Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

”Χορός” κατασκόπων στην Ανατολική Ευρώπη


Υβριδικός ”πόλεμος” ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία

Μεγάλος υβριδικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με επίκεντρο την Βουλγαρία και στόχο τις χώρες της Α.Ευρώπης έχει αναστατώσει πολλές υπηρεσίες πληροφοριών στην Ευρώπη.

“Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία στην Ανατολική Ευρώπη, ενάντια στις σχέσεις των χωρών της περιοχής με τη Ρωσία και με τη Βουλγαρία να είναι το επίκεντρο αυτών των επιχειρήσεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ιβάνοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS.

Σύμφωνα με τις ρωσικές καταγγελίες που έχουν ληφθεί από τον ίιδιο, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία ευρείας κλίμακας στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στοχοποιώντας πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, που επιδιώκουν την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας με τη Ρωσία.

“Για το σκοπό αυτό έχουν κινητοποιηθεί οργανισμοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από επίσημες υπηρεσίες των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Ιβάνοφ.


Πρόσθεσε δε, ότι «το επίκεντρο αυτής της εκστρατείας παραπληροφόρησης στα Βαλκάνια είναι η Βουλγαρία, όπου υπάρχουν πολλά σκάνδαλα κατασκοπίας τακτικά, με επακόλουθες αδικαιολόγητες επιθέσεις εναντίον Ρώσων διπλωματών».

Η ρωσική πολιτική έδινε εδώ και αιώνες μεγάλη σημασία σε χώρες της Α.Ευρώπης και των Βαλκανίων θέλοντας να αναχαιτίσει την αμερικανική επιρροή.

Η Ρωσία έχει θύλακες παντού στις χώρες αυτές, όπως και στην Βαλτική και κάποια στιγμή, σύμφωνα με ειδικούς θα τους ενεργοποιήσει, με άγνωστα αποτελέσματα, ειδικά στα Βαλκάνια.

Όλα όσα λοιπόν βλέπουμε αποτελούν την πλευρά ενός τέτοιου «ακήρυκτου πολέμου» ανάμεσα σε εκπροσώπους διαφορετικών στρατηγικών συστημάτων, με επίδικο ένα συνολικό συσχετισμό στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και συνολικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Μόσχα δείχνει ότι δεν πρόκειται τόσο εύκολα να αφήσει να διαμορφωθεί μια «επικίνδυνη περιοχή» κατά αυτής στην ανατολική, κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αυτό ακριβώς προκαλεί όμως ερωτήματα και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα που είναι κοντά στην περιοχή σύγκρουσης Ρώσων και Αμερικανών, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα το “θηρίο” που λέγεται Ερντογάν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]