Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κορωναϊός, δάνεια, επενδύσεις και... πολιτική


Αν, όπως ισχυρίζονται πολλοί, ο κορωναϊός δεν είναι δημιούργημα της Φύσης, αλλά του ανθρώπου και "άνθρωποι" τον χρησιμοποίησαν ως όπλο βιολογικού πολέμου, για να φοβίσουν τους απλούς πολίτες; Το σκεπτικό του παρόντος σημειώματος δεν αλλάζει ουσιωδώς εάν ο φόβος βασίστηκε σε ψεύδη περί θανάτων από τον κορωναϊό, διότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα πολύ θανατηφόρο βιολογικό όπλο, ώστε ο φόβος να είναι βάσιμος.

Το σημαντικό είναι ότι τα ΜΜΕ, πολιτικοί και προβεβλημένοι επιστήμονες μας είπαν πράγματα τα οποία μας φόβισαν. Φόβισαν όχι μόνον όλη την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη και όλον τον κόσμο.

Ο φόβος οδήγησε στην οικονομική παράλυση και οδηγεί στην οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση οδηγεί στην φτώχεια, στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, στην κατάρρευση των κρατικών συστημάτων υγείας, των μηχανισμών δημόσιας τάξης και ασφάλειας κλπ. Δηλαδή οδηγεί στην καταστροφή του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Και αυτό δημιουργεί ακόμη περισσότερο φόβο λόγω της ανασφάλειας για μέλλον, όχι μόνον σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

Όσο περισσότερα έχει να χάσει κάποιος, τόσο περισσότερο φοβάται την φτώχεια. Όσο πιο ασφαλής έχει συνηθίσει κάποιος να αισθάνεται, τόσο περισσότερο φοβάται την ανασφάλεια. Όσο λιγότερο έχει πολεμήσει κάποιος, τόσο περισσότερο φοβάται τον πόλεμο. Γι' αυτό και οι μέχρι τώρα πλούσιοι λαοί της Δύσης φοβούνται περισσότερο, απ' ότι οι λαοί των λιγότερο ευημερούντων και ευνομουμένων περιοχών του κόσμου.

Κι' ενώ έχει καλλιεργηθεί αυτό το κλίμα ανασφάλειας και φόβου, ξαφνικά τα ΜΜΕ και πολιτικοί αρχίζουν να μας δείχνουν ότι ίσως υπάρχει ελπίδα. Την ελπίδα αυτήν την ονομάζουν "δανεισμό" και "επενδύσεις". Μας λένε ότι υπάρχει διέξοδος από αυτό το άσχημο μέλλον που φοβόμαστε όλοι, ότι υπάρχει φως, ότι θα σωθούμε, μάλλον ότι θα μας σώσουν. Θα μας σώσουν παίρνοντας δάνεια και φέρνοντας επενδύσεις. Στην αρχή δεν μιλούσαν ευθέως για δάνεια, αλλά για "ευρωομόλογο", ίσως διότι ο "όρος" δάνειο φέρνει στο μυαλό μας την έννοια "τοκογλύφος". Αφού ξεκίνησε η κουβέντα για το "ευρωομόλογο" και άρχισε ο μέσος πολίτης να "χωνεύει" το ότι θα έλθει βοήθεια από κάπου, άρχισαν να εισάγουν την έννοια του "δανείου".


Ας δούμε το τι μας λένε οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ (και οι επιστήμονες τους οποίους θα επιστρατεύσουν στο μέλλον) και τι ΔΕΝ μας λένε, ώστε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Μας λένε ότι θα πάρουμε "δάνεια" και θα φέρουμε "επενδύσεις" για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και να αποτρέψουμε την φτώχεια.

Αφού μας πούλησαν ΦΟΒΟ τώρα μας πουλάνε ΕΛΠΙΔΑ. Μας πούλησαν ΦΟΒΟ, για να μπορούν τώρα να μας πουλήσουν ΕΛΠΙΔΑ.

Από τον τρόπο που κάνουν την προπαγάνδα τους (υπέρ του δανεισμού και των επενδύσεων), συνάγονται οι πραγματικοί στόχοι τους.

Μας λένε το πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί για να προχωρήσει ο δανεισμός είναι οι όροι του. Και λέγοντας όρους εννοούν το επιτόκιο, την χρονική διάρκεια, τον τρόπο αποπληρωμής, τις εγγυήσεις κλπ. Δηλαδή, μας λένε ότι πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα του να δώσουμε την γη μας, τον ορυκτό μας πλούτο, τις υποδομές μας, τα μνημεία μας, τα σπίτια μας, τα χωράφια μας στους δανειστές και, ΚΥΡΙΩΣ, την ΙΣΤΟΡΙΑ μας.

