Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι χάρτες που κατέθεσε η Τουρκία στον ΟΗΕ


Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, δημοσιεύοντας χάρτες που επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μη αναγνωρίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Αθήνας και την κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα ο πολιτικός διευθυντής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και υπεύθυνος για τα αεροναυτιλιακά θέματα, Τσαγατάι Ερτζιγιές, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter δύο χάρτες, με τον πρώτο να δείχνει τα νέα σημεία, όπου η Τουρκία σχεδιάζει να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη.



Στο δεύτερο χάρτη φαίνεται η οριοθέτηση που έχει κάνει η Τουρκία, ώστε όλη η ανατολική Μεσόγειος να είναι υπό την επιρροή της, αφού συμπεριλαμβάνονται και θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Κύπρου.

Όπως αναφέρει ο Ερτζιγιές στην ανάρτησή του: «Αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργείου μας (σ.σ. με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2020, απαντώντας στο Νίκο Δένδια περί αιτήσεων για άδεια ερευνών ανατολικά της Κρήτης), αυτά είναι τα θαλάσσια σύνορά μας στην ανατολική Μεσόγειο, όπως τα έχουμε δηλώσει στα ΗΕ και τα όρια των περιοχών για τις οποίες η ΤΡΑΟ έχει αιτηθεί άδεια για έρευνες και γεωτρήσεις».


Σημειώνεται πως το βράδυ της Τρίτης το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, κατά τη συνεδρίασή του υπό τον Τ. Ερντογάν, έστειλε μήνυμα ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε όσα έχει εξαγγείλει, μεταξύ των οποίων και στις έρευνες στο όριο των 6 ν.μ. με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παραγόντων οι οποίοι συνασπίζονται με κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και τονίστηκε ότι θα συνεχιστεί αδιαπραγμάτευτα η προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».

Παράλληλα, το Συμβούλιο ανέφερε ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μπορεί κανείς να μού πει, γιατί η Ελλάδα δεν έχει αποστείλει ακόμη συντεταγμένες στον ΟΗΕ, οι οποίες είναι απαραίτητες για να αντικρούσουν τις τουρκικές, που έχουν σταλεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, γνωστοποιώντας την τουρκολιβυκή "ΑΟΖ". Με σκέτες επιστολές και διαμαρτυρίες δεν γίνεται τίποτε. Μήπως έχουν γίνει μυστικές συμφωνίες με την Άγκυρα, που εμείς αγνοούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν πρέπει νά απορούμε. Διαχρονικά οί ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες υπαλληλίσκοι τών ξένων. Δέν ανακηρύσσουν ΑΟΖ επέκταση τών νμ στά 12. Διότι δέν επιτρέπουν τά αφεντικά τους Ουάσιγκτον καί Βερολίνο. Καθώς θέλουν νά μάς αρπάξουν τόν ορυκτό πλούτο , νά δώσουν καί τό κατιτίς μπαξίσι στήν Τουρκία γιά νά τήν ελέγχουν. Προσωπικά υποψιάζομαι ότι καί στήν επικείμενη λαθροχειρία καί τρύπημα Ελληνικής ΑΟΖ από τήν τουρκία. Οί Ελληνόφωνοι τών Αθηνών απλοί παρατηρητές. Φυσικά μήν περιμένουμε απελευθέρωση κανόνων εμπλοκής[ εντολή γιά πυρ]. Θά είναι..... ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. θά τό δείτε μάς "σπρώχνουν" στή Χάγη. Πολλοί κατευθύνουν πρός αυτή τήν κατεύθυση [ Ελιαμεπ , ,Ντόρα Μπακογιάνη ] κτλ. Αυτές τ'ίς εντολές έχουν από τούς εντολοδότες τους. Διότι ό ορυκτός πλούτος εδάφη τής Ελλάδας πρέπει νά αρπαχτούν καί από τούς κακούς αλλά ευνοημένους από τά διεθνή κέντρα γείτονες. Η Ελλάδα πρέπει νά συρρρικνωθεί νά καταστραφεί . Καί πυροκροτητές τών εξελίξεων αυτών. Οί ίδιοι οί κυβερνώντες πιστοί υπάλληλοι τών ξένων αφεντικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]