Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Το ξανθό γένος» μόνον εθνικές καταστροφές προκάλεσε


Οι τελευταίες εξελίξεις απομυθοποίησαν πλήρως το «ξανθό γένος» και την προσδοκία που υπήρχε σε ένα σημαντικό τμήμα των Ελλήνων πως θα συνέδραμε στην εκπλήρωση των εθνικών μας πόθων. Οι πρόσφατες δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων για την Αγία Σοφία, διέλυσαν αυτές τις αυταπάτες.

Ποιοι όμως πίστευαν πως το «ξανθό γένος» θα μας βοηθούσε, λόγω του ομόθρησκου, να καταλάβουμε την Κόκκινη Μηλιά;

Οι αφελείς και οι αργυρώνητοι.

Δόξα τω Θεώ από αφελείς και εύπιστους συνανθρώπους πάμε πολύ καλά. Είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν στον Βατάτζη, στις προφητείες μοναχών, στην ομάδα Ε και σε όλα τα σχετικά με τα οποία τους βομβαρδίζουν οι επιτήδειοι περιθωριακών καναλιών, που αποδεικνύεται τελικά πως δεν είναι και τόσο περιθωριακά. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στερούνται παντελώς κριτικής σκέψης και είναι και ανιστόρητοι.

Αυτές τις ημέρες, δέχθηκαν ένα συντριπτικό πλήγμα.

Η άλλη κατηγορία είναι οι αργυρώνητοι. Αυτοί που χρηματοδοτούνται, κυρίως μέσω των γνωστών μοναστηριακών διαύλων, από το ρωσικό κράτος. Οι κατ' επάγγελμα Πουτινολάτρες. Θα βρίσκονται σε αμηχανία καθώς θα ξεμείνουν από πελατεία. Η Αγία Σοφία είναι το ευαίσθητο σημείο κάθε Έλληνα.


Αλλά κάνοντας μιαν ιστορική αναδρομή ας δούμε, δικαιολογείται αυτή η προσδοκία συμπαράστασης του «ξανθού γένους» από την Ιστορία; Μας βοήθησαν ποτέ οι Ρώσοι τα τελευταία εκατό χρόνια;

1. Είναι γνωστό πως στις 16 Μαρτίου 1921 υπογράφηκε η συνθήκη της Μόσχας μεταξύ Λένιν και Κεμάλ. Με βάση αυτήν την συμφωνία το κομμουνιστικό καθεστώς των μπολσεβίκων ενίσχυσε με εξοπλισμό τον τουρκικό στρατό, ανέτρεψε τον συσχετισμό δυνάμεων και συνέβαλε καθοριστικά στην Μικρασιατική καταστροφή.

Δεν βρίσκονται τυχαία στην πλατεία Ταξίμ τα αγάλματα του Κλ. Βοροσίλοφ και του Μ. Φρούνζε, αξιωματικών του κόκκινου στρατού.

2. Από τις 30 Οκτωβρίου 1937 άρχισε ο διωγμός των Ποντίων από το Σοβιετικό καθεστώς. Κράτησε ως το 1949. Δεκάδες χιλιάδες Πόντιοι εκτελέσθηκαν ως πράκτορες του εχθρού, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπίσθηκαν στα ανατολικά βάθη της ΕΣΣΔ. Χάθηκαν περιουσίες, καταστράφηκαν εκκλησίες και κειμήλια, κάηκαν παιδαγωγεία.

3. Οι Σοβιετικοί, ως γνωστόν, ενθάρρυναν και ενίσχυσαν την κομμουνιστική ανταρσία την περίοδο 1946-1949. Είναι πλέον ιστορικά διαπιστωμένο πως ο Ν. Ζαχαριάδης δεν θα ξεκινούσε τον Εμμφύλιο πόλεμο, αν δεν είχε την έγκριση και την υλική βοήθεια του Στάλιν. Οι συνέπειες του Εμφυλίου για τον Ελληνισμό -συμπεριλαμβάνω και τους ηττημένους- ήταν καταστροφικές.

4. Μέχρι και την Ακρόπολη απείλησαν να βομβαρδίσουν οι Σοβιετικοί. Στις 11 Αυγούστου 1961 ο Ν. Κρούτσεφ δήλωσε πως σε περίπτωση θερμοπυρηνικού πολέμου «δεν θα φεισθεί ούτε της Ακροπόλεως». Ασήμαντο γεγονός, μπροστά στα προαναφερθέντα, αλλά ενδεικτικό.

5. Το μετασοβιετικό καθεστώς κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Απώτερος στόχος της ρωσικής πολιτικής είναι η ανάδειξη του Πατριαρχείου της Μόσχας στο λίκνο της Ορθοδοξίας. * Ίσως κάτω από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δούμε και τις πρόσφατες δηλώσεις Πεσκώφ για την Αγία Σοφία.

Λοιπόν τι απομένει από το «ξανθό γένος»; Δοξασίες «ψεκασμένων» και πολιτικών απατεώνων. Στις κρίσιμες στιγμές της Σύγχρονης Ιστορίας πάντα η Ρωσία, είτε με μπολσεκιβισμό είτε με καθεστώς Πούτιν, στάθηκε απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα.

Κάποτε όλοι οι μύθοι καταρρέουν.

Σάκης Μουμτζής
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και οι δυτικοι "συμμαχοι" μας δεν αποδειχθηκαν καλυτεροι!

    Γεγονος ειναι ενα:

    αν περιμενουμε αφελως "υποστηριξη" απο τον οποιονδηποτε,τα συνορα μας θα φτασουν στην

    Στερεα Ελλαδα.

    Επικαλεστηκαμε και το αρθρο 42 της συνθηκης της ΕΕ,λες και οι Ευρωπαιοι ειναι διατεθειμενοι

    να πυροβολησουν τα ποδια τους!

    Τους βλεπουμε ηδη στην Λιβυη τι κυρωσεις εφαρμοζουν για την μη τηρηση του εμπαργκο οπλων

    απο τους τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χορτάσαμε από "συμμάχους"...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]