Αυτό που ΔΕΝ μας λένε είναι το από ποιούς θα δανειστούμε, ποιοί θα είναι οι δανειοδότες. Και εάν πιεστούν, θα μας πουν δανειοδότες είναι "οι αγορές". "Οι αγορές" είναι η κουκούλα, η μάσκα που κρύβει κάποιο πρόσωπο. Ποτέ δεν μας λένε ποιό είναι το πρόσωπο!!! Έτσι, οι "δανειστές" παραμένουν άγνωστοι, κρύβονται. Ποιός κρύβεται; Αυτός που έχει κάτι να κρύψει. Και αυτά που κρύβονται είναι είτε παράνομα είτε ανήθικα!!!!!

Επίσης, ΔΕΝ μας λένε από που βρήκαν οι δανειστές τα χρήματα που δανείζουν. Τα κέρδισαν με την δουλειά τους; Ποια δουλειά, τι είδους δουλειά; Κανείς δεν μας λέει. Είναι γνωστό ότι όλη η υφήλιος χρωστάει. Όλοι οι λαοί του κόσμου είναι χρεωμένοι. Όλοι οι λαοί του κόσμου δουλεύουν μια ζωή, πληρώνουν τόκους και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!!!!!
Σε ποιούς χρωστάνε; Γιατί χρωστάνε; Γιατί αυτοί που ξέρουμε τι δουλειά κάνουν και τους βλέπουμε να δουλεύουν, να χρωστάνε σε κάποιους αόρατους, οι οποίοι είναι άγνωστο το πώς βρήκαν τα χρήματα, τα οποία δανείζουν σε αυτούς που δουλεύουν; Γιατί τα λαλίστατα ΜΜΕ, και οι λαλίστατοι πολιτικοί και προβεβλημένοι επιστήμονες δεν μιλάνε γι’ αυτό (μεταξύ άλλων) το θέμα;

Ας κρατήσουμε το ότι τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και οι επιστήμονες δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητα των δανειστών στους οποίους καλούμαστε να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Μας λένε ότι το πρόβλημα με τις επενδύσεις είναι ότι υπάρχουν αντικίνητρα στις επενδύσεις. Με πολιτικά ουδέτερες φράσεις μας λένε ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί, η συμμετοχή του εργοδότη στην κοινωνική ασφάλιση, να απελευθερωθούν οι απολύσεις, να μειωθούν οι φόροι κλπ. Δηλαδή, μας λένε ότι οι επενδυτές πρέπει να κάνουν ότι θέλουν χωρίς έλεγχο από κανέναν. Με άλλα λόγια μας λένε ότι, για να έλθουν επενδύσεις πρέπει να γίνουμε σκλάβοι των επενδυτών.

Αυτό που δεν ΜΑΣ λένε είναι το ποιοί θα είναι οι επενδυτές. Και εάν πιεστούν, θα μας πουν ότι επενδυτές είναι "μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες". Μια τέτοια εταιρία είναι επίσης μία κουκούλα, μία μάσκα που κρύβει κάποιο πρόσωπο. Και πάλι ποτέ δεν μας λένε ποιό είναι το πρόσωπο. Έτσι, οι "επενδυτές", όπως και οι "δανειστές", παραμένουν άγνωστοι, κρύβονται. Και πάλι, ποιός κρύβεται; Αυτός που έχει κάτι να κρύψει. Και αυτά που κρύβονται είναι είτε παράνομα είτε ανήθικα!!!!!

Όμως δεν μας λένε και κάτι άλλο. Δεν μας λένε αν πίσω από την μάσκα που λέγεται "αγορές" και από την μάσκα που λέγεται "μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες", κρύβεται το ίδιο πρόσωπο. Και μπορεί οι πολιτικοί, τα μεγάλα ΜΜΕ και οι προβεβλημένοι επιστήμονες να μην το λένε, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που το λένε και που θέτουν ερωτήματα, τα οποία, όμως, δεν απαντώνται!!!!!

