Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κατέρριψε και δεύτερο Συριακό ελικόπτερο


Υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες κατέρριψαν κυβερνητικό ελικόπτερο δυτικά του Χαλεπίου στη συριακή βορειοδυτική περιοχή Ιντλίμπ, όπου η βία και οι εκτοπισμοί έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στρατιωτική πηγή των ανταρτών και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Ρόιτερ πως ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περιοχές στην ύπαιθρο δυτικά του Χαλεπίου νωρίτερα σήμερα, αλλά αποσύρθηκαν μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Την είδηση μετέδωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο το ελικόπτερο επλήγη από πύραυλο των τουρκικών δυνάμεων στην επαρχία του Χαλεπίου. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πτώματα των δύο πιλότων έχουν εντοπιστεί.


Ο τουρκικός στρατός έχει στείλει επιπλέον όπλα και στρατεύματα στην Ιντλίμπ, στα νότια σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια ώθηση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη του τελευταίου σημαντικού προπυργίου των ανταρτών έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια πολέμου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τις εξελίξεις επί του πεδίου στη Συρία, ανέφερε σήμερα πως η Τουρκία έχει αναπτύξει περίπου 6.500 στρατιώτες προκειμένου να ενισχύσει τις υπάρχουσες μονάδες στη βορειοδυτική Συρία, καθώς και περίπου 1.900 στρατιωτικά οχήματα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ελικόπτερο επλήγη ενώ πετούσε πάνω από τις γραμμές του μετώπου αφού είχε αναχωρήσει από το Χαλέπι, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, μετέδωσε το Anadolu. Οι αντάρτες κατέρριψαν άλλο ένα κυβερνητικό ελικόπτερο την Τρίτη (11/2) κοντά στην πόλη Ναϊράμπ, προς τον νότο.

Υπενθυμίζεται πως Σύροι αντάρτες που στηρίζουν οι Τούρκοι κατέρριψαν την Τρίτη ένα ελικόπτερο που εκτιμάται ότι ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στην πόλη Ναϊράμπ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το συμβάν είχε σημειωθεί μία ημέρα αφού ο συριακός κυβερνητικός στρατός σκότωσε πέντε Τούρκους στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή. Σύμφωνα με δύο διοικητές των Σύρων ανταρτών, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους- αέρος τον οποίο εκτόξευσαν οι δυνάμεις τους.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προωθήθηκαν σήμερα περαιτέρω στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας όπου αντιμετωπίζουν τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες, καθώς ανακατέλαβαν μια στρατιωτική βάση την οποία είχαν χάσει πριν από πάνω από επτά χρόνια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]