιο στην εφημερίδα DOCUMENTO, σχετικά με δύο “γυναίκες δηλητήριο στην ΕΥΠ” και το υποτιθέμενο δίκτυο ενημέρωσης που αυτές έχουν στήσει, αφιλτράριστα, προς τη ΓΑΔΑ και το Μαξίμου. Αλήθεια, ο καλοθελητής που έσπευσε να ενημερώσει τον κ. Βαξεβάνη για τις δύο κυρίες, η μία στον προθάλαμο του γραφείου του Διοικητή και η δεύτερη, υποδιευθύντρια, όπως φροντίζει το σχόλιο να επισημάνει, γιατί άλλο έχει ενημερώσει τον γνωστό “έγκριτο” εκδότη-δημοσιογράφο;

Έριδες στην ΕΥΠ παρά την κρισιμότητα των ημερών…

Οι δύο τελευταίες πάντως ανακοινώσεις - επιστολές του ΔΣ του ΣΥΚΕΥΠ που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, αλλά και στο εσωτερικό της ΕΥΠ και του ΓΕΕΘΑ.

Την ώρα δηλαδή, που οι ημέρες που διανύουμε χαρακτηρίζονται κρίσιμες στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή, κυρίως σε ότι αφορά την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών θεμάτων (απειλές Τουρκίας για παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ, μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κλπ,) στην ΕΥΠ έχουν ξεσπάσει διαμάχες που έλαβαν μεγάλες διαστάσεις.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όπως παρατηρούν έμπειροι πολιτικοί, στρατιωτικοί, αλλά και παλαιά στελέχη της ΕΥΠ, είναι ότι αυτή η “μίνι” κρίση στην ΕΥΠ εκτυλίσσεται σε μία περίοδο που η Υπηρεσία καλείται να διαχειριστεί μία εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.
Η διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε συγκεκριμένη μερίδα συνδικαλιστών της ΕΥΠ και τον διοικητή της υπηρεσίας κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα, ή για να ακριβολογούμε ανάμεσα στους συνδικαλιστές και στον Πρωθυπουργό…

Το αποκορύφωμα της διαμάχης, η οποία υπόβοσκε εδώ και πολλούς μήνες, ήρθε όταν κατατέθηκε στο Βουλή νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει τη μεταφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ.

Το ένα από τα δύο Σωματεία της ΕΥΠ, ο ΣΥΚΕΥΠ, στο οποίο προεδρεύει ο γνωστός Συριζαίος συνδικαλιστής Θ. Σπατιώτης αντέδρασε εκδίδοντας μάλιστα και σχετική ανακοίνωση, αοριστολογώντας σύμφωνα με τους επαΐοντες, μιλώντας μάλιστα για ξεπούλημα της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ... Καταγγέλλουν δε, ότι
“ολόκληρη η Διεύθυνση δωρίζεται – πωλείται στις Ένοπλες Δυνάμεις λες και πρόκειται για εξάρτημα προς διάθεση”!
Kάνουν λόγο για “αποψίλωση της ΕΥΠ”, ενώ όπως τονίζουν δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμό. Αναφέρουν ακόμα ότι:
«Στην μεταπολίτευση πετύχαμε να δημοκρατικοποιήσουμε και να πολιτικοποιήσουμε την ΕΥΠ. Να την απαλλάξουμε από τα βαρίδια του παρελθόντος. Η μετακίνηση της ΔΗΠ στο Στρατό είναι πισωγύρισμα και ανιστόρητη ενέργεια».
Το άλλο σωματείο, ο ΣΥΡΤΓΕΥΠ αντέδρασε και αυτό αλλά με κόσμιο -όπως αρμόζει στις περιστάσεις τρόπο - καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τη μεταφορά αυτή στο ΓΕΕΘΑ.

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, οι συνδικαλιστές του ΣΥΚΕΥΠ επανήλθαν με νέα ανακοίνωση με στόχο αυτή τη φορά τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα, στην οποία ζητούν από τον Πρωθυπουργό να τον αποπέμψει!

Αναλυτικά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρει στην δεύτερη ανακοίνωσή του:
«Γιατί τώρα; Γιατί έτσι; Απορούν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει αυτό το νευραλγικό τομέα της Υπηρεσίας και ταυτόχρονα να καυχιέται στον Τύπο για τις επιτυχίες της. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές σταματήστε τα πειράματα και ενεργοποιήστε όλες τις δυνάμεις της ΕΥΠ ώστε να οχυρωθεί η χώρα στον τομέα της ασφάλειας. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΥΠ είναι υπεύθυνη εκτός των άλλων, της Εθνικής ασφάλειας της εδαφικής ακεραιότητας και του Εθνικού πλούτου της χώρας. Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση παραχώρησης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών στο ΓΕΕΘΑ και να απαλλάξει των καθηκόντων του τον κ. Κοντολέοντα γιατί είναι ανεπαρκής να στηρίξει το εθνικό έργο της ΕΥΠ»!
Από την πλευρά τους, πηγές της Λ. Κατεχάκη “βλέπουν”… αλλότρια κίνητρα πίσω από τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστών. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για ενέργεια καθοδηγούμενη από ιδιοτελή συμφέροντα που κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες και που δεν εκφράζει ούτε το σύνολο των συνδικαλιστών πολλά δε μάλλον το σύνολο των εργαζομένων στην υπηρεσία. Πρώην και νυν στελέχη της υπηρεσίας αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι¨
«σε μία τέτοια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο είναι αδιανόητο υπάλληλοι μυστικής υπηρεσίας να καταφέρονται ανοιχτά και με απαξιωτικό - μειωτικό τρόπο κατά του διοικητή τους».