Επίσης δεν μας λένε με ποιόν τρόπο θα χρησιμοποιηθούν τα δάνεια. Μήπως θα δοθούν στους επενδυτές να επενδύσουν; Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση οι ίδιοι άνθρωποι (ως δανειστές) να δώσουν δάνεια στον εαυτό τους (ως επενδυτές), τα οποία δάνεια οι ίδιοι (ως επενδυτές) θα χρησιμοποιήσουν για να μας σκλαβώσουν, και επιπλέον πάλι οι ίδιοι (ως δανειστές) να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε; Μπορεί να συμβεί αυτό, ή πρόκειται για ένα σκεπτικό το οποίο θα παρουσιαστεί από τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ και τους προβεβλημένους επιστήμονες ως μία ακόμη απορριπτέα "θεωρία συνομωσίας";

Οι δανειστές που είναι τραπεζίτες, ελέγχοντας ους ασκούντες εξουσία, έχουν επιτύχει να τους δοθεί και το προνόμιο να τυπώνουν οι ίδιοι το χρήμα το οποίο δανείζουν. Έτσι, ξοδεύουν π.χ. 100 € για να τυπώσουν χαρτονομίσματα αξίας π.χ. 100.000.100 € και έχουν κέρδος 100.000.000 €. Σύμφωνα με την τραπεζική νομοθεσία, από αυτό το ποσόν των 100.000.000 € έχουν δικαίωμα να δανείσουν το 90% και να κρατήσουν το 10% ως απόθεμα. Αυτό σημαίνει ότι δανείζουν π.χ. σε επιχειρήσεις 90.000.000 €, οι οποίες επιχειρήσεις το ποσόν που πήραν ως δάνειο το καταθέτουν στις τράπεζες, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους όταν και όπως χρειαστεί. Τα 90.000.000 € που τα κατέθεσαν οι επιχειρήσεις στην τράπεζα συνιστά κεφάλαιο, από το οποίο οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να δανείσουν το 90% και υποχρέωση να κρατήσουν το 10% ως απόθεμα, άρα δανείζουν άλλα 81.000.000 €, τα οποία επανέρχονται ως καταθέσεις, από τις οποίες και πάλι έχουν δικαίωμα να δανείσουν το 90% κ.ο.κ. Έτσι, με έξοδα 100€ οι δανειστές-τράπεζες μπορούν να δημιουργήσουν 100.000.000 € + 90.000.000 € + 81.000.000 € κ.ο.κ., και σε αυτό το τεράστιο ποσόν να χρεώνουν υψηλούς τόκους, τους οποίους καρπούνται αυτοί!!!!!

Και το ερώτημα είναι γιατί το κράτος να μην κάνει τον τραπεζίτη ώστε αυτά τα τρομακτικού ύψους κέρδη να τα καρπούται η κοινωνία; Επειδή έχουν υπάρξει διεφθαρμένοι υπάλληλοι κρατικών τραπεζών; Γιατί δεν τιμωρήθηκαν αυστηρά οι διεφθαρμένοι και δεν κατασχέθηκε η περιουσία τους για να παταχθεί η διαφθορά; Μήπως, διότι αυτή η διαφθορά του δημοσίου τομέως αποτελεί το κατ’ εξοχήν επιχείρημα, υπέρ του «ιδιωτικού τομέα», δηλαδή υπέρ του τομέα στον οποίο κυριαρχούν οι ιδιωτικές τράπεζες και οι πολυεθνικές εταιρίες;

Π. Χ. Αλτίνης
Φλώρινα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας μην ξεγελαστεί κανένας με τα δήθεν εμβόλια, στην πραγματικότητα τσιπάκια απολύτου ελέγχου. Βρέθηκε ότι ο κορωνοϊός δεν δημιουργεί αντισώματα (από ελάχιστα έως μηδενικά!). Για ποιο εμβόλιο συνεπώς μας μιλάνε διαρκώς εφ ' όσον ο ιός αυτός δεν δημιουργεί αντισώματα; Μόνον το ΦΑΡΜΑΚΟ θα ήταν λύση και ας ελπίσουμε να παρασκευαστεί σύντομα από μία χώρα στην οποία η ΝΤΠ είναι παντελώς ανίσχυρη, τη Ρωσία. Η Κίνα δεν είναι χώρα εμπιστοσύνης. Το συμφέρον της είναι με την παγκοσμιοποίηση κι ας είναι σύμμαχος της Ρωσίας. Γράφτηκε από αξιόπιστες πηγές ότι το βιοεργαστήριο της Wuhan, από το οποίο “ξέφυγε” ο ιός, ανήκει στους ομίλους του G. Soros. Υπομονή, όλα θα έρθουν στο φως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]