Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια πολύ σκοτεινή ιστορία


Η υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία που συνιστούν ένα θρίλερ. Πολιτικοί, χρήμα, δολοφονίες, πορνεία και παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η ιστορία εξελίσσεται το 2016 και έχει ως εξής: Η ΕΥΠ αναλαμβάνει να παρακολουθεί τα τηλεφωνήματα των πρωταγωνιστών ενός μεγάλου κυκλώματος νονών της νύχτας που ασχολούνται με εκβιασμούς, οίκους ανοχής και καζίνο και στο οποίο συμμετέχουν και επίορκοι αστυνομικοί. Η δικογραφία -λένε οι πληροφορίες- και οι ηχογραφήσεις είναι χιλιάδες σελίδες. Μόνο η έκθεση που συνέταξε η ΕΥΠ είναι 70 σελίδες.

Από εκείνους που εμφανίζονται να συνομιλούν μεταξύ τους, δύο είναι ήδη νεκροί. Δολοφονημένοι. Ο ένας είναι επιχειρηματίας της νύχτας, γνωστός στην Αστυνομία από το παρελθόν και ο άλλος είναι αστυνομικός. Υπήρξε υπεύθυνος ασφαλείας γνωστών επιχειρηματιών και υπήρξε και φίλος της οικογένειας Καμμένου. (Γι' αυτό και σε κάποιο σημείο των ηχογραφημένων συνομιλιών της ΕΥΠ ακούγεται τόσο ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος όσο και η σύζυγός του, Ελένη Τζούλη, να συνομιλούν μαζί του. Αλλά οι αποκαλύψεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών της οικογένειας Καμμένου με τον συγκεκριμένο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι πταίσματα μπροστά στο υπόλοιπο υλικό και τους εκθέτουν μόνο πολιτικά.)

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα πολιτικό πρόσωπο τουλάχιστον. Όταν η υπόθεση είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας (στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην εφημερίδα "Καθημερινή") αποκαλύφθηκε ότι μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας και των επίορκων αξιωματικών συνομιλεί και ένας βουλευτής που θήτευσε στους ΑΝΕΛ. Στο ρεπορτάζ δεν υπήρχε αναφορά στο όνομά του.


Ο Πάνος Καμμένος προ ημερών, αφού εξήγησε τη φιλική σχέση που είχε με τον δολοφονημένο αστυνομικό, τον οποίο χρησιμοποιούσε και για τις γνωστές κόντρες του με τους δημοσιογράφους που τους ήθελε φυλακή... αποκάλυψε το όνομα του πολιτικού. Είναι ο Δημήτρης Καμμένος, είπε.

Δεν έχει διευκρινιστεί πώς γνωρίζει το όνομά του και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς του ίδιου του Δημήτρη Καμμένου. Που λίγες ημέρες πριν είχε βγει στα ραδιόφωνα και είχε πει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Πάνο Καμμένο και όχι αυτόν. Μύλος.

Για την υπόθεση ρωτήθηκε και ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ. Γιατί ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης; Αυτό είναι ίσως το καλύτερο.

Γιατί όπως προκύπτει από τις ηχογραφήσεις της ΕΥΠ και την έκθεση που συνέταξε, ο βουλευτής -αν είναι ο Δημήτρης Καμμένος- προσπαθούσε να εξασφαλίσει για το κύκλωμα το συμβόλαιο εκμετάλλευσης του κυλικείου της Βουλής. Πιθανώς για τη νομιμοποίηση των εσόδων της συμμορίας. Έτσι η έκθεση της ΕΥΠ με τις ηχογραφημένες συνομιλίες, παραδόθηκε από τον τότε επικεφαλής της Υπηρεσίας, Γιάννη Ρουμπάτη, και στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον τότε Πρόεδρο της Βουλής. Τότε συνέβη το εξής περίεργο.

Οι συμμετέχοντες στο κύκλωμα ενημερώθηκαν για τη διαρροή και σταμάτησαν να μιλάνε στα κινητά. Οχι μόνο αυτό. Ακούγονται να λένε μεταξύ τους ότι γνωρίζουν ότι τους παρακολουθούν και πιθανώς ο πληροφοριοδότης να είναι ο ίδιος ο βουλευτής. Έτσι λέει ο ένας στον άλλο να γυρίσουν στο viber. Εφαρμογή που δεν μπορεί να παρακολουθήσει η ΕΥΠ. Το ερώτημα φυσικά είναι πώς διέρρευσε η πληροφορία. Πώς ενημερώθηκε ο βουλευτής ότι είναι υπό παρακολούθηση; Ποιος τον ειδοποίησε;

Το σκανδαλώδες είναι ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, η διαρροή για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ των μελών του κυκλώματος έγινε από τα δύο γραφεία που ενημερώθηκαν. Το πρωθυπουργικό γραφείο και το γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Είναι δυνατόν; Και όμως... Αυτό αναφέρει η πολυσέλιδη αναφορά της ΕΥΠ.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ακούγονται στις ηχογραφημένες συνομιλίες μετατέθηκαν σε θέσεις αποστρατείας και περιμένουν να ξεκινήσει η έρευνα της Δικαιοσύνης. Γιατί τόσα χρόνια μετά δεν είχαν ληφθεί μέτρα και η Δικαιοσύνη δεν έχει ξεκινήσει σχεδόν ακόμα την έρευνα παραμένει επίσης άγνωστο και περίεργο.

Το θέμα έχει περάσει σχεδόν στα ψιλά στο σύνολο των ΜΜΕ, για λόγους άγνωστους. Το βέβαιον είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Και θα έχει ενδιαφέρον...

Μανόλης Καψής
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]