Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορεί ο Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τον κορωναϊό ως βιολογικό όπλο;


Γράφει ο Νίκος Κουρτίδης

Το ερώτημα απασχολεί ολοένα και εντονότερα τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας. Δεδομένου του χαρακτήρα, του σκοπού, αλλά και της θέσης στην οποία έχει βρεθεί ο τούρκος Πρόεδρος, οι αναλύσεις των ειδικών αρχίζουν και συγκλίνουν ολοένα και περισσότερο στην περίπτωση (και όχι ακραία πιθανότητα) να αποφασίσει ο τούρκος «σουλτάνος» να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και κάθε «όπλο» στον υβριδικό πόλεμο που έχει κηρύξει στην Ελλάδα. Άλλωστε, δεν φημίζεται ούτε για την εντιμότητα, ούτε για τον ανθρωπισμό του, προκειμένου να αποκλείσει την χρήση του κορωναϊού ως όπλου κατά της Ελλάδας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η ηγεσία του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας είχαν δώσει τις προηγούμενες ημέρες σαφείς εντολές για όσους βρίσκονται στον Έβρο προσπαθώντας να αναχαιτίσουν τις συνεχείς προσπάθειες διάτρησης των ελληνικών συνόρων, προστατεύοντας την χώρα, αλλά και τους εαυτούς τους από την περίπτωση εμφάνισης του κορωναϊού σε λαθρομετανάστες.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από την Κέα, το νησί όπου «ξεβράστηκε» ένα μικρό πλοίο με τουρκική σημαία, το οποίο μετέφερε 193 λαθρομετανάστες, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι, τόσο για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί, όσο κυρίως, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι λαθρομετανάστες.

Τις πληροφορίες μεταφέρει η δήμαρχος του νησιού σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μεταξύ των οποίων αναφέρει, με απόλυτη σαφήνεια, πως οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες είναι εμπύρετοι.

Και αυτό, αν μη τι άλλο είναι ένα παράξενο περιστατικό ή μια «σύμπτωση» (για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις) που χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης…


Όπως ιδιαίτερης αντιμετώπισης χρήζει και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει από την πορεία και την κατάληξη του συγκεκριμένου πλοίου που προσάραξε στην Κέα: Γιατί η ΕΥΠ δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων το φορτίο αλλά και την πορεία του συγκεκριμένου πλοίου;

Το ερώτημα οφείλει να το απαντήσει το πρωθυπουργικό γραφείο. Και η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου δεν είναι διόλου εύκολη, αφού απαιτεί ένα «πλήρες ξεκαθάρισμα» ενεργειών των διοικήσεων Ρουμπάτη και Μπίκα, ενεργειών που έβλαψαν τον ρόλο της ίδιας της ΕΥΠ και την λειτουργία της σε όλες τις χώρες «ειδικού ενδιαφέροντος» που έπαψε να δραστηριοποιείται…
Απάντηση που πρέπει να εμπεριέχει και την άμεση επαναφορά ανθρώπων και (κατά το δυνατόν) δικτύων που πλέον –για μια πλειάδα λόγων- δεν διαθέτει η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών…

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα κλιμάκιο γιατρών με κατάλληλο εξοπλισμό στο νησί, προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς το σύνολο των λαθρομεταναστών.

Τι αναφέρει στην επιστολή της η Δήμαρχος Κέας

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Όπως σίγουρα γνωρίζετε, εχθές στις 03:00 πμ. προσάραξε έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας, ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 196 μετανάστες και πρόσφυγες.

Πρόκειται για νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων κάποια παιδιά και έγκυες γυναίκες, που αποβιβάστηκαν στην Κέα και συγκεντρώθηκαν προσωρινά για καταγραφή και προανάκριση, σε εγκαταλελειμμένο δημοτικό κτίριο. Το κτίριο είναι επικίνδυνο και βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο κλειστό και με ειδική περίφραξη. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ενδείκνυται.

Σε αυτό το κτίριο έχουν στοιβαχτεί 193 ψυχές, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, με τη θερμοκρασία να φτάνει σήμερα το πρωί τους 6οC. Στο νησί ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή υποδομή (ΚΑΠΗ, κλειστά γήπεδα κ.λπ.).

