Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα κατασκευάσουμε ένα δικό μας μαχητικό αεροσκάφος


Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει εγχωρίως ένα δικό της μαχητικό αεριωθούμενο ώστε να είναι έτοιμο τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά των αεριωθούμενων F-35.

Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ότι η Τουρκία δεν έχει δώσει καμία υπόσχεση σε οποιονδήποτε ότι δεν θα εγκαταστήσει το ρωσικό αμυντικό σύστημα πυραύλων S-400, παρά τη διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα συστήματα αυτά.

Η Ουάσινγκτον έχει πει στην Άγκυρα πως οι S-400 αποτελούν απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 και έχει προειδοποιήσει τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ ότι θα αντιμετωπίσει κυρώσεις των ΗΠΑ αν δεν αφήσει τα ρωσικά συστήματα. Οι ΗΠΑ απομάκρυναν επίσης την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, στο οποίο η Άγκυρα ήταν αγοραστής και κατασκευαστής, ως απάντηση στη συμφωνία με τη Ρωσία.

Το Κατάρ μπορεί να υποστηρίξει τα σχέδια της Τουρκίας να εγκαταστήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες στη βορειοανατολική Συρία μετά την επίθεσή της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στην περιοχή, είπε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.


Η Τουρκία εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα στρατιωτική επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας, καταλαμβάνοντας μια λωρίδα εδάφους 120 χλμ. στα νοτιοανατολικά σύνορά της.

Αφότου εξαπέλυσε την επίθεση, η Τουρκία κάλεσε τους Δυτικούς συμμάχους της να υποστηρίξουν τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων πόλεων στη βορειοανατολική Συρία, όπου λέει ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν έως και οι μισοί από τα 3,6 εκατ. Σύροι πρόσφυγες τους οποίους φιλοξενεί.

Έχει καλέσει μια σύνοδο κορυφής διεθνών δωρητών προκειμένου να υποστηρίξουν το σχέδιο. Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε σχέδιο που περιλαμβάνει ακούσιες επιστροφές ή αλλαγές στη δημογραφική σύνθεση της Συρίας -- η Άγκυρα αρνείται ότι σχεδιάζει κάτι τέτοιο.

«Αν είστε πατριώτες, στηρίξτε τη λίρα κι αφήστε το δολάριο»

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους να «εγκαταλείψουν το δολάριο» και να μετατρέψουν τα ξένα νομίσματά τους σε τουρκικές λίρες για να στηρίξουν το νόμισμα και να δείξουν πατριωτισμό.

«Αφήστε το δολάρια και τα άλλα. Ας επιστρέψουμε στο νόμισμά μας, την τουρκική λίρα. Η τουρκική λίρα δεν χάνει την αξία της πλέον. Ας δείξουμε τον πατριωτισμό μας με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Ερντογάν σε μέλη του κόμματός του ΑΚ στη Βουλή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]