Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανέτοιμοι μπροστά στον κορωναϊό


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Κάποιοι πίστεψαν επειδή είχαν την δύναμη και τον πλούτο, ότι ζούσαν ασφαλείς σε έναν κόσμο που δημιούργησαν στα μέτρα τους.
Μέσα από τις ασφαλείς «κρυψώνες» τους έπαιζαν στα δάχτυλά τους τις τύχες της ανθρωπότητας, κλείνοντας τα αυτιά τους σε όλες τις φωνές που τους προειδοποιούσαν για την λανθασμένη τους πορεία.
Γι' αυτούς προτεραιότητα ήταν πως να ανακατέψουν την παγκόσμια τράπουλα, πως θα διαλύσουν τα κράτη, ανάλογα με τα συμφέροντα τους και τις ζώνες επιρροής τους.

Έδωσαν προτεραιότητα στην έρευνα για το πως θα αποκτήσουν καταστροφικές πολεμικές μηχανές που μπορούν να εξαϋλώσουν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές και έκοψαν τα πενιχρά κονδύλια για την ιατρική έρευνα παρ όλες τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για επικείμενες επιδημίες.

Έχουν επιδοθεί σε έναν άκρατο ανταγωνισμό για το ποιος θα φτιάξει αόρατα αεροπλάνα που με μια βόμβα θα εξαφανίζουν ολόκληρες πολιτείες και δεν σκέφτηκαν ότι πρέπει να επενδύσουν στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας, να αυξήσουν τα κονδύλια για έρευνες και νέες τεχνολογίες, να βελτιώσουν τα συστήματα συντονισμού και ταχείας επικοινωνίας ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτό που ήταν φανερό ότι κάποτε θα ερχόταν.


Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινήθηκε και ο πρόεδρος Τράμπ με το σχέδιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το 2021, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε περικοπές στα ομοσπονδιακά προγράμματα υγείας και αυξήσεις στις αμυντικές δαπάνες εν μέσω μάλιστα της εντεινόμενης ανησυχίας για την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωναϊού και το ενδεχόμενο να πάρει χαρακτηριστικά πανδημίας, όπως και τελικά πήρε.

Τι και αν προειδοποιούσαν οι επιστήμονες:
«Η απειλή της εμφάνισης μιας πανδημίας σε όλον τον πλανήτη είναι πραγματική»
έλεγαν κάποιοι.

Και κάποιοι άλλοι:
«Η φτώχεια και η αστάθεια οξύνουν τα ξεσπάσματα λοιμωδών ασθενειών και συμβάλλουν στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που ευνοούν την πρόκληση πανδημιών»

Αλλά αυτοί εκεί.

Η μόνη τους επιδίωξη ήταν πως να καταστρέφουν ζωές και όχι πως θα τις σώζουν. Αυτό τους είναι πιο εύκολο όταν δεν πρόκειται για την δική τους ζωή.

Η φτώχεια, η δυστυχία, τα συντρίμμια από τα «τέλεια» όπλα τους, η προσφυγιά και η λιμοκτονία των λαών είναι τόσο μακρινά για αυτούς που τους αφήνει παγερά αδιάφορους.

Τώρα όμως που χτύπησε και την δική τους πόρτα το «θεριό», μικρό στο δέμας, αλλά με μεγαλύτερη δύναμη από την δική τους και βλέποντας ότι ο «τέλειος» κόσμος τους άρχισε να ξηλώνεται στις άκρες του, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι προσπαθώντας να μάθουν πως πλέκουν, αλλά δυστυχώς για αυτούς και όλους εμάς ξέμειναν από βελόνες.

Στον κρατήρα της κοινωνικής απογοήτευσης έχουν χαθεί πια οι αποδείξεις, έχουν ανακατευτεί τα κοστούμια και οι μάσκες, οι εικόνες, οι άνθρωποι, τα συναισθήματα.

Τώρα όλοι αυτοί οι δυνατοί, πρόσωπα φοβισμένα, όλοι με το ίδιο θολό βλέμμα πότε να εκλιπαρούν και πότε να επιβάλλουν με την βία, μέτρα κοινωνικής απομόνωσης σαν πρώτο αλλά και τελευταίο μέτρο προς το παρόν, αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Μια παγκόσμια κοινότητα μικρή και αδύναμη να αντιμετωπίσει έναν ιό, όχι γιατί δεν θα μπορούσε, αλλά γιατί δεν φρόντισε.
Γιατί είχε άλλες προτεραιότητες....

Ξαφνικά οι δρόμοι άδειασαν, οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους, η προσωπική επαφή που τόσο πολύ την έχει ανάγκη η καρδιά χάθηκε, οι φωνές και τα γέλια σταμάτησαν όπως σβήνει το μουρμουρητό του κοινού με το σήκωμα της αυλαίας.

Κάποτε αυτή η κακή παράσταση θα τελειώσει, οι άνθρωποι θα ξαναβγούν στους δρόμους, τα γραφεία θα γεμίσουν πάλι κόσμο, οι μηχανές στα εργοστάσια θα πάρουν πάλι μπροστά, αλλά το σίγουρο είναι ότι στο μέτρημα θα βγούμε λιγότεροι και ίσως να μην είμαστε πια και οι ίδιοι άνθρωποι.

