Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν προσπαθεί να συνδέσει τους Antifa με τους Κούρδους της Συρίας


Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Άλτουν, ισχυρίστηκε ότι το αριστερό κίνημα Antifa "συνεργάζεται" με τη Συριακή κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

Ο Φαχρετίν Άλτουν, ένας από τους κορυφαίους βοηθούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι η Antifa, η οποία κατηγορείται ότι προκάλεσε τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στις πόλεις των ΗΠΑ, συνδέεται με τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) στη Συρία.

Ο Αλτούν είπε στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, σε τηλεφωνική κλήση στις 3 Ιουνίου ότι η Antifa "συνεργάζεται με τρομοκράτες του PKK / YPG στη Συρία", σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε. Η Τουρκία θεωρεί το YPG ως επέκταση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και ως εκ τούτου το χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική ομάδα και αυτή είναι και η πρόφαση που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για να εισβάλει στη Συρία.


"Επαναλαμβάνοντας ότι οι ειρηνικές διαμαρτυρίες ήταν νόμιμες και η βία ήταν κατηγορηματικά παράνομη στις δημοκρατίες, ο Αλτούν τόνισε ότι η FETÖ [Fethullahist Terrorist Organisation] και η ANTIFA, που συνεργάζονται με τρομοκράτες PKK-YPG στη Συρία, υποστηρίζουν πράξεις βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες", γράφεται στην ανακοίνωση.

Η απόπειρα της τουρκικής κυβέρνησης να συνδέσει την Antifa με το YPG πραγματοποιήθηκε αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε tweet στις 31 Μαΐου ότι θα κηρύξει το κίνημα Antifa τρομοκρατική οργάνωση για το ρόλο του στις διαδηλώσεις και τις ταραχές στη χώρα.

Μετά το tweet του Τραμπ, φιλοκυβερνητικές φωνές άρχισαν να λένε ότι η Antifa και οι Κούρδοι του YPG μοιράζονται το ίδιο ιδεολογικό έδαφος, ενώ ακόμη και το τουρκικό κρατικό TRT δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Antifa: Έλαβε εκπαίδευση από το τρομοκρατικό PKK στη Συρία, ίσως καταλήξει εκτός νόμου στις ΗΠΑ".

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]