Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κίνα: Απέλαση των αποστολών των WSJ, NYT και Washington Post


Την παράδοση των δημοσιογραφικών διαπιστευτηρίων από τα μέλη πέντε αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και την απέλαση τους ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας «τα μέλη των δημοσιογραφικών μέσων Wall Street Journal, Time, Voice of America, New York Times και Washington Post καλούνται να παραδώσουν τις κάρτες τους εντός δέκα ημερών λόγω της στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι σε Κινέζους δημοσιογράφους».

Όταν ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού, η Κίνα ανακάλεσε τα διαπιστευτήρια Τύπου τριών δημοσιογράφων της WSJ, αφότου η εφημερίδα αρνήθηκε να απολογηθεί για άρθρο στήλης που χαρακτήριζε την Κίνα ως «τον πραγματικό ασθενή της Ασίας».


Σημειώνεται ότι προ μηνός η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις σε κινέζικα μέσα ενημέρωσης τα οποία είναι τα Xinhua News Agency, China Global Television Network, China Radio International, China Daily Distribution Corporation και Hai Tian Development USA διότι «είναι εξαρτημένα από την κινεζική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το ΚΚ».

Σύμφωνα με τον νόμο περί ξένων αποστολών (Foreign Mission Act), οι Κινέζοι ομόλογοι τους πρέπει στο εξής να δώσουν πλήρη κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων και του ανθρώπινου δυναμικού που έχουν τα μέσα ενημέρωσης στο έδαφος των ΗΠΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]