Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μας θυμίζει τι εστί κατάκτηση της Πόλης


«Για να κατανοήσουμε την 15η Ιουλίου, πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, την οποία υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή», είπε με νόημα

Αναφορές στην Αγία Σοφία περιείχε το διάγγελμα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την 4η επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Για να κατανοήσουμε την 15η Ιουλίου, πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, την οποία υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή», είπε με νόημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι θα απογοητευτούν όσοι νομίζουν ότι θα διαμελίσουν τη σύγχρονη Τουρκία, όπως έγινε και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.


«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε τις επιθέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων με τον ίδιο τρόπο που καρφώνουμε τη σημαία μας κάθε φορά που οι ορκισμένοι εχθροί μας προσπαθούν να την υποστείλουν, με τον ίδιο τρόπο που κάναμε την προσευχή, που σώπασε στην Αγία Σοφία, να ακουστεί ξανά στους ουρανούς μετά από 86 χρόνια. Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μίλησαν για "διαμοιρασμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας". Σε μια εποχή που ταρακουνιούνται τα θεμέλια της παγκόσμιας τάξης, θα απογοητεύσουμε όσους έχουν τα ίδια όνειρα για την Τουρκική Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε το διάγγελμά του με την ευχή ο Αλλάχ να αναπαύσει τις ψυχές των 251 πολιτών που έπεσαν νεκροί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ υπενθύμισε ότι εκείνη τη νύχτα το έθνος κινητοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία εναντίον των πραξικοπηματιών, χωρίς κανέναν εξαναγκασμό.

«Την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 εκείνοι που δοκίμασαν να αλυσοδέσουν ξανά αυτό το έθνος που λατρεύει την ελευθερία, δόξα τω Θεώ δεν τα κατάφεραν», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ευχαριστώ τον Αλλάχ που με έκανε μέλος ενός τέτοιου έθνους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η 15η Ιουλίου ήταν μια απόπειρα εισβολής και πως το τουρκικό έθνος χάλασε τα σχέδια εκείνων που έκαναν λογαριασμούς πίσω από την πλάτη του.

«Υποχρεώσαμε σε πανωλεθρία εκείνους που ήθελαν να σιωπήσουν το εζάνι μας, να υποστείλουν τη σημαία μας και να ποδοπατήσουν την εθνική βούληση», δήλωσε. «Κάθε μέλος του έθνους μας απέδειξε ότι μπορεί να μετατραπεί σε έναν ανίκητο ήρωα για το εζάνι, τη σημαία, την ελευθερία και το μέλλον του», υπογράμμισε. «Αυτό το έθνος έχει να πει πολλά ακόμα και να κάνει επίσης πολλά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]