Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι γερμανοί πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Νότος της Ευρώπης!


Όποιος πιστεύει ότι η στάση της γερμανικής κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα ιδιοτροπιών ή ηγετών χωρίς όραμα και πίστη στην Ευρώπη πλανάται πλάνην οικτράν. Κι αυτό διότι, η κοινωνία της μεγαλύτερης και πιο ισχυρής χώρας της Ευρώπης εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτή την κρίση ό,τι ακριβώς και στην προηγούμενη: Για όλα φταίει ο Νότος της Ευρώπης και το Βερολίνο δεν έχει κανένα λόγο να τον βοηθήσει αναλαμβάνοντας το «βάρος» που συνεπάγεται η έκδοση ενός ευρωομολόγου!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα ευρήματα των οποίων είναι αποκαλυπτικά: Η μία διεξήχθη από το ινστιτούτο Insa στο διάστημα 27-30 Μαρτίου, για λογαριασμό του περιοδικού Cicero, ενώ η άλλη από το Redfield & Wilton Strategies, που έχει έδρα το Λονδίνο και αφορά στην περίοδο 5 και 6 Απριλίου.


Σύμφωνα με την πρώτη, συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (64,1% για την ακρίβεια) δηλώνουν αντίθετα στο να αποδεχθεί ο «μεγάλος συνασπισμός» της Άνγκελα Μέρκελ την πρόταση που έχουν υπογράψει οι ηγέτες 9 κρατών-μελών της ΕΕ για έκδοση ευρωομολόγου. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών και Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (73,7%), του FDP (75,6%) και της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (71,8%).

Όσο για τη δεύτερη έρευνα, δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί Γερμανοί (45%, έναντι μόλις 22% που έχει σαφώς αντίθετη άποψη) έχουν την άποψη πως τα προβλήματα τα οποία έχει προκαλέσει η κρίση του νέου κορωναϊού στην Ιταλία και την Ισπανία οφείλονται «πρωτίστως στην κακή διακυβέρνηση» σε αυτές της χώρες! Μάλιστα, τα δύο τρίτα (68%) εκτιμά ότι η η Γερμανία έχει δώσει ήδη «περισσότερη από αρκετή οικονομική βοήθεια προς άλλες χώρες της ΕΕ», κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω – πέρα, ίσως, από την διάθεση των κεφαλαίων του ESM «χωρίς περιορισμούς», την οποία υποστηρίζει η πλειοψηφία (54%).

Μετά από όλα αυτά, είναι μάλλον περιττό να αναρωτηθεί κανείς ποια στάση θα τηρήσει – επί της ουσίας, όχι στους τύπους – ο Όλαφ Σολτς και στη σημερινή, τρίτη κατά σειρά, διάσκεψη του Eurogroup...

Γιώργος Παυλόπουλος
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]