Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σημίτης μας κουνάει το δάχτυλο


Ο Κώστας Σημίτης γράφει σήμερα στα Νέα. Εκθειάζει την διακυβέρνησή του και κατηγορεί όλους τους άλλους. Θυμίζω:

1. Τον Ιανουάριο του 1996 έκανε το ΚΥΣΕΑ για τα Ίμια στο γραφείο του στη Βουλή και όχι στο κέντρο επιχειρήσεων του ΥΠΕΘΑ, αποκλείοντας έτσι κάθε προοπτική κλιμάκωσης. Έτσι, οδηγηθήκαμε στην ταπείνωση και τελικά να αυτοεξευτελιστεί “ευχαριστώντας” από την Βουλή τους Αμερικανούς. Ο υπουργός εξωτερικών του, Θ. Πάγκαλος ήταν μέχρι τις 23.45 στο Μέγκα! (Αργότερα είπε ότι “προηγείτο η ενημέρωση των πολιτών”). Από τις 22.00 οι Τούρκοι στο μεταξύ είχαν ανέβει στα μικρά Ίμια και εμάς μας ενημέρωσαν οι Αμερικανοί: “οι Τούρκοι λένε ότι έχουν κομμάντος σε βραχονησίδα. Το επιβεβαιώνετε;”. Γκρίζαρε το Αιγαίο.

2. Τον Ιούλιο του 1997 υπέγραψε στη Μαδρίτη κείμενο όπου αναγνώριζε το Αιγαίο ως “ζωτικό χώρο” της Τουρκίας.

3. Τον Δεκέμβριο του 1997 υπέγραψε στο Ελσίνκι κείμενο όπου αναγνώριζε “συνοριακό διάφορες” με την Τουρκία. Θυμίζω ότι επισήμως η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο την οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας ως ελληνοτουρκικό πρόβλημα, το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “συνοριακό”.

4. Τον Φεβρουάριο του 1999 παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία.


5. Από την πρώτη στιγμή το 1996 παρήγγειλε την συγγραφή περίπου 150 σχολικών βιβλίων, τα οποία γράφτηκαν τα επόμενα χρόνια και μπήκαν στα σχολεία μας. Μέχρι και δικό του κείμενο συμπεριέλαβε στο βιβλίο γλώσσας της Γ Γυμνασίου (υπάρχει ακόμη και σήμερα). Ένα από αυτά ήταν το βιβλίο Ιστορίας της Στ Δημοτικού, που το αποσύραμε. Τα υπόλοιπα έμειναν.

6. Το 2000 ξεκίνησε ολομέτωπη επίθεση κατά της Εκκλησίας, η οποία λόγω αντιδράσεων σταμάτησε μόνο στο θρήσκευμα στις ταυτότητες. Τα υπόλοιπα είχαν ήδη ανακοινωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης τότε, αλλά δεν προχώρησαν. (Ορισμένα εξ αυτών έγιναν πολύ αργότερα, σταδιακά – άλλα, όχι ακόμη).

7. Υποστήριξε σθεναρά το Σχέδιο Ανάν που διέλυε την Κύπρο. Μάλιστα, σε κατάσταση έξω φρενών Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έλεγαν “γιατί το απορρίψατε; Ο Σημίτης και ο Κληρίδης είχαν υποσχεθεί να το στηρίξουν μέχρι τέλους”. (Πράγματι, όμως και οι δύο είχαν φύγει από την εξουσία το 2004).

8. Οι ακαδημαϊκοί και ο τύπος που ανέδειξε, μπόλιασαν την ελληνική κοινωνία με εθνομηδενισμό, ηττοπάθεια και φοβικό σύνδρομο.

Σήμερα, επανέρχεται με νουθεσίες για τα ελληνοτουρκικά!

Τι να πεις;

Ανδρέας Σταλίδης
The Righter



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 9. Αντι να υποστηριξει την Κυπρο στην παραλαβη των S-300, ετρεχε σαν κατουρημενη γατα τελευταια

    στιγμη για να συνομιλησει με τον Κληριδη για εναλλακτικη "λυση"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]