Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Η χειρότερη επιλογή του Ερντογάν μια επίθεση κατά Άσαντ


Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης εναντίον των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού κράτους Ταγίπ Ερντογάν ότι επίκειται τουρκική επιχείρηση στη συριακή επαρχία, τελευταίο προπύργιο της συριακής αντιπολίτευσης στον 9χρονο εμφύλιο πόλεμο στην αραβική χώρα.

"Πρόκειται για μια επιχείρηση εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Συριακής Δημοκρατίας και των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας η οποία θα είναι αναμφισβήτητα η χειρότερη επιλογή", τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Προεδρίας.

"Ήμασταν ικανοποιημένοι από τις συμφωνίες στις οποίες καταλήξαμε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο στο Σότσι (…) και σταματήσαμε να είμαστε ικανοποιημένοι αφού αντάρτες και τρομοκρατικές οργανώσεις ξεκίνησαν την επιχείρησή τους από την Ιντλίμπ εναντίον των συριακών ενόπλων δυνάμεων και των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων", επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.


"Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τακτικές επαφές με τους ομολόγους μας στην Τουρκία προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση στην Ιντλίμπ", υπογράμμισε.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε εξάλλου ότι η Μόσχα και η Άγκυρα παραμένουν σε επαφή προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ. ''Επί του παρόντος δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για τηλεφωνική συνομιλία. Αλλά οι πρόεδροι βρίσκονται σε στενή επαφή, οπότε αν χρειαστεί, η επικοινωνία τους μπορεί να συμφωνηθεί μέσα σε λίγες ώρες'', δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το RIA NOVOSTI.

Παράλληλα, η ρωσική πλευρά δεν υπέβαλε νέα αιτήματα για την Ιντλίμπ στη συνάντηση με την τουρκική αντιπροσωπεία στη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δημοσιογράφους μετά από συνομιλίες με τον Ιορδανό ομόλογό του, Ayman Safadi.

''Όσον αφορά την έκβαση των ρωσοτουρκικών συνομιλιών που έλαβαν χώρα χθες και προχθές στη Μόσχα (17-18 Φεβρουαρίου), πράγματι δεν καταλήξαμε σε κάποια τελική συμφωνία για την εφαρμογή των συμφωνιών στις οποίες είχαν καταλήξει οι πρόεδροι των δύο χωρών. Δεν παρουσιάσαμε νέες απαιτήσεις, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να τηρήσουμε όσα έχουν συμφωνήσει οι ηγέτες μας, δήλωσε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία για την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξήγησε ότι ο συριακός στρατός τηρεί τις προηγούμενες συμφωνίες, αλλά απαντά και στις προκλήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις ανταρτών εναντίον συριακών και ρωσικών δυνάμεων συνεχίζονται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]