Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία αναπτύσσει πυραυλικά συστήματα TRG-300 Tiger στα σύνορα με τη Συρία


Ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει να δημοσιεύει άρθρα σχετικά με τον οπλισμό που στέλνει η Άγκυρα στη Συρία και τα συριακά σύνορα, όπλα που θα της επιτρέψουν να στηρίξει αποτελεσματικά τις δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης και τους τζιχαντιστές που δρουν για λογαριασμό του καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πρόσφατα ότι το Γενικό Επιτελείο των Ένοπλων Δυνάμεων αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα σύστημα πυραύλων Roksetan TRG-300 Tiger. Το σύστημα μπορεί να καταστρέψει στόχους μέχρι 120 χιλιόμετρα μακριά, πράγμα που σημαίνει ότι από τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας ολόκληρη η επαρχία Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων των νότιων ορίων, εμπίπτει στην εμβέλειά της.

Τα TRG-300 Tiger μπορούν να καταστρέψουν βαρέως οπλισμένα οχήματα και καλά προστατευμένες και ενισχυμένες εγκαταστάσεις.


Ένας πυραύλος στερεού καυσίμου TRG-300 Tiger ζυγίζει σε 585 κιλά, συμπεριλαμβανομένης μιας κεφαλής 105 κιλών. Ωστόσο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως όπλο ακριβείας, επειδή μπορεί να αποκλίνει έως και 50 μέτρα από τον στόχο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης άρχισαν μια επίθεση εναντίον των περιφερειών που ελέγχονταν από τις δυνάμεις της κυβέρνησης Άσαντ, εστιάζοντας στο χωριό Nayrab. Με την ενεργό υποστήριξη του τουρκικού στρατού, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραβίασαν εκεί την άμυνα του καθεστώτος. Οι δυνάμεις του καθεστώτος διασώθηκαν με αεροπορική υποστήριξη από ρωσικά βομβαρδιστικά, τα οποία βομβάρδισαν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης μέχρι το τουρκικό παρατηρητήριο. Ένας Ρώσος πιλότος κατάφερε να αποφύγει έναν πυραύλο από ένα φορητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας (MANPADS) και επέστρεψε με ασφάλεια στη αεροπορική βάση Khmeimim.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]