Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι χρειάζονται μέτρα αξίας €1,5 τρισ.


Η Ευρωζώνη ενδεχομένως να χρειαστεί δημοσιονομικά μέτρα αξίας 1,5 τρισ. ευρώ αυτό το έτος για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωναϊού σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους.

Ωστόσο, η Γερμανία, η Ολλανδία και κάποιες άλλες χώρες του βορρά ήταν έτοιμες να στηρίξουν μέτρα αξίας μόνο 500 δισ. ευρώ στο χθεσινό Eurogroup που ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία μετά από 16 ώρες διαπραγματεύσεων, αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.


Η στήριξη από την πλευρά της Ε.Ε. θα συνδυάζει και εθνικά μέτρα, ωστόσο η συνολική δημοσιονομική προσπάθεια δεν θα είναι αρκετή για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, αναφέρουν οι αξιωματούχοι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε στη συνεδρίαση του Eurogroup ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 10% αυτό το έτος, ωστόσο, οι υπουργοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν, κυρίως λόγω των αντιδράσεων από την Ολλανδία και την Ιταλία, αναφέρει το πρακτορείο.

Η Ιταλία θέλει μια πιο φιλόδοξη συμφωνία, με ξεκάθαρες αναφορές σε μια μελλοντική έκδοση κοινού χρέους, ενώ η Ολλανδία πιέζει η όποια πιστωτική γραμμή δοθεί σε χώρες που έχουν ανάγκη να συνοδεύεται από προϋποθέσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]