Πολλά τα ερωτήματα…

Πέρα πάντως απ΄ όλα αυτά οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν δημιουργούν τριβές και προβλήματα στο εσωτερικό της ΕΥΠ. Τίθενται δε πολλά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από τους αρμόδιους. Ερωτήματα όπως:

Έγινε σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου για να παρθεί απόφαση για τέτοιες ανακοινώσεις; Αν ναι, η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία; Την υιοθετούν και την υπογράφουν όλα τα μέλη του Δ.Σ.; Αν όχι τότε ποια από τα μέλη του Δ.Σ. την προσυπέγραψαν; Γιατί για να κυκλοφορήσουν οι ανακοινώσεις αυτές σημαίνει ότι υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Πως αλήθεια γνωρίζουν οι συνδικαλιστές αν ο κ. Κοντολέων δεν είναι κατάλληλος επιχειρησιακά για τον Πρωθυπουργό της χώρας;
Που ξέρουν οι συνδικαλιστές το τι πληροφορίες δίνει στον πολιτικό του προϊστάμενο ο διοικητής της υπηρεσίας για να ζητούν την αποπομπή του;
Έχουν μήπως κάποια σχετική πληροφόρηση από τις διευθύνουσες τις Διευθύνσεις της υπηρεσίας κι έτσι μπορούν να έχουν άποψη;
Έχουν άποψη τα μέλη του Δ.Σ. που είναι προϊστάμενοι Τμημάτων της υπηρεσίας και συζητούν επιχειρησιακά ζητήματα της υπηρεσίας στο Δ.Σ.;
Ή μήπως έχουν άποψη για το τι μεταφέρει ο διοικητής στον Πρωθυπουργό, συγγενικά προς στελέχη της ΝΔ μέλη του Δ.Σ.;

Μέλη του Δ.Σ. με συγγενική σχέση με μεγαλοστελέχη της ΝΔ προσυπέγραψαν αυτές τις ανακοινώσεις;

Νομιμοποιούνται μέλη του Δ.Σ. που μετετάχθηκαν στο ΓΕΕΘΑ να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΣΥΚΕΥΠ;

Τι θα πράξει η διοίκηση της υπηρεσίας για τις ανακοινώσεις αυτές του ΣΥΚΕΥΠ; Θα διατάξει κάποια ΕΔΕ για το πως και γιατί, εκτός και εάν συμφωνεί με το περιεχόμενό τους οπότε… Γιατί εάν δεν συμφωνεί που είμαστε σίγουροι γι αυτό, οι προσυπογράφοντες τις ανακοινώσεις αυτές συνδικαλιστές, έχουν διαπράξει πληθώρα αδικημάτων τόσο του πειθαρχικού όσο, νομίζουμε και του ποινικού κώδικα…

Επίλογος…

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες μας τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΚΕΥΠ έχουν θορυβηθεί από όλα αυτά και προσπαθούν να αποποιηθούν των όποιων ευθυνών τους… Κάποιοι μάλιστα λένε ότι το περιεχόμενο των ανακοινώσεων αυτών δεν εκπροσωπεί όλο το Διοικητικό Συμβούλιο. Μάλιστα τώρα εμφανίζονται μέλη του Δ.Σ. που εκφράζουν αντίθετη άποψη και αντιδρούν σε αυτή τη στάση. Κάποιοι άλλοι λένε ότι, την ανακοίνωση την έβγαλε μόνος του ο κ. Σπατιώτης με τη συνδρομή στελεχών της Κουμουνδούρου χωρίς μάλιστα να τους ερωτήσει… Κάποιοι άλλοι λένε ότι, την είδαν στα ΜΜΕ… Τραγέλαφος δηλαδή, εκτός και αν αντιλαμβανόμενοι το τι έκαναν προσπαθούν πλέον να βγάλουν την ουρά τους απ΄ έξω… Και εδώ όμως τίθεται το εξής ερώτημα… Θα στραφούν τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΚΕΥΠ κατά αυτών που έβγαλαν αυτήν την ανακοίνωση; Θα παραιτηθούν από το όργανο; Γιατί εάν δεν το πράξουν σημαίνει ότι την υιοθετούν και άρα φέρουν ακέραια την ευθύνη για το περιεχόμενο αυτής.

