Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλείνουν τα σύνορα παγκοσμίως λόγω της πανδημίας


Οι χώρες ανά τον κόσμο συνεχίζουν και σήμερα να κλείνουν τα σύνορά τους, να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς εισόδου και καραντίνες και να περιορίζουν τις συγκεντρώσεις πολυάριθμων ατόμων, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Apple Inc ανακοίνωσε πως θα κλείσει όλα τα καταστήματα λιανικής της παγκοσμίως, εκτός της Ευρύτερης Κίνας, μέχρι τις 27 Μαρτίου. Χθες Παρασκευή άνοιξε και τα 42 καταστήματά της στην Κίνα καθώς η εξάπλωση του ιού στην ηπειρωτική Κίνα επιβραδύνθηκε δραματικά.

Η εταιρεία Inditex, στην οποία ανήκει η Zara, αναστέλλει προσωρινά από σήμερα τη λειτουργία όλων των καταστήματων της στην Ισπανία εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού, μετέδωσε το Europa Press, επικαλούμενο εταιρικές πηγές.


Εκπρόσωπος της Inditex επεσήμανε χθες Παρασκευή ότι η εταιρεία θα κλείσει προσωρινά τα καταστήματά της που βρίσκονται στις πλέον πληγείσες περιοχές της Ισπανίας από την covid-19, όπως αυτές έχουν οριστεί από την ισπανική κυβέρνηση, περιλαμβανομένης της Μαδρίτης.

Οι χώρες έκλεισαν μουσεία, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και αθλητικά γεγονότα για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, που έχει μολύνει περισσότερους από 138.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσοτέρων από 5.000 ανθρώπων.

Η Κολομβία ανακοίνωσε πως θα κλείσει τα σύνορά της με τη Βενεζουέλα και θα σταματήσει την είσοδο επισκεπτών που είχαν πάει σε Ευρώπη ή Ασία, ενώ η απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην είσοδο των περισσοτέρων ανθρώπων που προέρχονται από την Ευρώπη τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) δηλώνει πως η Ευρώπη έχει γίνει το τρέχον επίκεντρο της πανδημίας, μετά την ανακοίνωση περισσοτέρων κρουσμάτων και θανάτων απ’ όσο σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, πέραν της Κίνας απ’ όπου προήλθε ο κορωνοϊός.

Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει από αύριο Κυριακή όλες τις διεθνείς πτήσεις για δυο εβδομάδες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, η Ταϊβάν θα απαιτεί οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τη Βρετανία και την Ιρλανδία να αυτό-απομονώνονται για 14 ημέρες, ενώ η Νέα Ζηλανδία εφάρμοσε παρόμοιο μέτρο για όλους εκείνους που εισέρχονται στη χώρα.

Η πρωθυπουργός Jacinda Ardern ζήτησε επίσης τα κρουαζιερόπλοια –που αποτελούν σημαντική πηγή μόλυνσης σε ορισμένες χώρες- να μην έρχονται στη Νέα Ζηλανδία μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Μαζί με το Ισραήλ και έναν μικρό αριθμώ νησιών του Ειρηνικού που έχουν ουσιαστικά κλείσει τα σύνορά τους, αυτή η απόφαση σημαίνει πως η Νέα Ζηλανδία θα έχει τους ευρύτερους και σκληρότερους συνοριακούς περιορισμούς από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο», επισήμανε.

Η χώρα έχει μόλις έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα και κανέναν θάνατο, όμως η κα Ardern είπε πως ο αριθμός αναπόφευκτα θα αυξηθεί.

Ο πρόεδρος της Χιλής Sebastian Pinera ανακοίνωσε απαγόρευση όλων των δημοσίων εκδηλώσεων άνω των 500 ατόμων την Παρασκευή, όπως έκαναν και άλλες χώρες όπως η Αυστραλία, όπου η σχετική απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα.

Η Βρετανία θα εισάγει έκτακτους νόμους την επόμενη εβδομάδα για απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, κλιμακώνοντας το σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεών της που οι επικριτές χαρακτηρίζουν υπερβολικά χαλαρό.

Στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, που ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, ανακοινώθηκαν απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια το Σάββατο και ζητήθηκε τα εμπορικά κέντρα να κλείσουν για έναν μήνα.

«Για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, πρέπει να περιορίσουμε την κίνηση των ανθρώπων. Επιβραδύνουμε την κίνηση των ανθρώπων στη μητροπολιτική Μανίλα», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Αρχής της Μητροπολιτικής Μανίλα, Jose Arturo Garcia.

Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι κλείνει με τη σειρά της τα σύνορά της στους ξένους από σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ έχουν καταγραφεί επτά κρούσματα έως σήμερα στη χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια κατοίκους. Οι έλεγχοι θα τεθούν σε ισχύ από τις 18.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στα σύνορα με τη Λετονία και την Πολωνία, τις δύο χώρες της ΕΕ με τις οποίες γειτνιάζει, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Ρίτα Ταμασούνιεν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χρειαζοταν μια πανδημια για να φανει η σημασια του Εθνους-Κρατους!

    Για τους "αντιφασιστες", η σημασια του Εθνους-Κρατους αποτελει "πανδημια"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]