Οι τουρκικές απαιτήσεις και το μολών λαβέ
Οι “γκρίζες ζώνες” και τα νομικά των Τούρκων “νομικών” και “πολιτικών
Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου νομικού και πολιτικού λόγου, που αποδεικνύει πέραν των τελευταίων προκλήσεων για την Αγία Σοφία, το ότι η Τουρκία «ιδρύει δικά της νομικά», χρήσιμα για ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι και τα εξής:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ»
Με την δημιουργία των γνωστών γεγονότων των Ιμίων (Ιανουάριος 1996), η Τουρκική πλευρά εφεύρε και προέβαλε τον ισχυρισμό περί «γκρίζων ζωνών», με «νομικό επιχείρημα» ότι τα διεθνή κείμενα που δεσμεύουν τις δύο Χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) αφήνουν «νομικό κενό» και δεν ρυθμίζουν δήθεν το καθεστώς όλων των νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου Πελάγους!
Η νομική αυτή «αφύπνιση»(!) της γείτονος Τουρκίας, είναι και ανιστόριτη και νομικώς αβάσιμη. Και τούτο διότι ισχύουν τα εξής:
1. Με το άρθρο 5 της Συνθήκης Ειρήνης του Λονδίνου του Μαΐου του 1913 οι Μεγάλες Δυνάμεις καθόρισαν την τύχη όλων των Οθωμανικών Νήσων του Αιγαίου Πελάγους.
2. Με το άρθρο 15 της Συνθήκης Ειρήνης των Αθηνών του Νοεμβρίου του έτους 1913, η Ελλάδα και η Τουρκία, δεσμεύθηκαν να αποδεχθούν τις αποφάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων.
ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ
3. Επακολούθησε η ΔιακοίνωσηΙανουαρίου/Φεβρουαρίου 1914 με την οποία όλα τα νησιά του Αιγαίου περιήλθαν στην Ελλάδα, με εξαίρεση την Ίμβρο, την Τένεδο και το Καστελόριζο. (Για το Καστελόριζο γίνεται παρακάτω ειδική αναφορά).
4. Με το άρθρο 12 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης του έτους 1923 επικυρώνεται η Κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της «Ανατολικής Μεσογείου» εκτός από την Ίμβρο, την Τένεδο και τις Λαγούσες. Θεσπίζεται δε ειδικός κανόνας βάσει του οποίου μόνο τα νησιά που ευρίσκονται σε μικρότερη απόσταση των τριών (3) ναυτικών μιλίων από την Ασιατική Ακτή, παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία. Και αυτό αποτελεί κρίσιμο σημείο αναφοράς.
5. Με το άρθρο 16 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης η Τουρκία παραιτείταιαπό κάθε τίτλο και οποιοδήποτε δικαίωμα επί όλων των νήσων, χωρίς να δημιουργούνται αμφισβητήσεις ή κενά στα όρια της κυριαρχίας της Τουρκίας και της Ελλάδας.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
6. Με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, περιέρχονται στην Ιταλία, όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου,τα οποία απαριθμούνται λεπτομερώς, ήτοι: Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσσος, Δήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος. Λέρος, Πάτμος, Σύμη, Λιψώς και Κως. Ρητώς δε αναφέρεται ότι υπό την κυριαρχία της Ιταλίας περιέρχεται και η νήσος Καστελόριζο.
7. Έτσι ακυρώνεται η Διακοίνωση Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 1914 που παραδόθηκε το Καστελόριζο στην Τουρκία!
8. Με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, η Τουρκία παραιτήθηκε υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματός της επί των νήσων της Δωδεκανήσου και των εξ αυτών εξαρτημένων νησίδων.
9. Με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του Φεβρουαρίου του έτους 1947, η Δωδεκάνησος παραχωρήθηκε στην Ελλάδα.
10. Η παραχώρηση αυτή, που αφορά άλλωστε ιστορικά ελληνικές νήσους, ήταν και μια δικαίωση για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα κατά του φασισμού-ναζισμούκατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμο, στον οποίο μάλιστα η Τουρκία δεν είχε καν εμπλακεί, όταν ο πολιτισμένος κόσμος έκανε αντίσταση και έδιδε το αίμα του. Η Τουρκία δεν πολέμησε ναζισμό και φασισμό!
Η ΑΣΘΝΕΗΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Τέλος (και ειδικότερα ως προς το ζήτημα των Ιμίων), αναγκαίο είναι να υπομνησθεί στην Τουρκία και στους επιφανείς πολιτικούς και επιστήμονές της, ότι στους επίσημους χάρτες της του Υπουργείου Εξωτερικών του 1953 και του 1971, τα Ίμια βρίσκονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ ο επίσημος χάρτης αυτού τούτου του τουρκικού στρατού («βαθύ κράτος») του 1969 αναφέρει τα Ίμια όχι ως Καρντάκ («Kardak») αλλά ως Ίμια («Immia») και τα εντάσσει απολύτως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Τα προαναφερόμενα είναι αναγκαία να αντιπαρατεθούν στις ανιστόρητες και εξωνομικές προκλήσεις των Τούρκων «νομικών» και «πολιτικών».
