Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο «τρελός» είναι ο Ερντογάν


Από το 800 έως το 1100 μ.Χ., μερικές εκατοντάδες χρόνια μετά την οικοδόμηση του μεγαλοπρεπούς ναού της Αγίας Σοφίας, ο Ισλαμο-Αραβικός πολιτισμός ήταν ίσως ο πιο προηγμένος πάνω στη γη μαζί με το ελληνοποιημένο Βυζάντιο. Ενώ η μεσαιωνική Ευρώπη βυθιζόταν στον σκοταδισμό και στην υπανάπτυξη , ο μουσουλμανικός κόσμος συνεισέφερε όσο κανείς άλλος εκείνη την εποχή στην επιστήμη. Εξαιρετικοί και φιλομαθείς μουσουλμάνοι Άραβες ή μη, διέπρεψαν στην αστρονομία, τα μαθηματικά στην αρχιτεκτονική, στην ιατρική.

Η άλγεβρα, η τριγωνομετρία, πολλά από τα όργανα προσανατολισμού και ναυσιπλοΐας, η σύγχρονη χημεία οφείλουν την πρόοδο τους στον Αραβικό κόσμο. Ο Αραβικός κόσμος επιπλέον πέρασε στη Δύση και εξέλιξε πολλές από τις εφευρέσεις των Κινέζων.

Και κάτι επίσης σημαντικό. Ένα μεγάλο μέρος της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας μεταφράστηκε στα Λατινικά από μουσουλμάνους λόγιους .

Και ενώ η Δύση προχωρούσε προς την αναγέννηση της η ανατολή έκανε την αντίθετη πορεία.

Αυτή τη στιγμή ο Αραβομουσουλμανικός κόσμος ( μαζί και οι Πέρσες οι οποίοι δεν είναι Άραβες) αλλά και οι υπόλοιποι μουσουλμανικοί πληθυσμοί, απανταχού της γης, έχουν βυθιστεί σε έναν μεσαίωνα που φαίνεται βαθύς και χωρίς επιστροφή. Η συμβολή όλων των μουσουλμανικών χωρών στην επιστήμη είναι λιγότερο από τη συμβολή μόνο δύο χωρών, της Ισπανίας και της Ινδίας μαζί.

Και αυτό είναι το λιγότερο. Στην έρευνα του 2013 του εγκυρότατου Pew Research Center που αφορά τα πιστεύω ανάμεσα στον παγκόσμιο μουσουλμανικό πληθυσμό καταγράφονται ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα γι αυτά που ενστερνίζεται ο πιστός μουσουλμάνος.


Έτσι οι μουσουλμάνοι που πιστεύουν ότι η Σαρία πρέπει να γίνει ο επίσημος νόμος της πατρίδας τους, φτάνουν εξαιρετικά μεγάλα νούμερα όπως 99 % στο Αφγανιστάν, 84 % στο Πακιστάν 91 % στο Ιράκ αλλά και 42 % στη Ρωσία και 12 % στην Τουρκία και το 64 %στην υποσαχάρια Αφρική.

Παρόμοια είναι και τα ποσοστά αποδοχής αυτών που λένε πως τα θρησκευτικά δικαστήρια πρέπει να αποφασίζουν το οικογενειακό δίκαιο και τα θέματα περιουσίας.

Επίσης οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι σε όλες τις περιοχές του κόσμου θεωρούν πως η Σαρία πρέπει να εφαρμοστεί και σε μη μουσουλμάνους.

Επειδή όμως η Σαρία είναι διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς πληθυσμούς, η έρευνα πάει σε μεγαλύτερο βάθος.

Έτσι σε συντριπτικά ποσοστά από 60 έως και 95 % οι μουσουλμάνοι πιστεύουν πως η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, καθώς και το σεξ εκτός γάμου.

Επίσης σε ποσοστά από 43 % στην Ευρώπη έως 93 % στην Νοτιοανατολική Ασία πιστεύουν πως η γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να υπακούει τον άντρα της.

