Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λιβύη: Καταρρίφθηκαν τουρκικά drones


Αποχωρεί ο Σαράζ από τις συνομιλίες

Την κατάρριψη και δεύτερου τουρκικού drone ανακοίνωσαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, ενώ συνεχίζουν το «σφυροκόπημα» της Τρίπολης.

Στον ανεπίσημο λογαριασμό στο Twitter του Εθνικού Λιβυκού Στρατού αναρτήθηκε φωτογραφία που παρουσιάζει ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο, όπως αναφέρεται, κατταρρίφθηκε πάνω από το προάστιο Ταχόρα της Τρίπολης.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν ανακοινώσει την κατάρριψη και άλλο τουρκικού drone, πάνω από την περιοχή της αεροπορικής βάσης Ματίγκα, στην λιβυκή πρωτεύουσα.


Η κυβέρνηση της Τρίπολης ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες εκεχειρίας

Η κυβέρνηση της Τρίπολης ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, μετά από επίθεση που σημειώθηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Το προεδρικό συμβούλιο της κυβέρνησης Σαράζ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις συνομιλίες «έως ότου ληφθεί αποφασιστική στάση εναντίον των παραβιάσεων από τις δυνάμεις των στρατιωτών του Χαλιφά Χάφταρ».

Η κυβέρνησης της Τρίπολης δήλωσε ότι το λιμάνι είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Το συμβούλιο ανέφερε επίσης ότι, εάν η διεθνής κοινότητα επιθυμεί πραγματικά τη σταθερότητα στη Λιβύη, τότε πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις κατάπαυσης του πυρός.

Όπως ανακοίνωσε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε, το λιμάνι της λιβυκής πρωτεύουσας δέχθηκε επίθεση ενώ οι δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ ανακοίνωσαν πως επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο το οποίο ξεφόρτωνε όπλα, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων αυτών. Η κυβέρνηση του Σαράζ προειδοποίησε πως θα απαντήσει αποφασιστικά στην επίθεση την κατάλληλη χρονική στιγμή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]