Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η η Τουρκία επιχειρεί να βάλει φωτιά στη Μεσόγειο


Τρίτη εβδομάδα πολεμικής διάταξης και επιχειρησιακής ετοιμότητας για τις Ε.Δ.
- Σε πολεμική διάταξη ο Ελληνικός στόλος… Σε κρουαζιέρα τα πλοία της Τουρκίας
- Παράταση γενικού συναγερμού των Ενόπλων Δυνάμεων

Εδώ και μέρες οι Επιτελείς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο δεν ήταν αισιόδοξοι για την αποκλιμάκωση. Παρατηρούσαν και πληροφορούνταν τις τουρκικές κινήσεις οι οποίες ανέδυαν την «οσμή» της παράτασης της παράνομης ναυτικής οδηγίας.

Αρκετά από τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας, την τελευταία εβδομάδα εναλλάσσονταν στην ανοιχτή θάλασσα και τα πληρώματά τους απολάμβαναν την ευκαιρία να μην θαλασσοδέρνονται. Σε αντίθεση τα Ελληνικά πληρώματα παραμένουν εκεί που τους έχει τάξει η υπηρεσία και η πατρίδα και δεν θέλουν να φύγουν εφόσον η γείτονα διαρκώς κλιμακώνει.

Οι πληροφορίες και εκτιμήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για τις προθέσεις της Τουρκίας δικαιώνονται στον απόλυτο βαθμό και αυτός είναι ο λόγος όπου οι κατευθύνσεις παραμένουν στο ίδιο μοτίβο που είναι η διάρκεια της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Μάλιστα σημειώνουν στρατιωτικές πηγές, ότι πλέον επιχειρείται κι ένας πόλεμος φθοράς κυρίως για τα μέσα αλλά και για το προσωπικό.

Η εμπρηστική ρητορική έχει μεταβιβαστεί στο πεδίο, με την ελπίδα ότι η Αθήνα θα «τσιμπήσει» και θα αλλάξει στάση ακολουθώντας τον δρόμο της έντασης που επιχειρεί η γείτονα.

Η πρόκληση μέσω της παράτασης της navtex για ακόμη τέσσερις ημέρες είναι και μια απάντηση προς την εσωτερική «ελίτ» αλλά κυρίως προς τη Γερμανία και όποια άλλη χώρα πιέζει την Αθήνα να κάτσει στο τραπέζι ενός διαλόγου με την παραβατική Τουρκία.


Σε πολεμική διάταξη ο Ελληνικός στόλος… Σε κρουαζιέρα τα πλοία της Τουρκίας

Η Αθήνα έχει στείλει πολλά σαφή μηνύματα και ένα από αυτό είναι η πολεμική διάταξη του Ελληνικού στόλου, την στιγμή που οι μονάδες επιφανείας της Τουρκίας βρίσκονται εν πλω στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπό τη διάταξη «κρουαζιέρας».

Υπό τις βλέμμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, οι επιχειρησιακοί Αξιωματικοί του Στόλου από την αρχή της κρίσης «κέντησαν» το Αρχιπέλαγος με την μπλε σημαία των πολεμικών καραβιών με τέτοιον τρόπο που δεν έχουν αφήσει, δεκαπέντε ημέρες μετά, το παραμικρό περιθώριο στα τουρκικά πλοία να ελέγξουν μια περιοχή.

Την ώρα μάλιστα που η Τουρκία παίζει με τις εντυπώσεις και με την επικοινωνία, η Αθήνα έχει αποφασίσει να κινείται στο διπλωματικό επίπεδο ενώ επιχειρησιακά τα μηνύματα που έχουν σταλεί είναι σαφή για την υπεροχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι Επιτελείς έχουν αντιληφθεί ότι σε αυτή την ένταση δεν έχουν να κάνουν ούτε με αντάρτες, ούτε με μισθοφόρους αλλά με έναν συντεταγμένο στρατό που διαθέτει μέσα, ισχύ και νατοϊκή εκπαίδευση.

Κατά συνέπεια οι Αξιωματικοί της Τουρκίας μετρούν ιδιαίτερα το γεγονός πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραταχθεί με πολεμική διάταξη, περιμένοντας εντολές από το Επιτελείο, εφόσον πάρει κι εκείνο το πράσινο φως από την πολιτική ηγεσία.

Παράταση γενικού συναγερμού

Τα πολεμικά πλοία παραμένουν στο Αρχιπέλαγος από τη Σαμοθράκη μέχρι τη Στρογγύλη κι από τη νότια Κρήτη μέχρι και το ανατολικό όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στην Πολεμική Αεροπορία μόνο λίγα μαχητικά έχουν «ξεφορτωθεί» ώστε οι ιπτάμενοι να πετούν για εκπαιδευτικούς λόγους και κυρίως οι πιο νεαροί.

Ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών διατηρούνται με τα όπλα τους στους φορείς των πτερύγων στα αεροσκάφη και τους έμπειρους αεροπόρους να ξέρουν ο καθένας την αποστολή του.

Στον Έβρο και τα νησιά ο Στρατός Ξηράς είναι και εκείνος «on alert» με τα στελέχη τους να παραμένουν εντός των μονάδων και να παρατηρούν οτιδήποτε απαιτείται ώστε να ενημερώνουν τα επιχειρησιακά κέντρα.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο ελληνικος στρατος σε πολεμικη διαταξη και ο αμαχος ελληνικος λαος με μαγιο στην παραλια!!!!!
    Τελικα εχουμε μεγαλη πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φετος υπαρχει μια σημαντικη διαφορα:

      η "απομονωση" λογω κορονοϊου εχει ως αποτελεσμα την αναγκη ανακουφισης ακομα και

      στις παραλιες.

      Επιπλεον, με την τρομολαγνεια και προπαγανδα του συστηματος περι "πανδημιας", ο

      κοσμος δεν πιστευει τους πολιτικαντηδες, ο,τι και να λενε!

      Ασε που οι περισσοτεροι πιστευουν οτι οι κινησεις των τουρκων ειναι απλως

      εκβιαστικες, δηθεν για να τρομοκρατηθουμε και να επισπευσουμε εναν "διαλογο".

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]