Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να πάμε στη Χάγη


Ήρθε η ώρα να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της ανέξοδης εθνομηδενιστικής φιλολογίας γύρω από το ζήτημα της προσφυγής της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Χάγη, ορίζοντας το εθνικό σημείο αναφοράς με σαφήνεια και μάλιστα σε δημόσια θέα. Προτείνω να πάμε στη Χάγη.

Η Τουρκία διαπραγματεύεται και στον ύπνο της, απλώνεται την ώρα που κοιμάσαι και, όταν ξυπνήσεις, συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με το μισό σου κορμί εκτός κρεβατιού. Μέχρι να καταλάβεις τί γίνεται και να ξεκινήσεις την προσπάθεια επαναφοράς του σημείου έναρξης διαπραγματεύσεων στο προ ύπνου, σε έχει πετάξει κάτω από το κρεβάτι.

Η Ελλάδα τί πρέπει να κάνει; Να δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να «πουλήσει» διεθνώς ότι η Ελλάδα αποφεύγει το διεθνές δίκαιο, γιαυτό και καλά κάνει η Τουρκία που δεν το παίρνει στα σοβαρά; Ποτέ.

Όπως έχω αναλύσει και δημοσίως τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε παίγνιο τους κανόνες του οποίου θα ορίσει η Τουρκία, προφανώς όπως εξυπηρετούν τα συμφέροντά της.

Η Ελλάδα οφείλει να απαντήσει σε αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως αυτά ορίζονται από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, με ισόρροπη αμφισβήτηση των τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εντός της Τουρκίας.


Η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία αποτελεί υποσύνολο του σχεδιασμού κατάλυσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και την απορρόφησή της από τον Τουρκογερμανικό σχεδιασμό. Η Γερμανία προσπαθεί να αποκτήσει στρατηγικό βάθος χρησιμοποιώντας την Τουρκία ως μπαλαντέρ μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, στη βάση του “too big to let it go to the other side” για τις ΗΠΑ και “growing elephant as a Trojan horse in the West house” για την Κίνα.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία δεν εργάζεται για τη συρρίκνωση της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας per se, αλλά για την de jure και de facto κατάλυση του πολιτεύματος στην Ελλάδα. Μέσω της εξουδετέρωσης συστοιχίας στρατηγικών στόχων εντός της Τουρκίας, η υλοποίηση Μέτρων Ισοδύναμου Στρατηγικού Αποτελέσματος από την Ελλάδα οφείλει να διαλύσει το προαναφερόμενο υπερσύνολο, δηλαδή να φέρει την Τουρκία σε κατάσταση ante portas fragile state. Αυτό ακριβώς αποτελεί ισόρροπη απάντηση.

Τότε ακριβώς είναι που η Ελλάδα πρέπει να δείξει για άλλη μια φορά τη μεγαλοψυχία της και τον ρεαλισμό της: να αποδεχτεί τη διάσωση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και να σταματήσει τυχόν ισοπέδωση της φίλης και συμμάχου γείτονος χώρας, αποδεχόμενη την προσφυγή στη Χάγη.

Στη Χάγη κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις.

Η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει τότε να πάει στη Χάγη αποδεχόμενη -με βαριά καρδιά- να παύσει περαιτέρω απορρύθμιση της σταθερότητας της Τουρκίας, με αντάλλαγμα την πλήρη αποστρατικοποίηση της Τουρκίας δυτικά της γραμμής Geul-Dagh / Αδάνων.

Ο Βόσπορος μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο δυνάμεων της συμμαχίας, οι δυνάμεις της Τουρκίας να επικεντρωθούν στην ανατολική περίμετρό της, εξυπηρετώντας πραγματικά τους σκοπούς της συμμαχίας, και ως εκ τούτου, πλήθος άλλων δυνατοτήτων οικονομικής, θεσμικής και άλλης υφής να τύχουν εκμετάλλευσης αποκλειστικά από τις δυτικές δυνάμεις. Η κατάσταση στην οποία θα έχει περιέλθει η Τουρκία θα αναγκάσει ακόμα και την ιστορική πτωματοφάγο Γερμανία να δει το τέως μακρύ, νυν κομμένο της χέρι ως αντικείμενο διαφορετικού τύπου εκμετάλλευσης.

Σε εκείνο το σημείο, η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει να παρατηρεί μεν, αλλά να απέχει από τυχόν συζητήσεις δημιουργίας του πολυσυζητημένου «διεθνούς κράτους» και κάθε άλλη συνδεόμενη με αυτό διεκδίκηση επιστροφής των ελληνικών περιουσιών και των διαφυγόντων εσόδων αυτών. Θα αυτοπεριοριστούμε για να έχουμε πλήρη έλεγχο της κατάστασης και να αποδείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι διακατεχόμαστε από θετικό πνεύμα συνεργασίας με όλους.

Anaconda


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Προτείνεις δίκοπο μαχαίρι, ενώ η πατρίδα χρειάζεται "ρομφαία δίστομη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η Ελλάδα οφείλει να απαντήσει σε αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως αυτά ορίζονται από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, με ισόρροπη αμφισβήτηση των τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εντός της Τουρκίας...."

    "....Μέσω της εξουδετέρωσης συστοιχίας στρατηγικών στόχων εντός της Τουρκίας, η υλοποίηση Μέτρων Ισοδύναμου Στρατηγικού Αποτελέσματος από την Ελλάδα οφείλει να διαλύσει το προαναφερόμενο υπερσύνολο, δηλαδή να φέρει την Τουρκία σε κατάσταση ante portas fragile state. Αυτό ακριβώς αποτελεί ισόρροπη απάντηση."


    Ισορροπη απαντηση στην Τουρκια για "αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων"

    θα ειχε νοημα αν ασκουσαμε τα κυριαρχικα μας δικαιωματα.

    Εαν δεν ανακηρυσσουμε ΑΟΖ ή δεν επεκτεινουμε τα χωρικα υδατα στα 12 ναυτικα μιλια, τοτε

    εμεις οι ιδιοι αμφισβητουμε τα κυριαρχικα μας δικαιωματα!

    Διοτι απλουστατα δεν εχει καθοριστει απο εμας ποιο ειναι το ευρος των χωρικων υδατων που θα

    αποτελει την κοκκινη μας γραμμη!

    Την ωρα που ο ΟΗΕ δεν εχει χαρακτηρισει το τουρκολιβυκο συμφωνο ως παρανομο!!

    Απ'ολη αυτη την κατασταση διδεται η εντυπωση πως εμεις προσβαλλουμε τα ανυπαρκτα κυριαρχικα

    δικαιωματα των τουρκων στο Αιγαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]