Οι ηγέτες θα πάρουν κάποια μέτρα προς την κατεύθυνση της πρόληψης, που μετά όμως από κάποιο διάστημα θα ξεχαστούν και αυτά σε κάποια συρτάρια, για να πιάσουν πάλι από εκεί που άφησαν τα σχέδια τους, για το «μοίρασμα» της ανθρωπότητας όπως εκείνοι επιθυμούν με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτή την εποχή ο λαός μας δίνει μάχες σε δύο μέτωπα. Η πρώτη μάχη είναι για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας.
    Την άλλη μάχη την δίνουν στρατός και αστυνομία για να φυλάξουν τα σύνορα στον Έβρο.

    Στην πάταξη της πανδημίας κατά κοινή ομολογία, και όχι μόνο στην Ελλάδα , η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα με την λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων. Πάρθηκαν επίσης μέτρα στήριξης του ΕΣΥ με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυξήθηκαν κλίνες και ΜΕΘ. Έγιναν προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού, μέσων προστασίας, φαρμάκων.

    Στον Έβρο έκλεισαν τα σύνορα και απετράπη η εισβολή. Οι «πονόψυχοι» αριστεροί, έκαναν λόγο για «ανθρώπινα δικαιώματα» (δέστε ποιοί μιλούν !)

    Ενώ λοιπόν ο λαός μας δίνει αγώνα σε δύο μέτωπα, στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι «θα λογαριαστούμε μετά».
    Για τον Έβρο προωθούσαν την τουρκική προπαγάνδα για δήθεν νεκρούς. Αποκαλούσαν «παρακρατικούς» τους πολίτες που βοηθούσαν την αστυνομία και τον στρατό μας, τις καλοσυνάτες νοικοκυρές, μάνες, γιαγιές, που μαγείρευαν για τα στρατευμένα παιδιά μας. Που να τα καταλάβουν αυτά οι εθνομηδενιστές.

    Οι ίδιοι συκοφαντούν τον κορυφαίο καθηγητή, πατριώτη, οικογενειάρχη, θρησκευόμενο κ. Τσιόδρα.
    Είναι αυτοί που ελπίζουν να χαθεί ο έλεγχος, επενδύουν στην καταστροφή της χώρας.
    Η πολιτεία απαντά με υπεύθυνη καθημερινή ενημέρωση.. Κάνει κοινωνό των αποφάσεων τον πολίτη, όχι για να μετακυλήσει την ευθύνη, αλλά διότι η δημοκρατία στηρίζεται σε υπεύθυνους και ενημερωμένους πολίτες.

    Τώρα προσπαθούν να συμψηφίσουν τα θύματα της βαρύτατης αμέλειας, ανευθυνότητας και ανικανότητάς τους σε Μάνδρα και Μάτι, με τα θύματα του κορωνοϊού.

    Αδίστακτοι τυχοδιώκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περι παταξης της πανδημιας και "ετοιμοτητας" της κυβερνησης:

      https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/55054/diamartyries-se-nosokomeia-anaforas-gia-ton-korwnoo-tin-pagkosmia-imera-ygeias.html

      "Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

      Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε μεγάλα νοσοκομεία "αναφοράς" για τον κορωνοϊό, όπως "Ευαγγελισμός", "Αττικόν" και "Θριάσιο".

      Στον "Ευαγγελισμό" μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, ο οποίος ανέδειξε τους λόγους και τα αιτήματα των δράσεων.

      Κατήγγειλε την κυβερνητική προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών, ωστόσο αυτό δεν κάμπτει τον αγώνα τους, σημείωσε.

      Στον προαύλιο χώρο, μπροστά από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) εισέβαλαν την ώρα της κινητοποίησης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με ειδική εξάρτηση, επικαλούμενες την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

      Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

      Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

      Πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με υλικά υγιεινής και Μέτρα Ατομικής Προστασίας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

      Επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων 2.000 Επικουρικού Προσωπικού που, ενώ έχουν ανακοινωθεί.

      Ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών Υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ.

      Αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρέπει να ανοίξουν όλα τα Δημόσια Κρεβάτια που είναι κλειστά και να στελεχωθούν με το αναγκαίο Μόνιμο Προσωπικό.

      Άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους. Όλες οι χώρες που έχουν αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, το επέτυχαν μέσα από μαζικά τεστ, όταν στην Ελλάδα συμπολίτες μας με συμπτώματα δεν έχουν πρόσβαση σε τεστ εάν δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν."


      Περι Εβρου μια συντομη απαντηση:

      Δεν εχει κανενα νοημα να κλεινεις τα συνορα στον Εβρο και να ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ να δεχεσαι

      λαθρομεταναστες στα νησια του Αιγαιου.

      Τοτε σε τι διαφερεις απο τους εθνομηδενιστες του ΣΥΡΙΖΑ;

      Οπως αποτελει κοροϊδια το να μεταφερεις λαθρομεταναστες στην ενδοχωρα για να

      αποσυμφοριστουν οι καταυλισμοι στα νησια, ωστε να δεχεσαι ακομα περισσοτερους

      λαθρομεταναστες στο Αιγαιο.

      Οπως αποτελει ακομα μεγαλυτερη κοροϊδια το να υπογραφεις "συμφωνιες" για αποδοχη

      λαθρομεταναστων στην Κρητη απο την Λιβυη, οταν ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ αρνουνται να

      υπογραψουν και να αποδεχτουν τετοια "συμφωνια"!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]