Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση Ερντογάν - Σαράτζ κεκλεισμένων των θυρών


Με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σαράτζ με τον οποίο υπέγραψε και τις συμφωνίες συναντήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών εν τούτοις δείχνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας εμμένει στην πολιτική του παρά τη διεθνή κατακραυγή

Η συνάντηση όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έγινε στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης.

Μετά τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να εξετάσει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, εάν ο Σαράτζ υπέβαλε ένα τέτοιο αίτημα.


Σημειώνεται ότι κατατέθηκε σήμερα στην τουρκική Βουλή και η συμφωνία που υπέγραψε στα τέλη του περασμένου μήνα η Τουρκία με τη Λιβύη για στρατιωτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας μαζί με το μνημόνιο για τα θαλάσσια σύνορα το οποίο τόσο η Ε.Ε. όσο και οι ΗΠΑ αλλά και χώρες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος έχουν αποσαφηνίσει ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα καθώς και ότι αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι οι κινήσεις της Τουρκίας γίνονται την ώρα που και ο ΟΗΕ σε έκθεση του, στοιχεία της οποίας απεκάλυψε πρόσφατα ο Guardian θέτει θέμα παραβίασης του εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Χθες μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Φόρουμ Ντόχας με τον Σαράτζ και συζήτησαν το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες για τη θαλάσσια δικαιοδοσία.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μέσω twitter, στη συνάντηση με τον Λίβυο πρόεδρο συζητήθηκε το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν οι δύο χώρες για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα νόμιμα δικαιώματά και συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]