Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπλόκα από Αστυνομία και Λιμενικό σε δρόμους και λιμάνια


Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ενόψει Πάσχα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Σε όλα τα διόδια και όλους τους δρόμους η ΕΛΑΣ εγκαθιστά μπλόκα για τον εντοπισμό όσων επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις και να ταξιδέψουν στην επαρχία. Ελέγχους θα κάνει και το λιμενικό στους πορθμειακούς σταθμούς και τα λιμάνια.

Τα μέτρα έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ από τις 6 σήμερα το απόγευμα, Καλύπτουν διόδια σε όλη την επικράτεια και όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα.

Η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.


Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωσης της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους. Ακόμα και σε αυτούς, η μετακίνηση αφορά μόνο υπηρεσιακούς λόγους και θα απαιτείται φύλλο πορείας.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε απαγορεύεται η μεταφορά του Αγιου Φωτός από σπίτι σε σπίτι, όπως ανακοίνωσαν κάποιοι Δήμαρχοι ότι προτίθενται να κάνουν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]