Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Η Τουρκία πιέζει για πόλωση και θερμό επεισόδιο


Τακτική της γείτονος η άσκηση πίεσης ελπίζοντας σε κάποιο "ατύχημα"
Πυροβολισμοί κατά ελληνικής περιπόλου στον Έβρο από Τούρκους στρατοχωροφύλακες

Για άλλη μια φορά είχαμε επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάβαρα χθες το απόγευμα, όταν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έριξαν προς την πλευρά ελληνικής στρατιωτικής περιπόλου.

Το περιστατικό έγινε κατά τις 18:00-19:00. Η ελληνική πλευρά δεν απάντησε.

Το περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο και ούτε μεμονωμένο. H Άγκυρα ήδη έχει ξεκινήσει το παιχνίδι της προπαγάνδας για να «σπάσει» τα νεύρα της Αθήνας περί επικείμενης εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών τις επόμενες ημέρες στο ελληνικό έδαφος δημοσιεύοντας σχετικό προπαγανδιστικό βίντεο.

Πρόκειται για «ρεπορτάζ» του Entirne TV, τοπικού καναλιού της Αδριανούπολης, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου».


Στο βίντεο που βλέπετε παράνομοι μετανάστες, επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι με ξύλινες βάρκες.


Νομάρχης Αδριανούπολης: «Οι Έλληνες μας έστησαν ενέδρα στο ποτάμι - 12 άτομα εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά ανδρών μας»

Διαφορετική εκδοχή για το επεισόδιο στα Λάβαρα στον Έβρο παρουσιάζει η Άγκυρα καθώς ο νομάρχης Αδριανούπολης με ανακοίνωσή του το πρωί της Παρασκευής ισχυρίζεται πως «10 με 12 Έλληνες με στολή παραλλαγής άνοιξαν πυρ παρενόχλησης (πυροβολισμοί στον αέρα) κατά λέμβου της ειδικής δύναμης της αστυνομίας στον Έβρο».

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της νομαρχίας της Αδριανούπολης επισημαίνεται «η ειδική δύναμη της αστυνομίας μας την ώρα της περιπολίας της με σκάφος στον ποταμό εντόπισε στην τουρκική όχθη ένα πτώμα μετανάστη και οι άνδρες της περιπόλου άρχισαν να τον βιντεοσκοπούν. Την ώρα της βιντεοσκόπησης τα 10 με 12 άτομα με στολή παραλλαγής που βρίσκονταν στην ελληνική όχθη άνοιξαν πυρ παρενόχλησης (στον αέρα). Η ειδική δύναμη της αστυνομίας απάντησε επίσης με πυροβολισμούς στον αέρα και το επεισόδιο έληξε εκεί. Αυτό το επεισόδιο συνέβη την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 17.30».

Η ελληνική πλευρά αρνείται την τουρκική εκδοχή και αναφέρει ότι ομάδα Τούρκων στρατοχωροφυλάκων άρχισε να πυροβολεί κατά ελληνικής περιπόλου στα Λάβαρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]