Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία πολεμάει και η Ελλάδα παραχωρεί


Της Λέττας Καλαμαρά

Σε πολλαπλά μέτωπα και με συνδυασμό συμβατικών και υβριδικών μεθόδων η Τουρκία κάνει τα πάντα για τη διεκδίκηση του δίκιου της και την κατάκτηση νέων εδαφών. Με προωθήσεις αρμάτων και ανδρών στη Συρία και τη χρήση παραστρατιωτικών στη Λιβύη μέχρι την προώθηση "μεταναστών" στο ελληνικό έδαφος και την επικοινωνιακή κυριαρχία σε μέσα ενημέρωσης στην ελληνική γλώσσα η Τουρκία διεξάγει έναν σύγχρονο πόλεμο που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δείχνει να αδυνατεί να παρακολουθήσει ή ακόμα χειρότερα έλκεται από την τόλμη του παρακαλώντας για διάλογο.

Το εντυπωσιακό των Ελλήνων διακεκριμένων μυσταγωγών των Δελφών είναι ότι δεν ζητούν διάλογο για τα κατακτημένα εδάφη του Ελληνισμού από την Τουρκία, για τους Έλληνες Ίωνες, τους Έλληνες Πόντιους και τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Αν ο κ.Ερντογάν είχε φρεγάτες στη Μεσόγειο πριν από 500 χρόνια όπως διαλαλεί για να παράγει δίκαιο ας δει τα αρχαία μνημεία στο έδαφός του για να καταλάβει πως οι Έλληνες αρμένιζαν στην ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια και πριν εμφανιστούν οι Οθωμανοί από τις στέπες της Μογγολίας.

Η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν βαδίζει στην ολοκλήρωση του οικοδομήματος που θεμελίωσε το 1923 πάνω στο αίμα της εθνοκάθαρσης και εκδίωξης των Ελλήνων, Αρμενίων και δείχνει να αντλεί δύναμη από μία άγνωστη και μη καταγεγραμμένη πηγή ισχύος που δεν συμβαδίζει με τα επίσημα οικονομικά και γεωπολιτικά της στοιχεία. Ίσως αν γυρίσουμε λίγο πριν το σκάνδαλο Watergate, στην επίσκεψη Νίξον στην Τουρκία της δεκαετίας του '70, την παγκόσμια παραγωγό τότε του οπίου, τους πρόθυμους καραβοκύρηδες μεταφοράς από τα Μικρασιατικά Παράλια και τη Βρετανική επιρροή της εποχής των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα, όπως υπενθύμισε και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ.Δένδιας, τότε θα κατανοήσουμε το σύγχρονο περιβάλλον και την ισχύ και την επεκτατισμό της Τουρκίας.


Στη ζωή κάθε άτομο, οικογένεια, επιχείρηση, κοινωνία, Κράτος και Έθνος έχει δύο επιλογές για να ορίσει τη μοίρα του. Η πρώτη είναι να το κάνεις το ίδιο, μόνος σου να υπερασπίζεσαι το δίκιο σου μέσα από ιδέες, αγώνες, ήρωες και θυσίες. Αυτό ήταν και ο δρόμος του Ελληνισμού στην Αρχαιότητα που μεγαλούργησε στη Μεσόγειο και όχι μόνο, το 1821, το 1912, το 1940 και το 1953. Έκανε ή συμμετείχε στον πόλεμο. Την ανδρεία του εορτάζουμε σε κάθε παρέλαση τιμώντας τις θυσίες μαχητών και λαού. Την ανδρεία του και όχι το συμβιβασμό θα τιμήσουμε το 2021.

Η δεύτερη επιλογή είναι να αφήσεις τρίτους να ορίσουν το δίκιο σου. Να καταφεύγεις στους ισχυρούς, στα αρμόδια δικαστήρια, στο ευρωπαϊκό ιερατείο, να ορίσουν τη μοίρα σου. Όλοι οι τρίτοι ασφαλώς προβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα πρώτα και μετά εξετάζουν τα δικά σου στο βαθμό που δεν επηρεάζει τα δικά τους. Το αποτέλεσμα του επιτήδειου ουδέτερου και του φιλειρηνιστή έχει καταγραφεί στην ιστορία πολλάκις και είναι πάντα το ίδιο. Απώλεια κεκτημένων και περιφρόνηση των άλλων.

