Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

MIT: Παραπάνω από 40 χιλιάδες θέλουν να γίνουν πληροφοριοδότες


Αρκετές φορές όταν διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις προέρχονται από μη τουρκικά μέσα που θέλουν να προωθήσουν την επιθετική διάθεση της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτή την είδηση τη διαβάσαμε σε πολλά Τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως εφημερίδες και ιστοσελίδες ειδήσεων, άρα τη θεωρούμε αρκετά ενδιαφέρουσα διότι τα περισσότερα κράτη δε θα ήταν τόσο υπερήφανα για αυτό το γεγονός. Ας δούμε όμως σε τι ακριβώς αναφερόμαστε, και τι σχέση έχει με τη Τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, τη γνωστή σε όλους MIT (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών).


Η είδηση δημοσιεύτηκε αρχικά από την εφημερίδα «Cumhuriyet» από τις 24 Μαρτίου του 2020 και ανέφερε ότι η MIT ξεκίνησε μέσω της ιστοσελίδας της μία νέα φόρμα εγγραφής που την αποκαλεί «yardımcı olmak» (βοηθήστε μας) και πρακτικά αναζητά υποψήφιους πληροφοριοδότες, που δε θα εργάζονται άμεσα για τη MIT, αλλά ως πληροφοριοδότες όπου αυτό απαιτείται. Μπορείτε να δείτε την ανάλογη ιστοσελίδα παρακάτω.

Σύμφωνα με τη MIT πέρσι παραπάνω η σελίδα τους είχε παραπάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, εκ των οποίων έκαναν εγγραφή ως πληροφοριοδότες παραπάνω από 40 χιλιάδες άνθρωποι που δήλωσαν διαθέσιμοι για να προσφέρουν οποιεσδήποτε πληροφορίες και να απαντήσουν σε οποιοσδήποτε ερωτήσεις θέλουν να τους κάνουν στελέχη της MIT. Αρκετά ενδιαφέρουσα είδηση γιατί παρέχει ένα νούμερο πιθανών πρακτόρων, ή υποψήφιων προς στρατολόγηση ατόμων, της MIT.


Defencegr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]