Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς το Βερολίνο, Τουρκία και Ερντογάν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες


Κυνική ομολογία των γερμανών για την σχέση αλλά και την στήριξη του Βερολίνου στον Ερντογάν

Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση της οικονομίας της Τουρκίας, τόσο το καλύτερο για τα γερμανικά συμφέροντα στη χώρα, γράφει στη γερμανική εφημερίδα Welt η Marion Sendker.

Χωρίς τα δισεκατομμύρια από τον τουρισμό και τις επενδύσεις, η τουρκική κυβέρνηση και ο Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά θα αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερες δυσκολίες απ’ όσες αντιμετωπίζουν ήδη -και έτσι θα εξαρτηθούν ακόμα περισσότερο από τη Γερμανία.

Φυσικά, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε μόλις μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας στο Βερολίνο ότι δεν θα κατασκευάσει το εργοστάσιο στη Manisa της Τουρκίας, όπως είχε προγραμματιστεί.

Για τη Γερμανία το διακύβευμα έγκειται περισσότερο στα ζητήματα που απαρίθμησε ο Χάικο Μάας στο Βερολίνο: τη Συρία και τη Λιβύη, η οποία συμπεριλαμβάνει και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας η Τουρκία αποσυρθεί από εκεί, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.


Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι και ζήτημα ανταπόδοσης του παιχνιδιού που ξεκίνησε ο Erdogan στις αρχές Μαρτίου, όταν δήλωσε ότι τα τουρκικά σύνορα είναι ανοιχτά και άφησε να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες, μερικοί από τους οποίους με κρατική χρηματοδότηση.

Ήταν μια επίθεση του Erdogan εναντίον της Ε.Ε. και μια προσπάθεια εκβιασμού της Γερμανίας, η οποία τώρα αντιστρέφει το παιχνίδι εξουσίας και εφαρμόζει αντίποινα εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι συνομιλίες με τη Γερμανία λαμβάνουν χώρα εδώ και εβδομάδες, μερικές φορές καθημερινά και στο υψηλότερο επίπεδο – τις περισσότερες φορές όχι δημοσίως. Αλλά η Γερμανία παραμένει σκληρή στη στάση της, και αυτό διαφάνηκε και χθες στο Βερολίνο.

Ο Maas δεν ανταποκρίθηκε καν στην ευγενική προσφώνηση «φίλε μου Heiko» του Cavusoglu. Παρόλα αυτά, δεν ακούστηκε σαν να στηρίζει πραγματικά την ταξιδιωτική προειδοποίηση.

Αντίθετα, αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη του ιδίου και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης: Η εκτίμηση του Ινστιτούτου Robert Koch και οι κανόνες της ΕΕ είναι εν προκειμένω αποφασιστικής σημασίας, είπε.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]