Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

120 τουρκικά αλιευτικά κινούνται προς το Λιβυκό Πέλαγος


Συναγερμός σε Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό την κίνηση 120 τουρκικών αλιευτικών, τα οποία συγκεντρώθηκαν στα Δαρδανέλια και κινούνται προς το Λιβυκό Πέλαγος.

Από τα περίπου 150 αλιευτικά που βρίσκονταν νωρίτερα στα Στενά, τουλάχιστον τα 35 έχουν ήδη βγει στο Αιγαίο. Τα 25 από τα αλιευτικά βρίσκονται μεταξύ Λήμνου-Σαμοθράκης, ενώ άλλα 10 έχουν κυκλώσει το Φαρμακονήσι.

Τα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στο βόρειο Αιγαίο και αρχικά είχαν δηλώσει πως έχουν κατεύθυνση προς το Λιβυκό Πέλαγος.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο των τουρκικών αλιευτικών που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Μύκονο, επικαλούμενα σφοδρούς ανέμους.


Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Ναυτιλίας, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, καθώς τουρκικός νόμος απαγορεύει την αλίευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.

Τα τουρκικά αλιευτικά πιθανόν να προχωρήσουν σε νέες κινήσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και συγκεκριμένα ψάρεμα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, σε μεγάλα νησιά ή σε βραχονησίδες τις οποίες αμφισβητεί η Τουρκία, οι οποίες μπορεί να μην έχουν υφαλοκρηπίδα αλλά έχουν αιγιαλίτιδα ζώνη 6 ναυτικών μιλίων.

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημείωσαν ότι θα παρακολουθούν τις κινήσεις τους, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για μία κίνηση της Άγκυρας, προκειμένου να εξετάσει την ταχύτητα αντίδρασης της Αθήνας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο των τουρκικών αλιευτικών που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Μύκονο, επικαλούμενα σφοδρούς ανέμους."


    Τελικα ο "στρατηγος"... ανεμος ειναι το προβλημα μας!

    Ειτε φευγουν σημαιες, ειτε ερχονται πλοια ,ειτε παραμενουν πλοια, ειτε καιγονται δαση,

    η παραμετρος του "αερα κοπανιστου" θα πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψιν σε στρατιωτικα

    εγχειριδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]