Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Κόλαφος τα στοιχεία της Frontex κατά της Τουρκίας


Διαπιστώνεται η υποκινούμενη ασύμμετρη απειλή κατά της Ευρώπης

Σε «δημόσιες σχέσεις» επιχειρεί να μπει η Τουρκική Jadarma, η στρατοχωροφυλακή του Ταγίπ Ερντογάν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στον φράχτη, τις τελευταίες 48 ώρες.

Εντοπίστηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις ανάμεσα σε μετανάστες που παραμένουν στο δάσος των Καστανιών, μπροστά από το φυλάκιο 1 και κατά μήκος του φράχτη στην περίκλειστη περιοχή που έχει οριοθετήσει η στρατοχωροφυλακή.

Οι πιο πολλοί με πολιτικά ρούχα κι όχι με τις γνωστές blue black με κόκκινο χρώμα φόρμες της Jadarma, προβαίνουν και σε ερωτήσεις προς τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας της Frontex.

Προφασιζόμενοι τους μετανάστες ρωτούν τους Έλληνες αστυνομικούς πολλές φορές και ειρωνικά αν έχουν κουραστεί που είναι τόσες ώρες όρθιοι μπροστά στον φράχτη, Άλλοτε παίρνουν το περίλυπο ύφος φωνάζοντας πως δεν είναι αυτή συμπεριφορά Ευρωπαίων αστυνομικών.


Ωστόσο αποστομωτικές φαίνεται ότι ήταν οι απαντήσεις που πήραν στρατοχωροφύλακες από τα στελέχη της Frontex. Δουλειά μας είναι να φρουρούμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρονται να έχουν απαντήσει προς την Jadarma, στέλνοντας και με αυτό τον τρόπο το μήνυμα στην ηγεσία της στρατοχωροφυλακής του Ταγίπ Ερντογάν, πως ο Έβρος σφραγίστηκε και από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφαλείας.

Επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού Ξηράς που είναι στον Έβρο, αλλά και στο Επιτελείο της Αθήνας σημείωναν ότι αυτή ίσως αποτελεί την πρώτη φορά που η παρουσία της Frontex βοηθά καταλυτικά στην αντιμετώπιση αυτής της ασύμμετρης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ως το φυσικό σύνορο της Ευρώπης με την Ανατολή.

Από την μια πλευρά τα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη με τον προηγμένο εξοπλισμό της Frontex έχουν λειτουργήσει στο 100% με πυγμή δίπλα στις δυνάμεις ασφαλείας της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης κι από την άλλη πλευρά δεν έχουν δώσει το παραμικρό περιθώριο στην άλλη πλευρά να πιστέψει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα τους μετανάστες ώστε να εκβιάσουν την Ευρώπη.

Η ΕΚΑΜ Ελλάδας και Ευρώπης

Και δεν είναι μόνο οι δυνάμεις της Frontex που βρίσκονται στην είσοδο του φυλακίου 1 στις Καστανιές. Στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων της αστυνομίας από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν σταλεί στην χώρα μας, συνδράμουν την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα πληροφορίες έλεγαν ότι στο Νότιο τμήμα του Νομού που έχει παρατηρηθεί συγκέντρωση των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας, από την δυτική πλευρά του ποταμού Έβρου τα στελέχη της ΕΚΑΜ με αντίστοιχα των Ευρωπαϊκών χωρών αποτρέπουν πολλές από τις παρανομίες που ετοιμάζονται να κάνουν οι Τούρκοι αστυνομικοί που συνοδεύουν έως ενός σημείου του μετανάστες.

Πάντως το γεγονός ότι αρκετοί μετανάστες το τελευταίο 48ωρο εξαφανίστηκαν από τις Καστανιές και την Τουρκία να διαρρέει στα μέσα ενημέρωσης ότι οι αστυνομικοί, τους οδηγούν κοντά στην Κωνσταντινούπολη, αυτό δεν μοιάζει και τόσο αληθινό.

Μέσα από την αστυνομική έρευνα από την Ελληνική πλευρά φαίνεται ότι πολλοί μετακινήθηκαν και πάλι με mini bus προς το Νότιο Έβρο. Μέσα από το ποτάμι οι Τούρκοι, χέρι- χέρι με τους διακινητές καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια στο να περάσουν μετανάστες στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό έδαφος.

Ήδη οι πρώτες αναφορές των Αξιωματικών, επικεφαλής των κλιμακίων των αστυνομικών από τις Ευρωπαϊκές χώρες προς τα κεντρικά της Frontex θεωρούνται κόλαφος για την γείτονα.

Δεν είναι μόνο τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ελλάδα για ένα μεγάλο κατηγορώ κατά της Τουρκίας, είναι κι όλα εκείνα που έχει συγκεντρώσει η Frontex λέει αστυνομική πηγή.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]