ΓΙΑ ΤΟ «CASUS BELLI»
Τελευταία, με πρώτο ασφαλώς τον Τούρκο Πρόεδρο, οι προκλήσεις της γείτονος έχουν υπερβεί κάθε όριο. Ένας αντικειμενικός και σοβαρός παρατηρητής μπορεί να διαπιστώσει ότι οι προκλήσεις (ακόμη και οι φραστικές) έχουν ιταμό περιεχόμενο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται πρωτίστως ψυχραιμία. Ωστόσο, ουδείς Έλληνας και ουδεμία Ελληνίδα θα δεχθούν «ακρωτηριασμό» της πατρίδας σε στεργιά-θάλασσα και αέρα, και ήττα του έθνους!
Αν η επάρατη χούντα δεν είχε αποσύρει μια ολόκληρη Μεραρχία από την Κύπρο, ο Τούρκος το 1974 δεν θα έκανε καμία «πολεμική επιχείρηση». Το 1974 δεν υπήρξε απόβαση, αλλά αποβίβαση!
Η απάντηση του Ελληνικού Έθνους στο casus belli της Τουρκίας έχει βάθος αιώνων: Μολών Λαβέ!
Πέτρος Μηλιαράκης
HellasJournal
Labels
Αιγαίο,
ΑΟΖ,
Απόψεις,
Ελλάδα,
Ελληνοτουρκικά,
Καστελλόριζο,
Μεσόγειος,
πολιτική,
Ροή,
Τουρκία
Σχιζοειδείς ενέργειες από την κυβέρνηση, ώστε αυτό το σχιζοειδές να μας αποκοιμίζει και να μας αδρανοποιεί. Από τη μια μας μιλάνε για πλήρη στρατιωτική ετοιμότητα -η κατεύθυνση του εφησυχασμού μας! Και από την άλλη κάνουν ΜΥΣΤΙΚΗ και ΑΔΙΑΦΑΝΗ διπλωματία προς συμφωνία ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ με τους Τουρκαλάδες -η κατεύθυνση της αληθινής τους πρόθεσης, που θα έπρεπε (και πρέπει) να ξεσηκώσει ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ, απανταχού της γης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι και γιατί να μοιράσουμε με τους Τούρκους, αφού η πολεμική μας ετοιμότητα και η ψυχή μας είναι τέτοια που μπορούμε να τους νικήσουμε;
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, κάθε χρόνος που θα περνάει αυτό θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, γιατί οι Τούρκοι έχουν αρχίσει κούρσα “τρελών” εξοπλισμών, πληθώρας βάσεων γύρω από την Ελλάδα και στο πρόγραμμα τους είναι να αποκτήσουν πυρηνικά, Ό,τι κι αν τους δώσουμε, αν δεν τους νικήσουμε τώρα, ώστε η Τουρκία να μπει σε φάση εσωτερικής περιδίνησης με άγνωστο τέλος, αργά η γρήγορα θα μας υποδουλώσουν εξ ολοκλήρου, με εκατόμβες θυμάτων βέβαια. Κι αλίμονο στα παιδιά μας!
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΙΞΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ στον Μητσοτάκη και τους πεμπτοφαλαγγίτες του; Αν δεν το πράξει η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, όπως έχει καθήκον προς το Έθνος να κάνει, πρέπει να το πράξουμε εμείς, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Και οπωσδήποτε πρέπει να ζητήσουμε άμεσα τη βοήθεια των αδελφών μας, της Ελληνικής Ομογένειας όπου γης.
Και η ναυαρχίδα του σάπιου πολιτικού συστήματος, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δες τε, την πιο κρίσιμη ώρα της Ελλάδος πώς στρέφει την προσοχή των Ελλήνων σε άλλη κατεύθυνση από εκείνη στην οποία θα έπρεπε να έχουν τα μάτια τους 14! Το “ΜΑΤΙ” έγινε, είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης η πλήρης διερεύνηση του και η απόδοση ευθυνών. Κι αν στο Μάτι είχαμε εκατόμβη νεκρών, πόσους νεκρούς θα έχουμε, αν σε δύο-τρία χρόνια μας καταλάβει εξ ολοκλήρου η Τουρκιά και τα χωρίς έλεος ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ της, που μας τα έχει στείλει ήδη στο εσωτερικό της πατρίδος μας, ελαίω και με τις ευλογίες των πεμπτοφαλαγγιτών “μας”, κρυφών και φανερών;