Ανατριχιαστικά μεγάλη είναι η αποδοχή για σοβαρή σωματική τιμωρία όπως το κόψιμο του χεριού σε κλοπή που τυγχάνει αποδοχής από 81 % στην Νότια Ασία έως 36 % στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα δε ποσοστά αποδοχής της θανατικής ποινής για αυτούς που αφήνουν το Ισλάμ είναι από 76 έως 13 % αντίστοιχα.

Και στην «πολιτισμένη» όμως Δυτική Ευρώπη τα πράγματα είναι εξόχως ανησυχητικά. Όπου να τονίσουμε πως πολλοί μουσουλμάνοι είναι δεύτερης ή και τρίτης γενιάς μεγαλωμένοι με Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σε πρόσφατη έρευνα των Times του Λονδίνου με τίτλο «What do British Muslims really think» το 39 % των Βρετανών Μουσουλμάνων πιστεύουν πως οι γυναίκες θα πρέπει οπωσδήποτε να υπακούν τους συζύγους τους, το 31 % θεωρεί πως είναι αποδεκτό να έχει ένας Βρετανός Μουσουλμάνος πάνω από μια σύζυγο.

Το 23 % υποστηρίζει την εφαρμογή της Σαρία πάνω από τον Βρετανικό νόμο, ενώ το 18 %υποστηρίζει πως η ομοφυλοφιλία θα πρέπει να είναι παράνομη.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτή την παγκόσμια τάση ισλαμικού εξτρεμισμού, σύμφωνα με την Pew research, οι μουσουλμάνοι των ΗΠΑ που ίσως είναι πιο μετριοπαθείς και από τους φανατικούς Χριστιανούς τους. Και θα πει κανείς σωστά «Μα τι δουλειά έχει ο Ερντογάν με αυτά;»

Μα φυσικά και έχει.

Ο Ισλαμικός κόσμος έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μια πορεία προς τον εξτρεμισμό, όπου η θρησκεία είναι πάνω από όλα.

Εμείς καλομαθημένοι στον Δυτικό Ανθρωπισμό ερμηνεύουμε τα πάντα μέσα από το πρίσμα του, βλέποντας στον Ερντογαν έναν ημίτρελο δικτατορίσκο.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Ερντογάν είναι σαρξ εκ της σαρκός του Ισλάμ που αργά και σταθερά ετοιμάζει την παντοδυναμία του, ιδεολογική και στρατιωτική, ακόμα και όταν οι φατρίες του συγκρούονται. Ο Ερντογαν δεν είναι προσωρινός. Μόλις φύγει αυτός θα ακολουθήσει άλλος. Ο ισλαμικός κόσμος έχει μπει σε μια αλληλοτροφοδοτούμενη δίνη όπου η παντοδυναμία του είναι ιερός σκοπός. Έτσι η αλλαγή του μνημείου της Αγίας Σοφίας δεν είναι το μεμονωμένο σχέδιο ενός μεγαλομανούς ηγέτη.

Ο Ερντογάν δεν είναι τρελός. Είναι Προφήτης. Είναι η ενσάρκωση δισεκατομμυρίων ισλαμικών ονειρώξεων. Ένας από τους πολλούς.

Η Δύση μέσα στην παραζάλη του δικαίου ως έννοια «Black lives matter» δεν καταλαβαίνει ότι σιγά σιγά χτίζεται ένας κόσμος ακόμα και μέσα στα σωθικά της, όπου κανενός η ζωή δεν θα έχει σημασία μπροστά στην Ιερή θρησκεία.

Και στην Ελλάδα θα λάχει για ακόμα μια φορά 200 χρόνια μετά την επανάσταση της ενάντια σε αυτό σκοτάδι, να αποτελέσει το ανάχωμα, στρατιωτικό, πολιτικό, φυσικό και ιδεολογικό αυτού του εφιαλτικού κόσμου που προλειαίνεται στα Ανατολικά της.

Αντώνης Δαρζέντας
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]