Πάντως, η ανακοίνωση του ΣΥΚΕΥΠ που ζητά την απομάκρυνση του Διοικητή της ΕΥΠ, καθώς όπως ισχυρίζονται κρίνεται "ανεπαρκής", είναι η θρυαλλίδα μιας σειράς εξελίξεων στην πολύπαθη αυτή υπηρεσία που εμείς έχουμε πλειστάκις αναφέρει από αυτό εδώ το βήμα κατά την τελευταία δεκαετία και μάλιστα έχουμε προειδοποιήσει τόσο τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη όσο και τους διοικούντες την ΕΥΠ, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους… Δεν έχει ξαναγίνει πάντως οι ...πράκτορες μιας χώρας, να ζητούν την απομάκρυνση του επικεφαλής τους λόγω… ανεπάρκειας. Θα μπορούσε να συμβαίνει σε κωμωδίες του "Πράκτορα ΘΒ" αλλά τελικά δυστυχώς συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Λες και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν υπογράφεται από πολλούς υπουργούς και λες πως είναι δημιούργημα ενός μόνο ανθρώπου...

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες διαφωνίες σε μία μυστική υπηρεσία δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο, αψηφώντας παντελώς τον κίνδυνο να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από ντόπιους και ξένους εχθρούς… Αν κι εδώ που τα λέμε η ίδια η υπηρεσία δεν έστειλε στα δικαστήρια σε ανοιχτά μάλιστα ακροατήρια πληθώρα στελεχών της καθαρά για λόγους πολιτικής δίωξης;

Αναλυτικά η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΚΕΥΠ:
«Με την τροπολογία που κατατέθηκε εσπευσμένα και αιφνιδιαστικά την Παρασκευή, αν και έπρεπε να αποτελέσει – λόγω της σημασίας της - αντικείμενο ξεχωριστού σχεδίου νόμου, επιχειρείται ο “εκδημοκρατισμός της ΕΥΠ”. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την αποψίλωση της ΕΥΠ και όχι για τον εκσυγχρονισμό της. Ο τίτλος είναι ψευδεπίγραφος και παραπλανητικός.
1) Η νευραλγικής σημασίας Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ, μαζί με το προσωπικό της και την υποδομή της, κεντρική και περιφερειακή μεταφέρεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εντάσσεται ως νέα αυτοτελής Δ/νση στο ΓΕΕΘΑ. Ένα πρώτο ζήτημα που τίθεται εδώ πέρα είναι γιατί, εφόσον μεταφέρονται οι οργανικές θέσεις της εν λόγω Δ/νσης από την ΕΥΠ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τελικά οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι, εντάσσονται στη νέα Δ/νση σε προσωποπαγείς θέσεις. Γιατί να μην παραμείνουν στις οργανικές τους θέσεις, εφόσον μεταφέρονται και αυτές μαζί με τους ίδιους;
Για μας είναι ξεκάθαρο. Αυτό γίνεται προκειμένου να τους λύσει τα χέρια στην αναδιοργάνωση της Δ/νσης που τώρα μεταφέρεται με την κατάρτιση νέου οργανογράμματος και την πρόβλεψη οργανικών θέσεων, που δεν είναι βέβαιο ότι θα τις καταλάβουν οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι, αλλά στρατιωτικοί προφανώς.
2) Ένα δεύτερο ζήτημα που τίθεται είναι, αφού οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι θα κάνουν στο ΓΕΕΘΑ την ίδια δουλειά που κάνουν και τώρα στην ΕΥΠ (αυτό αναφέρει η τροπολογία), γιατί να μην διατηρήσουν θεσμικά και το επίδομα υψηλής ευθύνης. Είναι κατ’ αρχήν αντιφατικό να μιλάτε για εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ, όταν αποκόπτετε μια υπηρεσία αιχμής σε άλλο υπουργείο, την ίδια στιγμή που ιδρύεται ένα κέντρο, το οποίο θα μπορούσε ακριβώς να χρησιμεύσει για να εκσυγχρονίσει τη ΔΗΠ. Γι’ αυτό σας καταγγέλλουμε για ψευδεπίγραφη τροπολογία. Εξάλλου είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στη μετατροπή της ΕΥΠ σε ερευνητικό κέντρο που θα μπορεί να χρηματοδοτείται από φορείς εκτός του Ελληνικού Δημοσίου, για λόγους ασφαλείας, αλλά και ανεξαρτησίας της Υπηρεσίας.
Με τον τρόπο αυτό ιδιωτικοποιείτε μερικώς ένα νευραλγικό κομμάτι της ΕΥΠ. Μέσω του ειδικού λογαριασμού, θα μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις έργου με ιδιώτες την ίδια στιγμή που θα μπορείτε να χρηματοδοτείστε από μη κρατικούς φορείς και μη ελληνικούς.
Στη μεταπολίτευση πετύχαμε να δημοκρατικοποιήσουμε και πολιτικοποιήσουμε την ΕΥΠ. Να την απαλλάξουμε από τα βαρίδια του παρελθόντος. Η μετακίνηση της ΔΗΠ στο Στρατό είναι πισωγύρισμα και ανιστόρητη ενέργεια.
Καλούμε τη Δ/κση να δεχθεί τις προτάσεις του ΔΣ και του Συλλόγου και της ΓΣ.»!!
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]