Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοταχώς προς τις... Πρέσπες του Αιγαίου


Όπως ήδη γράψαμε, η κυβέρνηση με δυο απλές κινήσεις θα μπορούσε να τρίψει στα μούτρα του τσαμπουκαλή γείτονα τις επεκτατικές του ονειρώξεις.

Ήτοι, την ανακήρυξη ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Αντί αυτού προτιμάει να είναι εγκλωβισμένη στο παιχνίδι του Ερντογάν, επικαλούμενη το Διεθνές Δίκαιο που τάχα θα προστατεύσει την Ελλάδα αν ο κουμπάρος πατήσει το κουμπί και κάνει πράξη τις απειλές του.

Γιατί όμως η κυβέρνηση επιλέγει επί της ουσίας την υποτέλεια δια της αμυντικής στάσης που κρατάει, αντί της ουσιαστικής αποτρεπτικής πολιτικής που θα φέρει τον Ταγίπ προ τετελεσμένων δένοντάς του τα χέρια;

Η ίδια μας έχει δώσει την απάντηση μέσω του καζάν - καζάν του Ντόκου και της συμφωνίας που επιθυμεί η πρωθυπουργική αδελφή με την Τουρκία. Δηλαδή, το ξεπούλημα του Αιγαίου.

Μην αυταπατάστε, όλα οδηγούν στις... Πρέσπες του Αιγαίου.

Άλλωστε αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιο των δήθεν συμμάχων μας.

Ξεπούλημα της Μακεδονίας και κατόπιν ξεπούλημα του Αιγαίου προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Και δυστυχώς ο Μητσοτάκης με την κωλοτούμπα στο Σκοπιανό, ομολόγησε ότι είναι διατεθειμένος να πραγματώσει τις επιθυμίες τους μέχρι κεραίας.


Βέβαια οι ευκολόπιστοι έχουν καταπιεί αμάσητη την προπαγάνδα εκ Έβρου ορμώμενης, βαυκαλιζόμενοι ότι η Ελλάς αντιστέκεται.

...Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Για να αρχίσουν να πονηρεύονται λιγάκι;

Εκτός κι αν νομίζουν ότι ο Ερντογάν είναι τόσο κουτός που δεν γνώριζε εκ των προτέρων πως θα υποστεί στραπάτσο στον Έβρο.

Εκτός κι αν νομίζουν ότι οι νέοι τσαμπουκάδες για γιουρούσι στην Κρήτη δεν γίνονται για συγκεκριμένο σκοπό ανάλογου με του Έβρου.

Ποιος είναι αυτός; To… πατριωτικό φούσκωμα του Μητσοτάκη, ώστε κατόπιν να είναι πιο εύπεπτο για τους Έλληνες το κυρίως πιάτο της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με επιδόρπιο τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τα κοιτάσματα.

Ξυπνήστε αδέρφια, όλα είναι συμφωνημένα, απλώς κλιμακώνουν το παιχνίδι για ευνόητους λόγους και την κατάλληλη στιγμή θα μας σερβίρουν την προδοσία πάνω από τις... Πρέσπες του Αιγαίου.

Κάτι που διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού τόσο από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων όσο και των Αμερικανών.

Οι οποίες χαϊδεύουν κανονικότατα τα αυτιά του σουλτάνου, προτάσσοντας την ίδια στιγμή την συνεργασία των εμπλεκόμενων πλευρών της ευρύτερης περιοχής.

Τώρα αν όντως πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι μέσω των οικονομικών ανταλλαγμάτων από την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα καταφέρουν να καταστείλουν την οργή των Ελλήνων, ας το δοκιμάσουν για να δουν τις συνέπειες.

Πάντως η ιστορία έδειξε ότι ο εθνομηδενισμός που συνοδεύτηκε με το τυράκι της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια δεν ευνόησε και τόσο τον Τσίπρα.

Κι αν κάηκε η Ελλάδα επειδή ξεπουλήθηκε όνομα, ας φανταστούν τι θα συμβεί αν ξεπουληθεί έδαφος...

