Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ηλεκτρονική παρακολούθηση ασθενών με κορωναϊό στην Τουρκία


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προετοιμάζεται από το υπουργείο Υγείας και θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες 1 - 2 μέρες

Σύστημα παρακολούθησης μέσω κινητού τηλεφώνου των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με κορωναϊό θέτει σε εφαρμογή η Τουρκία, ώστε να μην παραβιάζουν την καραντίνα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας εξετάζει ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των κρουσμάτων κορονοϊού, το οποίο, με τη συνεργασία των 3 μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες 1-2 ημέρες.


«Πρόκειται να εφαρμόσουμε ένα σύστημα, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις του ασθενή αλλά και την κατάστασή του ανά πάσα στιγμή. Θα είναι ένα σύστημα που θα προειδοποιεί τον ασθενή με μήνυμα όταν εντοπίζει κινητικότητα, θα του υπενθυμίζει ότι πρέπει να είναι απομονωμένος στο σπίτι και ότι δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με κανέναν, ενώ αν κριθεί απαραίτητο, τότε θα επεμβαίνει ακόμη και η αστυνομία», εξήγησε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά.

Η εφαρμογή ονομάζεται «app-tracking app» (στα αγγλικά) και θα μπορεί να εντοπίζει ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία του ασθενούς. Ήδη χρησιμοποιείται στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Ινδία και το Ισραήλ.

Οι επικριτές της εφαρμογής καταγγέλλουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα του ατόμου ενώ οι υποστηρικτές της αντίστοιχα ότι η μέθοδος θα συμβάλλει στην αποτελεσματική καταπολέμηση της επιδημίας.

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας πάντως της τουρκικής προεδρίας διαβεβαιώνει ότι η εφαρμογή θα απενεργοποιηθεί όταν ο κίνδυνος της επιδημίας τελειώσει και ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό εκτός από τον έλεγχο της πανδημίας.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]