Στην περίπτωση της Ελληνικής ΑΟΖ με βάση και το διεθνές δίκαιο, που γράφουν οι ισχυροί και τροποποιούν οι τολμηροί ανάλογα με το δίκαιο του ισχυρού πάντα, η Ελλάδα της κας Μπακογιάννη, του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου και αρκετών άλλων που κυριάρχησαν στην πολιτική και όχι μόνο σκηνή της οικονομικής χρεοκοπίας της Ελλάδας ωθείται συνεχώς επικοινωνιακά στην επιλογή της καταφυγής σε τρίτους με ανοικτό το ενδεχόμενο απώλειας θαλασσίων εδαφών Ανατολικά της Κρήτης. Αν δε η Τουρκία ακολουθήσει την πολεμική τακτική της και με την Τυνησία δεν αποκλείεται η απώλεια των θαλασσίων εδαφών να επεκταθεί και Βόρεια της Κρήτης αποκόπτοντας το νησί της κας Μπακογιάννη, του κ.Αποστολάκη, του κ.Μητσοτάκη και του διεκεκριμένου εφοπλιστή κ.Βαρδινογιάννη. Έτσι ο χάρτης πλέον να βάφεται με μπλε και κόκκινο χρώμα εναλλάξ, Ελλάδα - Τουρκία - Ελλάδα (Κρήτη) - Τουρκία - Κύπρος.

Όπως ακριβώς του ενημερωτικού δελτίου του ΣΚΑΪ με βαμμένο κόκκινο, μπλε και γκρι φόντο συμπτωματικά. Αλλά και άλλων νεοεισερχόμενων που μας ενημερώνουν καθημερινά με παραμύθια του παρελθόντος χωρίς όμως να ξεχνούν να μας δείξουν τη σημαία της Τουρκίας, τον Ταγίπ Ερντογάν και τις συνεχείς ανταποκρίσεις της τουρκικής ενδοχώρας, λες και ανήκουμε στο τουρκικό κοινό. Το μεγάλο ερώτημα γιατί δεν κατέθεσε ποτέ ή δεν καταθέτει και τώρα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τις συντεταγμένες ΑΟΖ των δύο Κράτων ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ παραμένει αναπάντητο. Ίσως κάποιοι Έλληνες και Κύπριοι να θέλουν να εξυπηρετήσουν άδολα την εθνική στρατηγική της Τουρκίας. Αν όχι την κατάργηση του αγωγού East Med, τη διέλευσή του μέσα από το Τουρκικό Έδαφος, θαλάσσιο ή ακόμα καλύτερα την ενδοχώρα της και τον έλεγχό του.

Αν στις πολεμικές ενέργειες με όλες τις μορφές, τανκς και ντυμένους μετανάστες, προσθέσουμε και τα σοκαριστικά πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσταση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και παλαιότερα του Ελληνικού Στρατού μας σχετικά με την επάνδρωσή τους, επιπρόσθετα της πλήρους αληθινής επιχειρησιακής τους απειρίας κάποιος Έλληνας καχύποπτος θα έμπαινε στον πειρασμό να σκεφτεί για έλεγχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από ξένα κέντρα ομόρων Κρατών και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο έδαφός τους, όπως το διεθνές οργανωμένο έγκλημα διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών. Κέντρα που δείχνουν να ελέγχουν πολιτικούς, να επιβάλλουν ανασχηματισμούς Κυβερνήσεων επικοινωνιακά και να προωθούν Στρατηγούς, Ναυάρχους και Πτεράρχους που αποκρύβουν και ανέχονται, αν ισχύουν, τα αποκαλυπτικά άθλια στοιχεία εις βάρος της Ελλάδας. Εξ ου και ο επικείμενος ανασχηματισμός σε μία εποχή που στο ΥΠΕΘΑ οι ανεπιθύμητοι για κάποιους Παναγιωτόπουλος, Στεφανής και Φλώρος και Λαλούσης δείχνουν αποφασισμένοι να τα αλλάξουν όλα.