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εξαιρετικό. Σ'ευχαριστούμε ANTINEWS. Χτύπησες καμπάνα κινδύνου. Όμως αυτό δεν αρκεί. Αν θέλουμε να προλάβουμε τη νέα προδοσία και όχι να χύσουμε αίμα κατόπιν εορτής αφού θα έχουμε απολέσει πατρίδα, πρέπει να βρούμε τρόπο να ηχήσουν όλες μαζί οι σειρήνες που διαθέτουμε εμείς ο λαός τόσο εκκωφαντικό που να βγάλουν το σκασμό εκεί στο Μαξίμου και στην οικογένεια των αρχιπροδοτών. Η προδοσία είναι μέσα στο DNA τους, μα τώρα θα διακινδυνεύσουν σοβαρά τη ζωή τους, εκτός αν φύγουν οικογενειακώς από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάμε σε συμβιβασμό στο Αιγαίο; – «Βόμβα» Μητσοτάκη για Χάγη – «Σε ένα θερμό επεισόδιο θα χάσει & η Τουρκία & η Ελλάδα»!

    https://www.ksipnistere.com/2019/12/blog-post_382.html


    Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο «Βήμα», έκανε λόγο για προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες ζώνες.

    Επισημαίνει ότι αν δεν βρεθεί τρόπος συνεννόησης με την Τουρκία, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποτελεί την προτιμότερη επιλογή, με αντικείμενο τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

    «Θεωρώ δεδομένο ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα τύγχανε της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί ότι διαμορφώνεται, εκτός από την πολιτική, και μια κοινωνική πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι πρέπει η Ελλάδα να λύσει τις διαφορές της με την Τουρκία.

    Διάλογος με Τουρκία, αλλιώς… Χάγη


    «Η Ελλάδα δεν απαιτεί τίποτε, αλλά και δεν εκχωρεί τίποτα. Και δεν προκαλεί, αλλά συνομιλεί. Ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, και για τις διερευνητικές επαφές, και για πολιτικό διάλογο. Πρόθεσή μου, λοιπόν, είναι να συζητούμε με την Τουρκία και στα τρία επίπεδα. Και πιστεύω πως, ναι, θα πρέπει να πούμε καθαρά ότι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε η μία διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα να εκδικαστεί από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Και για να είμαι απολύτως σαφής, αναφέρομαι στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν πιστεύουμε – και το πιστεύουμε – ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ως χώρα από αυτή την εξέλιξη», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Για το αν είναι έτοιμο το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία να δεχθούν τον συμβιβασμό που θα επιβάλει το Δικαστήριο της Χάγης, ο πρωθυπουργός τόνισε:

    «Οταν προσφύγουμε στη Χάγη για να λύσει τη διαφορά μας με την Τουρκία, θα πρέπει να είμαστε αφενός απολύτως σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Και αφετέρου απολύτως έτοιμοι να δεχθούμε την τελική απόφαση ενός τέτοιου διεθνούς οργάνου. Θεωρώ δεδομένο ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα τύγχανε της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων. Είναι απαραίτητο να γίνει.

    Αν κρίνω από τις δημόσιες τοποθετήσεις των υπόλοιπων κομμάτων, δεν βλέπω να υπάρχει κάποια ουσιαστική αντίρρηση. Διαμορφώνεται, με άλλα λόγια, μια πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι πρέπει, με κάποιον τρόπο, να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία. Οχι, όμως, υπό καθεστώς πίεσης και εκβιασμών. Αυτή η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει στην ελληνική κοινωνία, που πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι και η σωστή επιλογή. Γιατί ποια άλλη επιλογή έχουμε; Να μην κάνουμε τίποτα και να παραμένουμε σε μια ισορροπία τρόμου με την Τουρκία που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταλήξει σε ένα σενάριο όπου θα είμαστε και οι δύο χαμένοι; Διότι κερδισμένος δεν υπάρχει σε ένα σενάριο θερμού επεισοδίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]