Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ισπανία κατηγορεί την Τουρκία πως κατάσχεσε δικούς της αναπνευστήρες


Αναπνευστήρες που είχαν πληρωθεί κι αναμένονταν στην Ισπανία κατάσχεσε η τούρκικη κυβέρνηση όπως καταγγέλλουν Ισπανοί αξιωματούχοι

H υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράνχα Γκονζάλες Λάγια, δήλωσε πως η Τουρκία κρατά τους αναπνευστήρες για τη θεραπεία των δικών της ασθενών και ανέφερε πως είχε μια αποτυχημένη απόπειρα να πείσει τον Τούρκο ομόλογό της να αφήσουν τον εξοπλισμό να φτάσει εκεί όπου προοριζόταν: «Η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως προτεραιότητα είναι η θεραπεία των δικών της ασθενών» είπε. «Εμποδίζει την εξαγωγή ιατρικών εργαλείων. Η ισπανική κυβέρνηση, επικοινώνησε με τις τουρκικές αρχές, οι οποίες και εγγυήθηκαν ότι σε μια βδομάδα αυτό το υλικό θα βρίσκεται στην Ισπανία».

Τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν πως οι αναπνευστήρες κατασκευάστηκαν στην Τουρκία για λογαριασμό μιας ισπανικής εταιρείας που αγόρασε τα εξαρτήματα από την Κίνα, τους οποίους και αγόρασαν τρεις ισπανικές περιφέρειες, μαζί με περαιτέρω εξοπλισμό. Εκεί, όμως, παρενέβη η Τουρκία και παρά τις υποσχέσεις αξιωματούχων ότι ο εξοπλισμός θα έφτανε στην Ισπανία «εντός μερικών εβδομάδων». Όπως ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος μίας εξ' αυτών των περιφερειών «η Τουρκία έχε κατασχέσει 150 αναπνευστήρες, αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ».


Εξάλλου, ο ευρωβουλευτής των Ciudadanos, Τζόρντι Κάνιας Πέρες κατηγόρησε σε ανάρτησή του στο Twitter τη στάση των Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα καταγγείλουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕ δεν μπορεί να επιτρέπει σε έναν "εταίρο" και "σύμμαχο" να κατάσχει αναπνευστήρες που αγοράζονται και πληρώνονται από την Ισπανία. Πρόκειται για μια πράξη πειρατείας», σημείωσε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]