Πώς, αλλιώς, να εξηγήσει κάποιος την ενδεχόμενη εγκληματική αμέλεια δημόσιων λειτουργών του παρελθόντος να καταστήσουν ή να ανέχονται τον πυρήνα του Κράτους και της φυλής μας τόσο ανενεργό, υπό-στελεχώνοντάς τον σε ποσοστά απαράδεκτα. Δεν γνώριζαν ότι ο Ελληνικός Στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό χωρίς πληρώματα και η Πολεμική Αεροπορία χωρίς ώρες πτήσεις είναι ανίκανες να υπερασπιστούν εθνικά δίκαια. Πώς διαλαλούσαν από τα μικρόφωνα στον ανώτατο πολιτειακό βαθμό την ανύπαρκτη ετοιμότητα υπεράσπισης εδαφών και αέρα; Στο θέμα είχε αναφερθεί στο παρελθόν και ο νυν Σύμβουλος Ασφαλείας κ.Ντόκος ως Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ με εμπεριστατωμένη μελέτη, χωρίς όμως κάποια σοβαρή αντίδραση από πολιτικούς και στρατιωτικούς, και θα είχαν ενδιαφέρον τώρα οι εισηγήσεις του επί τους θέματος. Ασφαλώς η υπόθεση οδηγεί πίσω στην εποχή μείωσης της θητείας των στρατευσίμων επί του νυν ευρωβουλευτή της ΝΔ κ.Μεϊμαράκη, την οικονομική κατάρρευση της χώρας επί Πρωθυπουργίας Κ.Καραμανλή, τα Μνημόνια του ΓΑΠ, τη διακυβέρνηση Τσίπρα, τα σκάνδαλα της Siemens και της Novartis κ.ο.κ. Ένα σκηνικό που θυμίζει ταινία τρόμου δημιουργίας συνθηκών απώλειας εθνικών εδαφών και διάλυσης της Ελλάδας αμαχητί που μόνο ένα πρόσωπο θα μπορούσε να σκηνοθετήσει με αλγοριθμικές ικανότητες και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Μετά την παραχώρηση της Μακεδονίας και το διαχωρισμό της σε Βόρεια και Νότια από τον Αλέξη Τσίπρα και τους 153 βουλευτές, ευχόμαστε ο κ.Μητσοτάκης να επιλέξει να διαμορφώσει την ιστορία και το έδαφος της Ελλάδας στον 21ο αιώνα ο ίδιος με το λαό του, όπως ακριβώς έκαναν αυτοί που δημιούργησαν τη Μεγάλη Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Ειδάλλως, η Τουρκία θα προχωρά σύμφωνα με το δίκιο της να κατακτά εδάφη της Ελλάδας, θαλάσσια και χερσαία, ξεσκίζοντας τις μπλε λωρίδες της ελληνικής σημαίας, όπως ακριβώς και το σήμα των εορτασμών των 200 ετών της σύγχρονης Ελλάδας. Μέχρι να συναντήσει την ψυχή του Έλληνα πολεμιστή.

Χάγη γιοκ, nein, no, OXI, λοιπόν για τους γενναίους και τους απογόνους τους. Ας πάνε οι πρόθυμοι να παραχωρήσουν κάτι από Ελλάδα τσάμπα ή με αντάλλαγμα. Να την κάνουν μπλε και κόκκινες λωρίδες ξεδιάντροπα για να μην είμαστε και μονοφαγάδες της Ελλάδας όπως διακηρύττουν οι καλοφαγάδες της Μεταπολίτευσης. 1.000.000 μαϊμού - πρόσφυγες, 1.000.000 στο λογαριασμό πάντα είναι μικρή η διαφορά...

Σ.Σ. Το κείμενο αφιερώνεται στον Αρχηγό της καρδιάς μας. Τον Αρχηγό που τόλμησε να επιλέξει ένα δύσκολο μονοπάτι και στάθηκε απέναντι στον επεκτατισμό που ήθελαν να του επιβάλλουν, οι σημερινοί οπαδοί της Χάγης.

TheDayAfter


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]