Έτσι βλέπετε ζούμε εμείς εδώ… Ακόμα και οι λιγοστές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν κλείσει με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται στην ενδοχώρα. Το πλοίο ΔΕΝ κατευθυνόταν στην Ιταλία κύριε Πρωθυπουργέ. Τα καύσιμα επαρκούσαν το πολύ μέχρι τη Μακρόνησο. Το πλοίο ΔΕΝ έφτασε στη Τζια μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου διέσχισε χωρίς άγκυρα (!), χωρίς σημαία και διακριτική ονομασία, το μισό Βόρειο και όλο το Νότιο Αιγαίο!!!

ΔΕΝ υπάρχει ευθύνη για αυτό κύριε Πρωθυπουργέ;

Τα σύνορα της Ελλάδος ΔΕΝ είναι μόνο ο Έβρος και η Λέσβος.

Στον Έβρο όσοι συλλαμβάνονται να έχουν διασχίσει παράνομα τα σύνορα ΔΕΝ φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα στα χωριά. Συλλαμβάνονται και απελαύνονται στιγμιαία.

Εδώ γιατί δεν γίνεται το ίδιο; Είναι ασφαλή τα θαλάσσια σύνορά μας και έφτασαν έως τη Τζιά;

Αν είχαν φτάσει στον Πειραιά θα ποια θα ήταν η αντιμετώπιση;

Στο νησί υπηρετούν αυτή τη στιγμή 2 αγροτικοί ιατροί χωρίς την παραμικρή υποδομή. Ακόμα και οι μάσκες τελειώνουν. Η μοναδική στολή ασφαλείας που “δικαιούνται” οι γιατροί δεν έχει φτάσει ακόμα. Το Ιατρείο (Πολυδύναμο Περιφερειακό) ΔΕΝ έχει κτιριακή υποδομή. ΔΕΝ έχουμε τεστ διάγνωσης του κορωναϊού, παρά μόνο κάποια ελάχιστα που κατάφερε να προμηθεύσει ένα κοινωφελές σωματείο που λειτουργεί στο νησί για τη στήριξη του Ιατρείου.

Δηλαδή και πάλι από τους Τζιώτες! Βλέπετε έτσι ζούμε εμείς εδώ…

Κύριε Πρωθυπουργέ, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για εμάς εδώ στα νησιά να προφυλαχθούμε από τον κορωναϊό με τα μέσα που σας περιέγραψα;

Μας είπατε να μείνουμε σπίτι και το κάνουμε γιατί ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο.

Μας μιλήσατε για ατομική ευθύνη και μας φέρνετε ενδεχομένως τον ιό στην πόρτα μας;

Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες είναι εμπύρετοι.

Μας έχετε αφήσει έρμαια χωρίς ιατρούς εδώ και χρόνια και ξαφνικά ενημερωνόμαστε ότι μπορούν να μεταβούν στο νησί ιατροί:

Να έρθουν και να κάνουν αυτό που πρέπει: Να περιθάλψουν με αξιοπρέπεια όλον αυτό τον κόσμο και να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρα στην ενδοχώρα εάν νοσεί. Οι υπόλοιποι να απελαθούν.

Εδώ τι μπορούμε να τους προσφέρουμε;

Εάν ισχύσει η 14ήμερη καραντίνα, το χρονικό διάστημα συμπίπτει με την παρέλευση του χρόνου κατά τον οποίο δεν μπορούν να αιτηθούν άσυλο;

Είναι τυχαίο;

ΔΕΝ είμαστε απάνθρωποι κύριε Πρωθυπουργέ.

Από την πρώτη στιγμή τα σπίτια μας άνοιξαν και οι Τζιώτες πρόσφεραν ρουχισμό, σκεπάσματα, νερό. Οι επιχειρήσεις προσφέρουν αφιλοκερδώς α’ ύλες και εστιάτορες μαγειρεύουν. Στα παιδιά, με το κλάμα των οποίων ξυπνήσαμε σήμερα, πήγαν γάλατα και πάνες.

Αλλά, κύριε Πρωθυπουργέ ΔΕΝ είμαστε και υπάνθρωποι.

ΔΕΝ είμαστε πολίτες β’ διαλογής. Σε αρκετούς τομείς κάνουμε τα ξερά χλωρά λόγω νησιωτικότητας. Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε όσα με κόπο και προσωπικό αγώνα έχουμε εξασφαλίσει.

ΔΕΝ δεχόμαστε να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα που ΔΕΝ είναι δικό μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ανάμεσα σε όλα όσα σας απασχολήσουν σήμερα, ας είναι και η Τζια.


Κεντρί Ποτίδαιας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]