Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Drone-καμικάζι και αεροπλανοφόρο


Ανακοίνωση για εξοπλισμό-μαμούθ τo 2020 από τον στρατό της Τουρκίας

Ο Οργανισμός Προμηθειών Άμυνας της Τουρκίας έχει παρουσιάσει ένα φιλόδοξο σχέδιο προμήθειας για το 2020, ακόμη και την ώρα που η οικονομία της χώρας δεν μπορεί να ανακάμψει από την ύφεση και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σπαταλά χρήματα επί χρημάτων για πολέμους σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων της Λιβύης, του Ιράκ, της Συρίας, της Σομαλίας και της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) δήλωσε ότι το Akinci, ένα drone που κατασκευάστηκε από την Baykar, θα παραδοθεί στον στρατό στο τέλος του 2020. Στις 20 Ιανουαρίου, το Akinci πραγματοποίησε επιτυχώς τον δεύτερο γύρο δοκιμών. Ο Selçuk Bayraktar, τεχνικός διευθυντής της Baykar, δήλωσε ότι η δεύτερη δοκιμή διήρκεσε 66 λεπτά.

Επίσης φέτος, σύμφωνα με την SSB, θα ξεκινήσει η παράδοση του drone-καμικάζι Kargu-2. Σύμφωνα με μια σύμβαση με τις κρατικά ελεγχόμενες αμυντικές τεχνολογίες STM, η τουρκική κυβέρνηση θα αποκτήσει συνολικά 356 drone τύπου Kargu-2. Εκτός αυτού, η STM θα αρχίσει επίσης να παραδίδει το Alpagu, ένα drone τακτικής επίθεσης. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι προσπάθειές τους εναντίον των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία θα βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στο Alpagu.

Επιπλέον, ο οργανισμός προμηθειών δήλωσε ότι θα υπογράψει σύμβαση για την παραγωγή drone μεταφοράς φορτίου.


Η SSB ανέφερε ότι το πεζικό θα υπογράψει το 2020 σύμβαση για την απόκτηση δεκάδων βασικών εκπαιδευτικών ελικοπτέρων. Πηγές της βιομηχανίας λένε ότι οι δυνητικοί υποψήφιοι είναι η Airbus, κατασκευάστρια του Η135, η AgustaWestland, κατασκευάστρια του TH-119 και η Bell, κατασκευάστρια του μονοκινητηρίου GXi και του δικινητήριου 429 GlobalRanger.

Η SSB αναμένει ότι οι παραδόσεις του προγράμματος ελικοπτέρων T625 θα ξεκινήσουν το 2020.

Η SSB ελπίζει ότι στα τέλη του 2020, το πιο κρίσιμο ναυτικό πρόγραμμα της Τουρκίας θα έρθει στο στάδιο παράδοσης, όταν θα τεθεί σε λειτουργία το TCG Anadolu, ένα αεροπλανοφόρο, που θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στις τάξεις του τουρκικού ναυτικού. Είναι φτιαγμένο στα τουρκικά ναυπηγεία Sedef, από την ισπανική Navantia. "Το πρόγραμμα εξελίσσεται ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί", δήλωσε ο επικεφαλής της SSB Ismail Demir.

Ωστόσο, ειδικός επί του θέματος, δήλωσε στο Defense News ότι τμήματα του νέου σχεδίου προμηθειών δεν φαίνονται ρεαλιστικά. "Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και τα τεχνολογικά εμπόδια πιθανόν να καθυστερήσουν πολλά προγράμματα", ανέφερε ο αναλυτής.

Έμφαση στο πρόγραμμα προμηθειών για το 2020, φαίνεται να έχει δοθεί στα συστήματα αυτοάμυνας της αεροπορικής άμυνας. Η SSB σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές για το Hisar-O, ένα αμυντικό σύστημα μεσαίας εμβέλειας, που αναπτύχθηκε από την Aselsan, την μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Τουρκίας, και τη Roketsan, κατασκευαστή πυραύλων. Και οι δύο εταιρείες ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το Hisar-A, η χαμηλού βεληνεκούς έκδοση του Hisar-O, θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Ο τουρκικός στρατός αναμένεται επίσης να λάβει το σύστημα αεράμυνας Korkut. Εν τω μεταξύ, θα ξεκινήσουν δοκιμές για φορητά συστήματα αεράμυνας. Στις άλλες προγραμματισμένες παραδόσεις του 2020 περιλαμβάνονται πολλά έξυπνα πυρομαχικά και ρουκέτες.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]